Een rondreis in de Verenigde Staten: Florida

Naast New York en Californie, is Florida de derde populairste vakantiebestemming in de Verenigde Staten. Deze zonnige staat ligt aan de Oostkust van Amerika en is vooral gekend door zijn subtropisch klimaat. Hierbij volgen enkele handige tips om je reis naar Florida te helpen plannen.

De staat Florida

Florida is niet alleen voor buitenlanders een boeiende vakantiebestemming. Ook de Amerikanen zelf trekken graag naar Florida op vakantie. Daar kiest men vooral voor Orlando met zijn bekende pretparken, waar elke Amerikaan minstens eenmaal in zijn leven geweest moet zijn. Maar daarnaast is Daytona Beach een bekende badplaats en is Miami een veelbezochte stad met een haven van waaruit het ganse jaar door tal van cruises vertrekken naar de Caribische Zee. Helemaal in het zuiden heb je de Florida Keys en in de buurt van Orlando, Cape Canaveral met het Kennedy Space Center. Veel Amerikanen trekken na hun pensioen naar Florida om er hun laatste levensjaren in dit aangename klimaat te slijten. Rijkere Amerikanen uit het noorden gaan er ook vaak gewoon overwinteren. Minder gekend in Florida zijn de hoofdstad Tallahassee en de grootste stad van Florida, Jacksonville.

Reizen naar Florida

In Florida heb je twee seizoenen, het regenseizoen van mei tot oktober en het droog seizoen van november tot april. Regenen doet het in Florida echter kort en hevig, meestal in de late namiddag. Het is wel warmer in het regenseizoen dan in het droog seizoen. In de zomer kan het erg zweterig zwoel en warm worden. De beste periode om naar Florida te reizen is de lente.

Miami

Meestal zal je reis door Florida vertrekken en aankomen in Miami, van waaruit de meeste vluchten vertrekken naar Europa. De helft van de bewoners van Miami zijn Latino´s, die meestal gevlucht zijn uit Cuba, maar ook wel afkomstig kunnen zijn uit Mexico. De Cubaanse vluchtelingen zijn ook de oorzaak geweest voor een sterk georganiseerde drugshandel in de stad, hetgeen jaren geleden ook het onderwerp was van de befaamde televisieserie Miami Vice. Het mooiste gedeelte van de stad is Miami Beach. Het strand is kunstmatig aangelegd, maar in Florida heb je wel meer dat kunstmatige gevoel. Onder echte kunst vallen wel de talrijke art deco woningen in het historische district van de stad. Nergens ter wereld vindt je zoveel art deco woningen bij elkaar. Het maakt van Ocean Drive veruit de mooiste straat van Florida. South Beach, is onder andere gekend voor het topless zonnebaden en de mooie reddershutjes die je overal kan aantreffen op de stranden. Het is bovendien in de modewereld niet zonder reden de meest gekozen locatie in de wereld voor een fotoshoot.

Fort Lauderdale

Iets ten noorden van Miami vindt je Fort Lauderdale, oftewel het Venetië van Florida, vanwege het uitgebreide netwerk van kanaaltjes in deze havenstad. Meer dan 40000 inwoners verblijven er permanent op een bood. Het is gekend om zijn parelwitte stranden, zijn jachthaven, de feestsfeer die er hangt, de befaamde homocultuur en ook als uitvalsbasis van tal van cruisemaatschappijen. Van hieruit kan je dan ook een rondreis door Florida combineren met een cruise door de Caribische Zee, met haltes op bijvoorbeeld de Bahamas. Veel toeristen trekken een week door Florida en sluiten dan af met een cruise van enkele dagen.

Kennedy Space Center

Een 300 km ten noorden van Miami kom je terecht in het hoofdkwartier van de NASA, het Kennedy Space Center. Dit is een belangrijke toeristische trekpleister in Florida. Hier kom je alles te weten over ruimtevaart. Bezoek het enorme lanceerplatform en het Apollo en Saturn V Center. Je kan ruimtefilms bekijken in de IMAX bioscoop of in een simulator kruipen en je ziet alle bekende raketten en Space Shuttles van dichtbij in de Rocket Garden. Aan de hand van een bustoer van twee uur kan je hele domein verkennen

Orlando

Orlando is op zich niet erg aantrekkelijk om te bezoeken, maar er zijn wel een reeks bekende publiekstrekkers gevestigd en de stad telt een grote hoeveelheid hotels en restaurants om alle overnachtende toeristen. De bekendste parken zijn ongetwijfeld SeaWorld, Universal Studio´s en Disney World. Disney World Orlando is het grootste Disney park in de wereld en in feite een verzameling van verschillende themaparken, water- en sportparken en trekt jaarlijks ongeveer 25 miljoen bezoekers. Het is van oppervlakte even groot als de stad San Francisco en is amper op een volledige dag te bezoeken. Ongeveer 6 miljoen mensen bezoeken jaarlijks Universal Studio´s en laten zich onderdompelen in de filmwereld met Shrek, Terminator, Jaws, E.T. en de Simpsons als bekende gastheren. Orka´s en dolfijnen kan je dan weer gaan bewonderen in SeaWorld, dat naast een dierenpark tevens ook een pretpark is.

Everglades

Everglades National Park is een natuurgebied aan de westkust van Florida. Het is in feite een netwerk van ondiepe rivieren met boven het water uitstekend gras, die bovendien een reeks zeldzame diersoorten herbergt, zoals de Amerikaanse krokodil en de Floridapanter. In Shark Valley kan je rondtrekken en uitkijken van op de uitkijktoren over het ganse Everglades gebied. De belangrijkste attractie blijft natuurlijk een tocht met de bekende luchtbootjes op de Anhinga Trail.

Key West

Key West is het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten en is in feite een eiland, meerbepaald het zuidelijkste eiland van de eilandengroep Florida Keys. In totaal zijn er bijna 2000 eilanden die min of meer op een lijn liggen van noord naar zuid, net onder Miami. Key West ligt op minder dan 150 km van Cuba. Een gedeelte van de eilanden zijn met elkaar verbonden door de 7 mile bridge en de US Highway 1. Het uitzicht over het water is prachtig. Het drukke Amerikaanse leven valt hier een beetje stil en hier kan je dan ook genieten van de rust en de natuur. Het is er prachtig om te duiken en te snorkelen en ook wel om te vissen. Key West is een mooie stad om te bezoeken. Je treft er in Old Town mooie gebouwen aan in koloniale stijl, maar ook de haven is zeker de moeite waard.
© 2009 - 2024 Raphaella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Avontuurlijke (familie)groepsreizen met Sawadee ReizenSawadee Reizen biedt avontuurlijke groepsreizen aan op locaties over de hele wereld. Als je een groepsreis van Sawadee R…
Rondreis in Amerika, zelf plannen!Rondreis in Amerika, zelf plannen!In de vakantiegidsen staan vaak een aantal rondreizen, per bus of per auto. Maar jammer genoeg staat dan net die plaats…
Florida: alle ingrediënten voor toeristen en bewonersIedereen kent de staat Florida in het zuidoosten van de Verenigde Staten. Heel populair bij toeristen maar zeker ook bij…

Rondreizen in de Verenigde Staten: New YorkAls je een reis wilt maken naar de Verenigde Staten, kies dan misschien eerst voor New York. Dit is dan ook de hoofdstad…
Rondreizen in de Verenigde StatenEen reis naar de Verenigde Staten is altijd de moeite. Het is onmogelijk alles in dit gigantisch uitgestrekte land tijde…
Raphaella (256 artikelen)
Gepubliceerd: 14-11-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.