Disneyland Parijs goedkoper: besparen met een jaarkaart

Disneyland Parijs goedkoper: besparen met een jaarkaart Een bezoek aan Disneyland Parijs kost al zeer snel veel geld. Toch kan een bezoek veel goedkoper door op een juiste manier te besparen, zoals met de aanschaf van een jaarkaart. Het park nabij Parijs is één van de best bezochte attracties van Europa. Wat echter veel mensen van een bezoek aan het park weerhoudt zijn de prijzen. Niet alleen de toegangstickets zijn erg aan de prijs, maar ook het verblijf en het eten en drinken doen de totaalprijs van een bezoek snel oplopen. Er zijn echter genoeg tips om een bezoek aan het park goedkoper te maken.

Inhoud


Disneyland Parijs jaarkaart

De aanschaf van een jaarkaart (passeport annuel) is vaak niet de eerste gedachte bij een bezoek aan Disneyland Parijs. De meeste bezoekers gaan immers slechts een paar dagen en niet meerdere keren per jaar. Toch kan een jaarkaart van Disneyland Parijs ook bij eenmalige korte bezoeken veel voordeel opleveren. Er zijn namelijk veel voordelen zoals kortingen en gratis parkeren aan verbonden. Hoewel de kaarten in eerste instantie duur lijken, valt dit relatief mee. Losse kaarten die op beide parken geldig zijn kosten immers € 84,-* voor een volwassene en € 77,- voor kinderen t/m 11 jaar. Door er slim gebruik van te maken, kan een jaarkaart binnen twee dagen terugverdiend zijn.

Er zijn in Disneyland een drietal verschillende jaarkaarten te koop. Dit zijn de Classic, de Fantasy en de Dream. Het grote verschil in deze kaarten is het aantal dagen dat het park bezocht mag worden. Tevens zit er variatie in het kortingspercentage dat in verschillende winkels en restaurants geldt.

Classic Passeport

€ 135,-

Het Classic Passport is de goedkoopste van de drie jaarkaarten. Dit is met name omdat hier meerdere block-dagen op gelden. Op deze dagen is de jaarkaart niet geldig. Dit zijn vaak dagen in vakanties en het hoogseizoen. Controleer dus goed vooraf of de kaart geldig is tijdens je verblijf. Mocht dit het geval zijn en je niet meer van plan bent om later in het jaar op block-dagen het park te bezoeken, dan is Classic een zeer prijsvriendelijke oplossing.

Voordelen van de Classic Passeport:
 • Toegang: 280 dagen per jaar
 • Restaurants: 10% korting
 • Boutiques: 10% korting
 • Disney Hotels: 25% korting
 • Groepskorting: 20% als er meer dan 5 kaarten gekocht worden
 • Parkeren: 2 keer gratis t.w.v. 30 euro

De website van Disneyland Parijs geeft een overzicht van alle block-dagen van de Classic jaarkaart.

Fantasy Passeport

€ 179,-

Een Fantasy jaarkaart is aanzienlijk meer dagen in het jaar geldig dan de Classic jaarkaart. Dit is ook direct hetgeen waar extra voor betaald wordt, want op parkeren na geeft de kaart vrijwel dezelfde voordelen als de fors goedkopere Classic. Mochten er echter enkele dagen op de Classic geblockt zijn waar de Fantasy kaart wel bruikbaar is, dan is het uiteraard slim om een Fantasy te nemen.

Voordelen van een Fantasy Passeport:
 • Toegang: 320 dagen per jaar
 • Restaurants: 10% korting
 • Boutiques: 10% korting
 • Disney Hotels: 25% korting
 • Groepskorting: 20% als er meer dan 5 kaarten gekocht worden
 • Parkeren: altijd gratis
 • Losse kaarten: 10% korting op kaarten voor reisgenoten
 • Buffalo Bill’s Wild West Show: 10% korting

Ook de block-dagen van de Fantasy jaarkaart op de website van Disneyland Parijs te vinden.

Dream Passeport

€ 223,-

De Dream jaarkaart is de ultieme Disney jaarkaart. Deze kaart kost wederom een stuk meer dan de andere twee kaarten, maar biedt naast 365 dagen in het jaar toegang zeer veel voordeel. Zo geeft de Dream in alle winkels op en buiten het park (Disney Village) 20% korting op alle aankopen. Dit kan al snel oplopen. De pas is ook zeer geschikt als er met een grote groep gereisd wordt. Alle extra dagkaarten hebben 20% korting. Daarnaast geldt er 35% korting op een boeking in een van de Disneyhotels. Het kan dus verstandig zijn de jaarkaart vooruit via internet aan te schaffen en het hotel zonder toegangstickets er los bij.

Voordelen van een Dream Passeport:
 • Toegang: 365 dagen per jaar
 • Restaurants: 10% korting
 • Boutiques: 20% korting
 • Disney Hotels: 35% korting
 • Groepskorting: 20% als er meer dan 5 kaarten gekocht worden
 • Parkeren: altijd gratis
 • Losse kaarten: 20% korting op kaarten voor reisgenoten
 • Buffalo Bill’s Wild West Show: 20% korting

Waar zijn de jaarkaarten te koop?

In het park

Jaarkaarten zijn in het Disneypark te koop. Meer informatie hierover kan ingewonnen worden bij de Donald Desk. Deze bevindt zich aan de rechterkant naast de toegangspoorten van het park. Neem een legitimatie mee. De foto voor op de pas wordt ter plekke gemaakt.

Telefonisch

Er zijn verschillende websites die online jaarkaarten aanbieden. De beste manier is echter deze via de Disneyland Parijs zelf te bestellen. Dit kan via het Nederlandse telefoonnummer 0900 34 76 39 65. Vooruit bestellen kan goed zijn als er een Disney hotel bij geboekt wordt. In dat geval geldt er een korting van 35% op de kosten van deze boeking.

Jaarkaart voor gehandicapte bezoeker

Voor de bezoeker met een lichamelijke dan wel geestelijke handicap biedt de jaarkaart extra voordelen. De jaarkaart kan met 10% korting aangeschaft worden. Wordt de Dream jaarkaart aangeschaft dan mag er een begeleider dagelijks gratis het park mee opgenomen worden. Er dient wel elke dag een dagkaart voor deze begeleider gehaald te worden, bij de Guest Relations. (tip: Guest Relations in het Sudios park is aanzienlijk rustiger, kaarten zijn voor beide parken).

Tevens is het mogelijk een speciaal logo op de jaarkaart te laten zetten. Hieraan is herkenbaar dat de jaarkaarthouder een handicap heeft. De houder mag hiermee gebruik maken van de door het park geboden voorzieningen, zoals het betreden van een attractie via de uitgang (geselecteerde attracties) met een bepaald aantal begeleiders. Het is hiermee ook niet meer nodig om in City Hall een aparte kaart hiervoor te regelen. Ook is het mogelijk om op de speciale gehandicaptenparkeerplaatsen naast het Disney Hotel te parkeren. Deze zijn direct naast de ingang van het park (tevens mogelijk met een Europese gehandicaptenparkeerkaart).

Om van deze voordelen gebruik te maken, dient er bij aanvraag van een jaarkaart een medische verklaring te worden getoond.

Tot slot

De kaarten zijn niet goedkoop. Echter kost in 2016 een dagticket voor beide parken € 84,- voor volwassenen € 77,- voor kinderen tot en met 11 jaar. Dit betekent dat je alleen al met toegangstickets de prijs er binnen twee dagen uit kan hebben (Classic jaarkaart). Tel daar nog eens de kosten die je bespaart op onder andere eten, merchandise en parkeren bij op en je zal zien dat het aanschaffen van een jaarkaart veel geld kan besparen. Ook het los boeken van een hotel levert bij een Dream Passport al 35% korting op! Tevens kunnen reisgenoten tegen korting mee het park in (alleen bij Fantasy en Dream). Hoe dan ook blijft een bezoek aan Disneyland Parijs een dure aangelegenheid, maar het is dus verstandig om niet direct op de eerste de beste aanbieding in te gaan. Het vergelijken van aanbiedingen en jaarkaarten kost veel tijd, maar kan veel geld besparen. Daarnaast valt dit natuurlijk allemaal onder de noemer voorpret.

* alle getoonde prijzen gelden voor 2016

Lees verder

© 2016 - 2024 Crba, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Disney Treasures: Disneyland USADisney Treasures: Disneyland USADisneyland, waarschijnlijk heeft u er al wel eens van gehoord. Het is een zeer groot pretpark dat bedacht is door The Wa…
Achtbanen in het pretpark Disneyland ParijsAchtbanen in het pretpark Disneyland ParijsDisneyland Parijs is een Frans pretpark met veel verschillende attracties. Naast familieattracties, speeltuinen en resta…
Geheimen en weetjes van Disneyland ParijsGeheimen en weetjes van Disneyland ParijsDisneyland Paris werd in 1992 geopend onder de naam Euro Disney. Het resort omvat twee pretparken, een uitgaansgebied en…
Disneyland Parijs; Overnachten in Davy Crockett RanchVoor een bezoek van meerdere dagen aan Disneyland Parijs zijn er talloze overnachtingsmogelijkheden. Eén daarvan is Dins…

Populaire pretparken in FloridaPopulaire pretparken in FloridaFlorida zou met recht een titel als “pretpark van de wereld” verdienen. De Amerikaanse staat is bekend om zijn grote pre…
Speel en ontmoet je favoriete tv-vriendjes in Plopsaland!Speel en ontmoet je favoriete tv-vriendjes in Plopsaland!Welk kind kent ze nu niet? Kabouter Plop, Maya de Bij, Wicky de Viking, Bumba en Mega Mindy om er maar een paar te noeme…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Hellokitty, Pixabay
 • Website Disneyland Parijs (maart 2016) - http://www.disneylandparis.nl
Crba (23 artikelen)
Laatste update: 05-04-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.