Branäs - Sneeuwzeker en kindvriendelijk skigebied in Zweden

Branäs - Sneeuwzeker en kindvriendelijk skigebied in Zweden Branäs is een sneeuwzeker wintersportgebied in Zweden in de provincie Värmland. Voor veel mensen is wintersport in Zweden nog onbekend terwijl je er een prachtige vakantie kan beleven. Het skigebied van Branäs heeft 29 verschillende pistes. In de winter maanden is het geliefd bij families omdat er veel voor gezinnen te doen is. Het wintersportdorp ligt op ongeveer 1460 kilometer vanaf Utrecht. Het is op verschillende manieren te bereiken via verschillende veerdiensten of via de bruggen tussen Denemarken en Zweden.

Inhoudsopgave


Wintersport in Zweden

Vaak denken we bij wintersport aan landen zoals Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Duitsland. Jaarlijks reist een groot deel van de Nederlanders voor wintersport richting de Alpenlanden. Wintersport in Zweden is echter een zeer goed alternatief voor als u eens wat anders wilt of nog nooit op wintersport bent geweest. Zweden staat bekend om IKEA en ABBA maar heeft nog veel meer te bieden. Een wintersport in Zweden is rust, ruimte en een prachtige natuur naast sportief bezig zijn.

Kindvriendelijk skigebied

Het wintersportgebied van Branäs is een sneeuwzeker en afwisselend skigebied waar de hele familie terecht kan om te skiën. De verschillende faciliteiten voor families met kinderen hebben ertoe geleid dat Branäs in verschillende voorgaande skiseizoenen is uitgeroepen als meest kindvriendelijk wintersportgebied. Het skigebied beschikt over ongeveer 12 kilometer aan pistes. Er zijn blauwe, rode en zwarte skipistes. Het gebied beschikt over in totaal 16 liften waaronder een gondellift. Op drie verschillende pistes is het mogelijk om ook in de avonduren te skiën. De langste afdaling is drie kilometer en het grootste hoogte verschil in Branäs is 450m.

De natuurlijke en sneeuwzekere omgeving van Bränas

De snelle gondellift brengt u snel naar een hoogte van 567 meter. Vanaf de Branäsberget heeft een prachtig uitzicht over het dal en de rest van de bosrijke omgeving. Vervolgens skiet u naar beneden door prachtige naaldwouden. Krijgt u tijdens het skiën honger? Dan schuift u aan in het sfeervolle restaurant beneden in het dal.

Geen wachtrijen

Branäs is nog niet overlopen door het massatoerisme en dit is goed te zien aan de omliggende natuur. U heeft hier een grote kans om in de nabijheid van het skigebied elanden of andere dieren te spotten. In het skigebied komen bijna geen wachtrijen voor en de sfeer is altijd gemoedelijk. Ondanks de geringe hoogte van het gebied (maximaal 567 meter) is het zeer
sneeuwzeker te noemen. Dit komt mede door de noordelijke ligging van het skigebied in Europa. Daarnaast biedt Branäs haar bezoekers sneeuwgarantie gedurende het hele wintersportseizoen. Het skiseizoen loopt van midden december tot en met medio april.

Sysslebäck

Het wintersportgebied Branäs ligt dichtbij het dorp Sysslebäck. Het dorp Sysslebäck heeft ongeveer 560 inwoners. Hier vindt u ook een supermarkt, benzinepomp en enkele restaurants. In Branäs zelf zijn verschillende bungalows en appartementen aanwezig om te overnachten. Het is zelfs mogelijk om een accommodatie aan de piste te boeken.

Meer dan skiën alleen

Naast het skiën, leent de omgeving zich ook voor verschillende langlauftochten door de prachtige naaldwouden. In totaal heeft Branäs meer dan twintig kilometer aan loipes. Rondom Branäs lopen ook routes om met een sneeuwscooter op pad te gaan. In het dorp bestaat de mogelijheid om een sneeuwscootertocht te boeken. Voor het ultieme wintergevoel bestaat de mogelijkheid om hondensledetocht te boeken.

Bereikbaarheid Bränas

Zweden is op verschillende manieren met de auto te bereiken. Via Noord-Duitsland en Denemarken kun je gebruik maken van de bruggen in Denemarken. Voor de bruggen moet je wel tol betalen.

Via de veerboot

Het is ook mogelijk om met de veerboot Zweden te bereiken onder andere Via Puttgarden – Rödby en de Oresundbrug. Per boot via Kiel-Gotenburg kan ook. Vanaf Gotenburg is de reisafstand naar Bränas nog ongeveer vijf uur. Voordeel hiervan is dat u op de boot enige tijd kunt rusten. De verbinding Kiel-Gotenburg is met overnachting.

Per vliegtuig

Met het vliegtuig is het mogelijk om te vliegen op de luchthaven van Stockholm of Oslo. Op deze luchthavens bestaat de mogelijkheid om een auto te huren.

Kortom een keer een andere wintersportvakantie als anders? Dan bent u in het Zweedse Branäs aan het juiste adres!
© 2013 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vier sneeuwzekere skigebieden in maart - OostenrijkVier sneeuwzekere skigebieden in maart - OostenrijkJe wilt nog even op wintersport maar het is alweer maart. Langzaam krijgt de zon meer kracht en begint ook de temperatuu…
Vijf sneeuwzekere skigebieden in april - OostenrijkVijf sneeuwzekere skigebieden in april - OostenrijkIn april zijn er in Oostenrijk verschillende skigebieden die ook nog sneeuwzeker zijn. Wintersporten in april heeft vers…
Åre, Zweden – skigebied voor sneeuwzeker wintersportenÅre, Zweden – skigebied voor sneeuwzeker wintersportenÅre is een sneeuwzeker skigebied in Zweden. In het skigebied van Åre vind je meer dan 112 verschillende pistes. Het skig…
Voorwaarden voor een sneeuwzeker skigebiedVoorwaarden voor een sneeuwzeker skigebiedEen sneeuwzeker skigebied dat is voor de meeste wintersporters belangrijk aspect van de vakantie. De meeste wintersporte…

Winterbanden DuitslandWinterbanden DuitslandDe vraag die bij velen opkomt als men met de auto van plan is in de winter naar Duitsland te gaan of door Duitsland heen…
Sneeuwzeker skigebied in Duitsland - OberwiesenthalSneeuwzeker skigebied in Duitsland - OberwiesenthalDuitsland is een prima land voor wintersport. De kuurstad Oberwiesenthal is een stad nabij de Tsjechische grens, gelegen…
Bronnen en referenties
  • http://www.branas.se/
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 07-12-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Wintersport
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.