Speel en ontmoet je favoriete tv-vriendjes in Plopsaland!

Speel en ontmoet je favoriete tv-vriendjes in Plopsaland! Welk kind kent ze nu niet? Kabouter Plop, Maya de Bij, Wicky de Viking, Bumba en Mega Mindy om er maar een paar te noemen. Al deze bekende figuurtjes zijn terug te vinden in de Plopsaland-pretparken met leuke attracties en shows gevestigd in België, Nederland en Duitsland. De Plopsa-parken bevinden zich in prachtige plaatsen en op korte afstand van een aantal bekende bungalowparken als Center Parcs, Sunparks en Landal. Plopsa Indoor Hasselt in België en Plopsa Indoor Coevorden in Nederland zijn zelfs compleet overdekt en bieden daardoor gegarandeerd plezier zelfs als het slecht weer is. Ook in de verdere omgeving valt er genoeg te beleven. Ideaal dus om te bezoeken tijdens een vakantie met de kinderen in welk seizoen dan ook.
Bron: Jupacri, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Jupacri, Flickr (CC BY-2.0)

De Plopsaland-attractieparken

Er zijn in totaal tot op heden (2016) vijf Plopsaland-parken. Plopsa Indoor Coevorden gevestigd in Nederland, Plopsaland De Panne, Hasselt en Coo in België en Holiday Park in Duitsland. De aankleding en decoratie van de parken en attracties zijn volledig in het thema van de bekende kinderprogrammapersonages uitgegeven door Studio 100. De naam ‘Plopsa’ is ontstaan door een samenvoeging van de populaire tv series ‘Kabouter Plop’ en ‘Samson & Gert’. Naast de attracties worden er tevens theatershows gegeven van o.a. Maya de Bij, Bumba en K3. Ook met de feestdagen worden er leuke extra evenementen georganiseerd en shows gegeven zoals bijvoorbeeld het wereldrecord Paaseierenraap, Halloween met Piet Piraat, Sint weekend en de Samson & Gert kerstshow.

Voorzieningen op het Plopsaland-park

Bij het ontwerpen van de parken is er grote aandacht besteed aan de behoeften van de bezoeker. Zo vind je in alle grotere restaurants een magnetron om een flesje babyvoeding te kunnen opwarmen en zijn er bij de toiletten speciale babyrooms om je baby of kind te kunnen verschonen. Er is zelfs een rustige ruimte aanwezig om borstvoeding te kunnen geven. Ook voor rolstoelgebruikers is het goed toegankelijk en kunnen rolstoelen na reservering gratis gebruikt worden. Elk park is voorzien van een EHBO-post en uiteraard de nodige restaurants en eetkraampjes om een heerlijke maaltijd of snack te nuttigen.

Aanwezige attracties in Plopsaland

De verschillende attracties en verdere informatie over de Plopsaland-parken zijn te vinden via de site www.plopsa.be/nl. Via het menu van het gekozen specifieke park kun je een overzicht van alle aanwezige attracties te zien krijgen. Door de lengte van een kind te selecteren blijven alleen de attracties over die voor hem of haar geschikt zijn. Ook voor de hele kleintjes is er voldoende vermaak aanwezig.

Bron: Jupacri, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Jupacri, Flickr (CC BY-2.0)

De vijf parken en omgeving

Plopsaland De Panne in België – De Panne

De eerste en het meest uitgebreide familiepretpark in de Plopsa-groep is geopend op 29 april 2000 en heeft tweeënvijftig attracties waaronder vijf achtbanen en zes waterattracties. Aanwezige attracties zijn o.a. De Boomstammetjes, SuperSplash en Heidi The Ride. Tevens zijn er een kinderboerderij, carrousel en piratenschip op het park aanwezig. In 2011 opende in het park de indoorhal Plopsaland Mayaland met tien attracties, twee restaurants en een winkel uitgevoerd in het thema van Maya de Bij. In maart 2015 werd het park aangevuld met een overdekt waterpark genaamd Plopsaqua geheel in Wicky de Viking-stijl.

Plopsaland Mayaland
Het park heeft tien attracties waaronder De Glijbaan, Het Ballenbad, De Klimboom en Willy’s Speeltuin welke allen geschikt zijn voor de kleinere kindjes. Vanaf de paasvakantie t/m de kerstvakantie maakt Mayaland deel uit van Plopsaland De Panne en is inbegrepen in het dagticket hiervan. De indoor speelhal is enkel afzonderlijk te bezoeken tijdens het weekend in januari, februari en maart. Kinderen kleiner dan 85 cm mogen gratis naar binnen.

Plopsaqua
Kan apart bezocht worden van Plopsaland de Panne maar er zijn ook combinatietickets beschikbaar. Het zwembad beschikt over drie glijbanen, een golfslagbad, wildwaterbaan, een speeldorp, een peuterbad en nog veel meer.

Plopsa Theater
Het Theater is gevestigd in Plopsaland de Panne en wordt gebruikt voor parkshows, externe shows, maar ook voor optredens die niet met studio 100 te maken hebben. Het Plopsa Theater biedt plaats aan 1400 personen en opende in juli 2013 haar deuren.

Nabijgelegen bungalowparken en omgeving
  • Sunparks Oostduinkerke aan Zee in West-Vlaanderen plaats Oostduinkerke (20 min afstand)
  • Sunparks Park De Haan in West-Vlaanderen plaats De Haan

De bungalowparken en Plopsaland De Panne bevinden zich allen in West-Vlaanderen nabij de Belgische kust. Bij uitstek dus geschikt voor een dagje naar het strand. Op korte afstand liggen bekende plaatsen als Brugge en Nieuwpoort met vele winkels en restaurants. Andere attracties in de omgeving zijn o.a. Boudewijn Seapark, Bellewaerde Park en Sea life Blankenberge.

Plopsa Indoor Hasselt in België - Hasselt

Een overdekt kinderspeelparadijs dat voor het eerst haar deuren opende in december 2005 met tweeëntwintig attracties en één achtbaan. Binnen bevinden zich attracties als De K3-Zweefmolen, De Maya Speeltuin, een enorme Speelboom, de Wickie Coaster en Kinderdisco. Tevens is er een groot buitengedeelte met de Speeltuin, Dansende Fonteinen, een Klimberg en Waterspeeltuin. De indoor speelhal is het hele jaar geopend. Ook hier kun je hier genieten van shows en evenementen.

Nabijgelegen bungalowparken en omgeving
  • Center Parcs Erperheide in België - Peer
  • Sunparks Ardennen/Kemperse Meren
  • Landal Mooi Zutendaal

Net over de grens vanuit Limburg ligt de plaats Hasselt met nabijgelegen bungalowparken. In dit gebied kun je je vermaken door de diverse museums te bezoeken, te gaan skiën in Snow Valley of een kijkje te nemen bij een van de vele boerderijen. Verder kun je dit prachtige natuurgebied verkennen door te wandelen, fietsen of paardrijden.

Bron: Jupacri, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Jupacri, Flickr (CC BY-2.0)
Plopsa Coo in België - Stavelot
Het park is geopend sinds maart 2007 en telt tweeëntwintig attracties met twee achtbanen en één waterattractie ‘De Dino Splash’. Het park heeft als enige een toegevoegd dinosauriërsthema met daarbij behorend de Dinoween show. Het pretpark is uitgerust met o.a. een kabelbaan, bobslee, lunapark en apeneiland.

Nabijgelegen bungalowparken en omgeving
  • Sunparks Ardennen in Belgie Luxemburg plaats Vielsalm (15 min afstand)
  • Camping Domaine de l’eau rouge op 2 kilometer van Stavelot
  • Vakantiepark Domaine long pre in Stavelot

Plopsa Coo ligt te midden van de Belgische Ardennen gelegen aan de Watervallen van Coo. Je zult je niet snel vervelen in dit prachtige gebied. Bezoek het middeleeuws kasteel van La Roche, het dieren- en avontuurpark Forestia of maak een reis door de ruimte in het Euro Space Center. Genoeg te doen dus in de verdere omgeving van deze bungalowparken in België.

Plopsa Indoor Coevorden in Nederland - Dalen

Het eerste Plopsa-park in Nederland dat in april 2010 voor het eerst opende. De indoor speelhal telt tweeëntwintig attracties en één achtbaan. Je kunt je hier vermaken met o.a. De Scheve Schuit, De Wickiebaan, K3-Disco en De Plops Speelboom. Met goed weer is er ook een ruim buitengedeelte waar de kinderen kunnen spelen. De indoor speelhal is het hele jaar geopend en biedt net als de andere Plopsaland-parken kindershows en evenementen.

Nabijgelegen bungalowparken en omgeving
  • Center Parcs Huttenheugte in Drenthe plaats Dalen (loopafstand)
  • Center Parcs Sandur in Drenthe plaats Emmen
  • Landal Aelderholt in Drenthe plaats Aalden nabij Emmen

In deze prachtige omgeving van Drenthe zijn er naast Plopsa Indoor Coevorden nog vele andere activiteiten te ondernemen. Geniet bijvoorbeeld van een dagje naar de dierentuin in het vernieuwde Adventure Zoo Wildland in Emmen. Je kunt er ook diverse wandel- en fietstochten maken in de bosrijke omgeving. Wandel van boomtop naar boomtop in het natuurgebied Boswachterij Gieten of ga op ontdekkingstocht met de kleintjes in Kabouterland.

Holiday Park in Duitsland - Hassloch

Het park telt achtentwintig attracties met drie achtbanen en drie waterattracties. Het al bestaande Holiday Park werd in 2010 overgenomen door Studio 100. Na het park in thema te hebben aangepast opende het in 2012 officieel haar deuren als HolidayPark Plopsa. Net als in Plopsaland De Panne is hier tevens een Mayaland maar dan in de buitenlucht als themagebied. Verder heeft het park attracties als het Stormschip, Holly’s Wilde Autorit en De Bulderende Rivier. Het park hoopt in de toekomst nog een theaterzaal en overdekt themagedeelte te openen. Ook zijn er plannen om een subtropisch zwembad te verwezenlijken in 2017.

Nabijgelegen bungalowparken en omgeving
  • Kurpark-Hotel, Bad Dürkheim
  • Hubertushof Hassloch (7 min. afstand)

Hassloch is een plaats gelegen in het Duitse Rijnland-Palts. Het gebied leent zich voor diverse wandelingen of fietstochten te maken, te winkelen in Trier en Mainz of tot rust komen in een van de vele welnesshotels.

Bron: Jupacri, Flickr (CC BY-2.0)Bron: Jupacri, Flickr (CC BY-2.0)

Vakantie met Plopsaland

De Plopsaland-parken bieden dus in elk seizoen vermaak met attracties, shows en evenementen. Tevens bevinden de parken zich in prachtige omgevingen met nog vele andere bezienswaardigheden en mogelijke uitstapjes. Ben je bezig met het uitzoeken van een gezinsvakantie in een bungalowpark dan kan de nabijheid van een Plopsaland-park van toegevoegde waarde aan de vakantiepret zijn.
© 2016 - 2024 Merrymagic, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Landal Greenparks: Mooie bungalowparken midden in de natuurLandal Greenparks heeft inmiddels naam opgebouwd in Nederland als het gaat om fraaie bungalowparken in een mooie natuurl…
De voor- en nadelen van een bungalowparkEen bungalowpark is een park waar u een vakantiehuis kunt huren. Meestal zijn er meerdere facaliteiten en activiteiten w…
Bumba het clowntjeBumba is van oorsprong een Vlaams peuterprogramma dat vele kinderen aan de buis kluistert. Het is gecreeërd door Jan Mai…
Goedkoop naar een bungalowparkGoedkoop naar een bungalowparkWanneer je een weekend of voor een langere periode een vakantiebungalow wilt huren, kun je terecht bij een aantal grote…

Disneyland Parijs goedkoper: besparen met een jaarkaartDisneyland Parijs goedkoper: besparen met een jaarkaartEen bezoek aan Disneyland Parijs kost al zeer snel veel geld. Toch kan een bezoek veel goedkoper door op een juiste mani…
Treinreis met de wereldberoemde Glacier ExpressTreinreis met de wereldberoemde Glacier ExpressDe treinreis van de Glacier Express is net zoals die van de Bernina Express wereldberoemd. Er zijn dan ook verschillende…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jupacri, Flickr (CC BY-2.0)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Plopsaland_De_Panne (6 maart 2016)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Plopsa_Indoor_Hasselt (7 maart 2016)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Plopsa_Coo (7 maart 2016)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Plopsa_Indoor_Coevorden (7 maart 2016)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Holiday_Park (7 maart 2016)
  • http://www.bungalowspecials.nl/pretparken/bungalowpark-plopsa-coo.html (7 maart 2016)
  • http://www.plopsaforfans.be/plopsa-parken/plopsa-theater/ (8 maart 2016)
  • http://www.plopsa.be/nl (8 maart 2016)
  • http://www.sunparks.com/nl-nl/vakantiepark-belgie-oostduinkerke-aan-zee/regio_OD-E_fp?hc=OD594&duree=7&dated=2016-03-11
  • http://www.centerparcs.nl/nl-nl/belgie/fp_EP_vakantiepark-erperheide/omgeving?hc=EP82&duree=3&dated=2016-03-10
  • http://www.sunparks.com/nl-nl/vakantiepark-belgie-ardennen/regio_VI-E_fp?hc=VI564&duree=7&dated=2016-03-11#content
  • http://www.centerparcs.nl/nl-nl/nederland/fp_HH_vakantiepark-de-huttenheugte/omgeving?hc=HH46&duree=3&dated=2016-03-10
  • http://www.rijnland-palts.nl (10 maart 2016)
  • Afbeelding bron 1: Jupacri, Flickr (CC BY-2.0)
  • Afbeelding bron 2: Jupacri, Flickr (CC BY-2.0)
  • Afbeelding bron 3: Jupacri, Flickr (CC BY-2.0)
  • Afbeelding bron 4: Jupacri, Flickr (CC BY-2.0)
Merrymagic (20 artikelen)
Gepubliceerd: 15-03-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Attracties
Bronnen en referenties: 18
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.