Rondreis in Amerika, zelf plannen!

Rondreis in Amerika, zelf plannen! In de vakantiegidsen staan vaak een aantal rondreizen, per bus of per auto. Maar jammer genoeg staat dan net die plaats die je wilt bezoeken niet in de 10-daagse rondreis, maar alleen in de 21-daagse rondreis. Of je wilt wat meer tijd besteden in een stad en naar een leuk attractiepark. Meestal is je eigen ideale vakantie toch net even anders dan de routes die in de gids staan. Een eigen geplande rondreis is erg leuk en hoeft helemaal niet duurder te zijn!

Waar beginnen?

Wanneer je voor het eerst op vakantie gaat naar de Verenigde Staten is het belangrijk om uit te zoeken in welke regio je wilt gaan rondreizen. Op internet is veel informatie verkrijgbaar, maar er zijn ook veel (reis)boeken over Amerika te vinden. Een reis van oost- tot westkust is leuk, maar ontzettend lang! Een liefhebber van de natuur zal zich helemaal thuis voelen aan de westkust, terwijl aan de oostkust er veel grote steden zijn om te bezoeken. Voor kinderen is Florida met al zn attractieparken erg leuk. De westkust is vaak erg populair aangezien daar alles wel te vinden is; natuur, grote steden en attractieparken.

De route

Wanneer de regio is uitgezocht kan je verder op zoek naar informatie over de regio en zo keuzes gaan maken over welke steden en parken interessant zijn om te bezoeken. Het is makkelijk om deze plaatsen te markeren op een kaart. Google maps kan hierbij erg nuttig zijn. Wanneer alle interessante plaatsen gemarkeerd zijn kan je een route uit gaan stippelen. Bekijk hoeveel dagen je uiterlijk op vakantie wil en op welke plaatsen je meerdere dagen wilt verblijven. Sommige plaatsen kunnen misschien ook worden aangedaan op weg naar de volgende plaats, dus zonder te overnachten. Het is verstandig de dagroutes niet al te lang te maken, zodat er niet meer dan zon 5 á 6 uur gereden hoeft te worden. Dan is er onderweg nog tijd om iets te bezoeken of een andere route te nemen dan de snelste. Met Google maps kun je de plaatsen selecteren en gelijk de afstanden tussen de hotels berekenen via de routebeschrijving. Wanneer je inlogt bij Google kun je alle gegevens opslaan. De dag van aankomst is verstandig vrij te plannen. Naast het ophalen van de auto of motor is er vaak nog weinig tijd over om echt iets te bezoeken. De reis is meestal ook vrij vermoeiend. Wil je in de stad van aankomst dingen bezichtigen, boek dan een extra overnachtig.

Vervoer en overnachting

Met de geplande route kan je op zoek gaan naar hotels of andere mogelijkheden om te overnachten. Een reisgids is erg handig hierbij, maar op internet is ook een hoop te vinden. Zo kan je op je gemak de goedkopere hotels uitzoeken of juist de luxe. Grote hotelketens zoals Best Western, Holiday Inn en Hilton zijn door heel Amerika vertegenwoordigd. Via hun sites kan je bekijken of er een hotel op de route ligt. Van deze hotelketens kan je er ook vanuit gaan dat de kwaliteit goed gewaarbord is.

Alamo en Hertz zijn de meest bekende autoverhuurbedrijven. Voor niet al te veel geld kan er al een auto gehuurd worden, de benzineprijzen liggen ook een stuk lager in Amerika. Een grote auto is erg fijn aangezien je er veel tijd in zult doorbrengen bij een rondreis. Een navigatiesysteem zit niet altijd inbegrepen, maar kan wel gehuurd worden tegen een meerprijs. Let op: Onder 24 jaar is er een toeslag op de autohuur! Bij bijna alle grote vliegvelden is er een gratis shuttle bus die je van en naar het autoverhuur bedrijf brengt.

De vlucht is meestal rechtstreeks vanaf Schiphol te boeken naar de grotere steden, maar het kan soms goedkoper zijn om via Duitsland te vliegen of met een tussenstop. KLM en Delta aiirlines vliegen op de meeste grote steden, Martinair vliegt alleen op Orlando, FLorida.

Boeking

Alles is in principe zelf via internet te boeken, maar wanneer de tijd ontbreekt is het makkelijk om de hotels, auto en vlucht bij een reisbureau te boeken. Zij kunnen vaak korting krijgen en overzien welke hotels beschikbaar zijn tijdens de reis en indien nodig op zoek gaan naar een ander hotel. Wanneer je dit zelf wilt doen is het meestal een tijdrovende klus om alles passend te maken. Je kan de route met hotels doorgeven waarbij het reisbureau zal proberen om de gekozen hotels te boeken en anders in overleg een ander hotel te boeken.
Een goede reis!
© 2010 - 2024 Revelation, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een auto kopen in AmerikaEen auto kopen in AmerikaWie kent die grote wagens nou niet waarmee ze in de Verenigde Staten rijden? Veel mensen dromen van een echte Amerikaans…
Toerisme in de Verenigde StatenToerisme in de Verenigde StatenDe Verenigde Staten heeft veel te bieden voor de toeristen. Er zijn prachtige steden en natuurgebieden en een rondreis m…
Overzicht van alle landen in Noord-AmerikaNoord-Amerika bestaat uit Canada, de Verenigde Staten, Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Midden-Amerika is een cul…

Brandenburg: ten westen van Berlijn, de stad BrandenburgBrandenburg: ten westen van Berlijn, de stad BrandenburgHet zorgt wel voor wat verwarring, maar Brandenburg is niet alleen een deelstaat maar ook een stad in de deelstaat Brand…
Appartementencomplex Parque Mar op het eiland MallorcaAppartementencomplex Parque Mar op het eiland MallorcaVolg mij naar het eiland, een eiland waar altijd rust heerst, waar de mannen nooit haast hebben en de vrouwen nooit oud…
Revelation (17 artikelen)
Gepubliceerd: 17-04-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.