Kolašin in Montenegro: uitstekend skieën en goed bereikbaar!

Kolašin in Montenegro: uitstekend skieën en goed bereikbaar! Montenegro heeft een aantal grote en ook een aantal kleine ski-resorts. Kolašin, dat in het noorden van Montenegro ligt is na Žabljak de meest bezochte wintersportbestemming. Een duidelijke pré van Kolašin is haar goede bereikbaarheid!

Bereikbaarheid Kolašin en Žabljak

Kolašin, dat in het noorden van Montenegro ligt is na Žabljak de meest bezochte wintersportbestemming. De bereikbaarheid van Kolašin is een stuk beter. Dat is de reden waarom een aantal skieërs toch de voorkeur aan deze locatie geven. Het is makkelijk met de trein en de auto(bus) in deze stad te arriveren. Er is een treinstation in Kolašin. Deze wintersportstad ligt op de lijn Belgrado - Bar. Kolašin is verbonden met de rest van Montenegro met de grote weg tussen de kust van Montenegro en twee rijstroken snelwegen. Het is gelegen aan de hoofdweg tussen Montenegro kust en Podgorica. Podgorica is de hoofdstad en grootste stad van Montenegro. De luchthaven van Podgorica (Podgorica Airport) ligt op nog geen 80 kilometer verderop. Dit is handig voor mensen die niet met de bus of eigen vervoer arriveren. Er zijn frequente vluchten naar de bekende Europese vliegvelden.

De faciliteiten

Het resort ligt aan de voet van het Bjelasica gebergte. Het is ongeveer 10 kilometer verwijderd van het hartje van Kolašin. De maximale hoogte van het complex is rond de 1900 meter. Het is een compleet uitgevoerd skiresort, met de modernste gesloten liften (Doppelmayer) die tot 6 personen tegelijkertijd kunnen vervoeren. Daarnaast is er voor de allerkleinsten een "babylift".Je kunt genieten van ruim 40 kilometer pistes. Alle ski-benodigdheden zijn te huur op het complex! Tip: je kunt ook 's nachts skieën!
Kolašin ligt aan de basis van de Sinjajevina en Bjelasica bergen. Deze bieden ideale omstandigheden om de lange latten onder te binden. Verder is de lucht heel gezond in Kolašin. Alleen al door de hoogte van bijna 1 kilometer komen mensen hier naartoe voor de gezonde lucht. Er is onlangs een groot comfortable kuuroord geopend met de naam Bianca Resort & Spa. Dit zorgt ervoor dat er voldoende faciliteiten en voor ieder wat wils in deze stad is.

Bjelastica

Bjelasica, dat ligt in het noorden van Montenegro is een bergketen. De piek is ruim 2100 meter hoog en heet het "Zwarte Hoofd" (Crna Glava). De oppervlakte van deze regio is ongeveer 600 vierkante kilometer. Er bevinden zich 4 vlakten op dit terrein, dat wordt gemarkeerd door de rivieren de Lim en de Tara. Deze regio heeft een aantal pieken boven de 2 kilometer. De 5 hoogste rond de 2100 meter zijn:
 • CRNA Glava
 • Strmenica
 • Zekova Glava
 • Kosara
 • Troglava
Verder liggen op de berg Bjelasica een zestal schitterende gletsjermeren genaamd: Pešica, Biograd, Ursulovacko, Malo Ursulovacko Sisko, Malo Sisko.


Historie van het skieën in Montenegro

Rond 1890 leefde de Noor Friedrich Engel in Montenegro. Hier leerde hij de plaatselijke bewoners skieën. In Noorwegen was reeds bekend dat dit de meest makkelijke manier was om je van A naar B te bewegen. Vooral in oorlogstijd hadden de mensen
hiermee een groot voordeel ten opzichte van de vijand. Men kon zich vlug en zonder veel geluid te maken naar de gewenste plek reizen. Nu is het skieen heel populair in Montenegro. Er bevinden zich een tweetal grote en 3 kleine ski-resorts in dit land. Snowboarden is populair sinds 1990.


Waar ligt Montenegro?

De naam van dit land "Monte Negro"is een andere benaming voor "Zwarte Berg". Het is gelocaliseerd in het zuidoosten van ons werelddeel. Het behoort dus gewoon bij Europa.Ruwweg gezegd ligt het ter hoogte van Bari in Italie. Alleen ligt Montenegro dan aan de overkant van de Adriatische Zee.
Het wordt begrensd door:
 • Kroatië
 • Kosovo
 • Bosnië en Herzegovina,
 • Albanië
 • Servië

Lees verder

© 2012 - 2023 Tinamoreno, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Monte Gordo, een sfeervolle badplaats in de Oost-AlgarveMonte Gordo is een sfeervolle badplaats en ligt slechts op enkele kilometers van de Spaanse grens. Monte Gordo betekent:…
Glijden van de Cerro Negro vulkaan in NicaraguaGlijden van de Cerro Negro vulkaan in NicaraguaBij een excursie naar een actieve vulkaan denk je misschien aan een wandeltocht of een helikoptervlucht, maar op de flan…
Renaissancecomponist Philippe de MonteRenaissancecomponist Philippe de MonteIn de renaissance (1400 - 1600) kwamen kunst en cultuur opnieuw tot ontwikkeling. Ook in de muziek waren er veel ontwikk…
Montenegro, verborgen parelMontenegro, verborgen parelGroene bergen, diepe ravijnen, lieflijke dalen, fraaie zandstranden en eeuwenoude stadjes met een subtropische vegetatie…
Originele sportactiviteiten in de AlpenOriginele sportactiviteiten in de AlpenTijdens een wintervakantie in de Alpen kiest een overgrote meerderheid van de reizigers voor skiën, snowboarden en langl…
Bronnen en referenties
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Bjelasica
 • http://en.wikipedia.org/wiki/Kola%C5%A1in
 • http://www.kolasin.me/
Tinamoreno (130 artikelen)
Laatste update: 24-11-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.