Rondreizen in de Verenigde Staten

Een reis naar de Verenigde Staten is altijd de moeite. Het is onmogelijk alles in dit gigantisch uitgestrekte land tijdens een enkele reis te bezoeken. Ik geef je alvast enkele tips om je reis naar de Verenigde Staten te plannen.

Oost-west

Als je een reis wil plannen naar de Verenigde Staten, is het vooral kunst om de afstanden van dit onmetelijke continent juist in te schatten. Veel mensen verkijken zich hierop en voor je het weet spendeer je gans je vakantie achter het stuur van een huurwagen of op een krappe groepsreisbus. Neem nooit te veel hooi op je vork en geef jezelf tijd om je gekozen bestemmingen grondig te bezoeken. Er zijn drie belangrijke bestemmingen in de Verenigde Staten, met name New York, Californie (+ Nevada) en Florida. Deze drie bestemmingen kan je onmogelijk in een enkele reis bezoeken. Ik raad je aan om hiervoor drie afzonderlijke reizen te plannen.

Dure vliegtickets

De prijs van de vliegtickets zal op zijn minst de helft van je reisbudget opsnoepen. Zelfs met een lage dollarkoers en in het laagseizoen en met te kiezen voor de allergoedkoopste tickets, zal je voor een retourticket al snel minimum 600 euro per persoon betalen. De kostprijs voor de rest van je sreis zal afhankelijk zijn van de luxe die je verwacht en de reisduur. Overnachten kan je in de Verenigde Staten erg goedkoop. Zowel in Californie als Florida kan je reeds in een van de ontelbare motels overnachten voor pakweg 25 euro in het laagseizoen. Veel luxe dien je hier echter niet te verwachten, zelfs niet in de bekende ketens zoals Motel 6 of Super 8. Voor een echte hotelkamer zal je minstens 40 euro moeten neertellen. Voor een hotel met een beetje luxe en met een verzorgt zwembad minstens 80 euro.

Overnachten in New York

In New York liggen de prijzen een stuk hoger. Daar betaal je vooral meer, naargelang je hotel dichter bij het toeristische centrum van de stad is gelegen. In New York zelf zal het erg moeilijk zijn om een kamer te vinden voor minder dan 80 euro per nacht. De meeste populaire hotels hanteren prijzen die eerder starten vanaf 150 euro per nacht. Dit zijn richtprijzen voor een kamer voor twee personen. In de Verenigde Staten is er nooit ontbijt inbegrepen in die prijs. Wanneer er uitzonderlijk wel ontbijt is voorzien, verwacht dan niet veel meer dan een koffie met een donut. Ook zal er altijd een extra taks bij de totaalprijs gerekend worden, vaak tot bijna 10% van de prijs.

Eten en drinken

Een hotel in de Verenigde Staten dient om te slapen en niet om te genieten van de gastronomie. Eten doe je best in een van de ontelbare "diners". Je kan in deze eetgelegenheden erg goedkoop ontbijten, lunchen en dineren. Een degelijk ontbijt is zeker al mogelijk voor 5 euro. Een steak met frietjes zal je maximum 20 euro kosten, wanneer je een doorsnee "diner" kiest. Let bij het bestellen van je drank goed op de hoeveelheid. Een doorsnee frisdrank is vaak een glas van een halve liter. Bij de prijs van je maaltijd dien je altijd een fooi mee te rekenen. Dit is ongeveer 9% van de kostprijs. Dit doe je eenvoudigweg uit je hoofd door een tiende van de prijs erbij te rekenen en dan naar beneden af te ronden. Bedraagt de rekening 41,20 dollar. Dan reken je er 4,12 bij en rond je het totaal naar beneden af op 45 dollar. In supermarken en winkels die niet gericht zijn op toeristen liggen de prijzen nog een stuk lager dan in Nederland en België. De kwaliteit van pakweg brood of kaas ligt echter een stuk lager dan wij gewoon zijn. Een 6 granen brood of camembert zal je daar niet snel terugvinden.

Rondreizen

In New York kan je al je verplaatsingen doen met de metro, oftewel de Subway. Dit is niet alleen het goedkoopste, maar vaak ook het vlotste. ´s Avonds laat of aan de luchthaven kan je eventueel ook een taxi nemen. In Californie of Florida dien je best niet te veel te rekenen op het openbaar vervoer. Bij groepsreizen kan je meestal gebruik maken van een bus van de reisorganisatie. Zoniet huur je best een wagen. Dit is reeds mogelijk vanaf een 30 euro per dag. Bijna alle huurauto´s hebben een automatische versnellingsbak en airconditioning. Zelfs de kleinste auto´s zijn redelijk ruim naar Europese normen. Wanneer je van plan bent om vele honderden kilometers af te leggen, kies je best niet het kleinste instapmodel, maar een iets comfortabelere wagen, je bent immers nog altijd op vakantie.
Je kan ook kiezen voor een camper. De keuze aan campers is in de Verenigde Staten enorm en de modellen zijn vaak luxueuzer en ruimer dan in Europa. Een camper huren is evenwel niet goedkoop en kost ongeveer 150 euro per dag. Kampeerplaatsen zijn dan weer talrijk en goedkoop. Een standplaats voor twee personen kost zelden meer dan 15 euro. Door zelf te koken kan je ook nog eens enkele honderden euro´s sparen. Meer en meer mensen trekken in de Verenigde Staten rond met een motorfiets. Door de lange afstanden, kunnen dit wel erg slopende reizen worden en je bent tevens niet in staat veel bagage mee te nemen. Ben je een motorfietsliefhebber, dan blijft Amerika wel een van de beste landen om in rond te trekken.

Het seizoen

Ook in Verenigde Staten betaal je opvallend meer in het hoogseizoen, die min of meer gelijklopen met onze schoolvakanties. Indien je dus de mogelijkheid hebt om te reizen in het tussenseizoen, zou ik dit zeker overwegen. New York bezoek je best niet in de winter, met uitzondering van de kerstperiode. Van november tot en met maart kan het er erg koud zijn en moeilijk te bezoeken vanwege de eventuele sneeuwval. In de zomer kan het dan weer erg warm worden. maar meestal zijn de temperaturen vanaf mei tot en met oktober erg aanvaardbaar. In Florida en Californie is het gedurende het ganse jaar aangenaam warm. In juli en augustus kunnen de temperaturen er wel heel erg hoog oplopen. Vooral als je het binnenland intrekt. In Florida gaat dit bovendien gepaard met een erg hoge luchtvochtigheid en vanaf eind augustus tot eind september kan je al eens opgeschrikt worden door een van de vele orkanen. Zowel in Florida als Californie en Nevada, zijn de beste maanden om te reizen mei en juni en september en oktober.

Andere bestemmingen

New York, Californie en Florida, zijn veruit de meest populaire bestemmingen in de verenigde Staten. Ik zou enkel voor andere bestemmingen kiezen, wanneer je die eerste drie reizen reeds hebt gedaan. Het land doorkruisen van oost naar west, of van Chicago naar Los Angeles, kan ik persoonlijk minder aanraden. Ondanks de mooie plaatsen die je zal bezoeken, zal je de meeste tijd van je vakantie doorbrengen op saaie snelwegen, waar geen einde aan lijkt te komen. De centrale en de zuidelijke staten zijn de minst mooie en zijn eerder dor, conservatief en industrieel van aard. Wanneer je een ware natuurliefhebber bent, kan je eventueel nog opteren voor Alaska.
© 2009 - 2024 Raphaella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Avontuurlijke (familie)groepsreizen met Sawadee ReizenSawadee Reizen biedt avontuurlijke groepsreizen aan op locaties over de hele wereld. Als je een groepsreis van Sawadee R…
Een auto kopen in AmerikaEen auto kopen in AmerikaWie kent die grote wagens nou niet waarmee ze in de Verenigde Staten rijden? Veel mensen dromen van een echte Amerikaans…
Toerisme in de Verenigde StatenToerisme in de Verenigde StatenDe Verenigde Staten heeft veel te bieden voor de toeristen. Er zijn prachtige steden en natuurgebieden en een rondreis m…

Een rondreis in de Verenigde Staten: FloridaNaast New York en Californie, is Florida de derde populairste vakantiebestemming in de Verenigde Staten. Deze zonnige st…
Via Verde de la Sierra in Cadiz (Zuid Spanje)Via Verde de la Sierra in Cadiz (Zuid Spanje)In het noorden van de provincie Cadiz begint de Via Verde de la Sierra, een Groene Route die van een oude spoorweglijn t…
Raphaella (256 artikelen)
Gepubliceerd: 14-11-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.