Populaire pretparken in Florida

Populaire pretparken in Florida Florida zou met recht een titel als “pretpark van de wereld” verdienen. De Amerikaanse staat is bekend om zijn grote pretparken. Voor velen is een vakantie naar Florida dan ook niet compleet zonder een bezoek aan één van de vele pretparken die Florida rijk is. De stad Orlando is wat parken betreft de koploper. Maar ook in de rest van Florida zijn grote en kleinere parken en attracties te vinden. Er is ook heel veel variatie wat betreft de thema’s, bijvoorbeeld natuur, techniek, dieren en film. De parken zijn behalve erg groot, uitstekend georganiseerd en onderhouden. Maar hierdoor hangt er wel een prijskaartje aan.

De populairste pretparken in Florida

Veel populaire parken liggen rond Orlando. Orlando heeft een vliegveld zodat de parken hier vaak het begin, of juist het eind zijn van een bezoek aan Florida. Maar de reis zou ook kunnen beginnen of eindigen in Tampa of Miami, waar ook vliegvelden en parken zijn.

Walt Disney World: het meest bekende attractiepark ter wereld

Disney World is één van de populairste toeristische attracties ter wereld. Naast het park in Florida zijn er ook parken in Europa, Japan en China. Dit megagrote complex is weer onderverdeeld in enkele aparte parken.

Magic Kingdom, het park van Donald Duck

Dit is het oudste, het meest bekende en best bezochte onderdeel van het hele park. Het park is gebaseerd op de vele (teken)film- en stripfiguren uit de films van Walt Disney. Hoofdfiguren zijn uiteraard de beroemdheden Mickey & Minnie Mouse, Donald Duck en Goofy. Daarnaast zijn er veel attracties voor jong en oud.

Epcot center

Dit is een heel groot park dat vooral erg leerzaam is. Voor de technici is er Future World waar je alles over energie, techniek en de bijbehorende innovaties kunt leren. Zeer de moeite waard is de World Showcase. Dit gedeelte is gebaseerd op thema’s van landen in heel de wereld, zoals Mexico, Canada, Noorwegen, Japan, China en nog veel meer. Elk aanwezig land toont een kenmerkende bouwstijl, een beroemde attractie, eten en drinken en diverse films en shows.

Disney’s Hollywood Studios (MGM studio’s)
Het thema is hier film en televisie. Je kunt leren en zien hoe teken- en speelfilms gemaakt worden en er is de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen bij een opname van een film. Natuurlijk ontbreekt ook een spectaculaire stuntshow hier niet.

Animal Kingdom

Een enorm populair themapark met als hoofdonderwerp dieren en natuur. Het park bestaat uit diverse gebieden die elk hun eigen inrichting en thema hebben. Wat betreft dieren en natuur mogen continenten als Afrika en Azië natuurlijk niet ontbreken. Opmerkelijke thema’s zijn de aandacht voor uitgestorven dieren in Dinoland, en aan de andere kant aandacht om het uitsterven van dieren te voorkomen.

Universal Studio’s Orlando

Een heel druk bezocht park in het noordwesten van Orlando. De basis zijn de films en televisieprogramma’s van filmmaatschappij Universal Studios. Doordat er steeds nieuwe films en helden komen, wordt het aanbod in het park steeds aangepast naar de actualiteit. Het mooie van het park is dat de realiteit dikwijls tot op het randje van het toelaatbare wordt nagebootst. De bezoeker heeft vaak het idee onderdeel te zijn in de film.

Bron: Huskyherz, PixabayBron: Huskyherz, Pixabay

SeaWorld: thema rond dieren in de zee

Eén van de best bezochte pretparken ter wereld met als (geliefd) thema de onderwaterwereld. Zeedieren zoals dolfijnen, orka’s, zeeleeuwen en zeehonden zijn te zien in diverse shows. Behalve shows biedt het park nog veel meer. Er is een tunnel die onder het water doorgaat met haaien en vele andere roofdieren uit de zee en die je op deze manier van heel dichtbij kunt zien. Ook andere vissen en zeedieren kun je op het gemak bekijken. Dingen die we in ons eigen land gewend zijn zoals dieren voeren en roggen aaien zijn hier ook te vinden.

En natuurlijk ontbreken de achtbanen ook hier niet. Een geweldige belevenis is de show die in de zomermaanden getoond wordt met projecties op het water en spectaculair vuurwerk. En voor wie het park en de omgeving vanaf grote hoogte wil zien is er de Skytower, met ruim 100 meter hoog een uitkijkpunt van jewelste.

Wet ‘n Wild

Een groot en spectaculair waterpark, met de meest spectaculaire waterglijbanen en waterattracties. Echt een park voor wie denkt alles op het gebied van waterparken al gezien te hebben. Ook zijn er golfslagbaden met échte golven. Tenslotte is er ook aan de kleintjes gedacht in de vorm van het Kid’s Park, waar kleinere en rustigere versies van de waterattracties te vinden zijn.

Pretpark in Tampa: Bush Gardens

Ook dit park is weer één van de best bezochte attractieparken van Florida. Eigenlijk een kopie van het Afrikaanse landschap. Een grote vlakte, met veel dieren die daar ook voorkomen zoals leeuwen, giraffen, apen en zebra’s. Spectaculaire achtbanen, met Afrikaanse namen, zijn hier ook te vinden. Meer vermaak is er in de vorm van shows, zoals een ski-team dat z’n kunsten vertoont op het meer. Ook kan men met een Mississippi model radarboot het meer oversteken.
Bron: Skeeze, PixabayBron: Skeeze, Pixabay

Kennedy Space Center: dé plek voor iedereen met interesse in de ruimtevaart

De Space coast is het gebied halverwege Miami en Jacksonville, waar Kennedy Space Center ligt. De lanceerbasis van de NASA bij Cape Canaveral. Kennedy Space Center is een onderdeel van een natuurgebied met strand en duinen. Er is een bezoekerscentrum met tentoonstellingen over het verleden, het heden en de toekomst van de ruimtevaart. Het is geen pretpark maar een educatief park. Behalve tentoonstellingen zijn er rondleidingen naar de lanceerplatforms en shows zoals een lancering van een Apollo raket, waarbij de grond onder je voeten dusdanig tekeergaat dat je denkt dat er werkelijk een lancering plaatsvindt. Heel indrukwekkend is ook het moment dat je naast een raket staat of in een space shuttle stapt. Alles in ware grootte.

Miami

Vaak zal ook een bezoek aan de stad Miami niet ontbreken. Hier heb je onder andere het Miami Seaquarium. Het kleinere, maar ook goedkopere broertje van SeaWorld in Orlando. Het grootste, en echte, park ligt vlak bij de stad, namelijk het moerasgebied de Everglades. Dit ontzettend grote gebied is een apart bezoek zeker waard!

Amerikaanse themaparken

De Amerikaanse themaparken zijn over het algemeen ruim van opzet en beter onderhouden dan wat we hier gewend zijn. Omdat het grote parken zijn met dus grote afstanden is er aan parkeren en vervoer van, naar en op de parken veel aandacht besteed. Erg prettig op vakantie. Gevolg is wel een pittig geprijsd toegangskaartje.

Kortingen op toegangskaartjes

Er zijn wat betreft toegangskaarten diverse mogelijkheden. Er zijn dagkaarten en passen voor meerdere dagen. Zeker in Orlando met veel parken in hetzelfde gebied, kan een pas voor meerdere dagen behoorlijk wat geld schelen. Het combineren van parken van dezelfde keten (Disney) betekent ook weer een lagere toegangsprijs. Daarnaast liggen er in veel hotels, motels en restaurants de zogenaamde “coupon-boekjes”. Naast informatie uit de streek, bevatten deze vaak korting bonnen voor de parken. En natuurlijk kan men vooraf online toegangskaarten kopen. Vaak de goedkoopste manier.
© 2016 - 2024 Explorer, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Attractieparken: grote pretparken in Orlando, Florida, USAAttractieparken: grote pretparken in Orlando, Florida, USADe staat Florida was tot aan ver over de tweede helft van de vorige eeuw vooral een rustige plek waar rijkelui vakantie…
Een rondreis in de Verenigde Staten: FloridaNaast New York en Californie, is Florida de derde populairste vakantiebestemming in de Verenigde Staten. Deze zonnige st…
Nasa: Amerikaanse ruimtevaartorganisatieNasa: Amerikaanse ruimtevaartorganisatieDe NASA is de federale organisatie van de VS, voor het Amerikaanse ruimteprogramma. Ze onderzoeken ook mogelijke nieuwe…
Disney Treasures: On The Front LinesIn de Tweede Wereldoorlog zijn er veel middelen gebruikt als propaganda. Ook Walt Disney heeft in die tijd propaganda ge…

De houten achtbaan in de Efteling: PegasusDe houten achtbaan in de Efteling: PegasusOp de plek waar nu de populaire achtbaan Joris en de Draak staat in het Ruigrijk in de Efteling, heeft voorheen de achtb…
Disneyland Parijs goedkoper: besparen met een jaarkaartDisneyland Parijs goedkoper: besparen met een jaarkaartEen bezoek aan Disneyland Parijs kost al zeer snel veel geld. Toch kan een bezoek veel goedkoper door op een juiste mani…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Saschaz3, Pixabay
  • http://www.allesoverflorida.nl/waltdisneyworld.htm
  • Eigen bezoeken aan verschillende parken in Florida
  • Afbeelding bron 1: Huskyherz, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: Skeeze, Pixabay
Explorer (63 artikelen)
Laatste update: 19-07-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.