Rome - een aantal minder bekende bezienswaardigheden

Rome, de eeuwige stad. Geen stad ter wereld waar zowel de sporen van de klassieke oudheid, het vroege Christendom en het Katholieke geloof zo voor het oprapen liggen. Natuurlijk breng je bij een verblijf in Rome een bezoek aan wereldberoemde monumenten als het Colosseum, de Sint Pieter en de Trevi-fontein, maar welke minder bekende bezienswaardigheden zijn zeker een bezoek waard? Wie een bezoek aan Rome brengt moet zeker eens verder kijken dan de highlights uit de reisgidsen. Een aantal tips voor minder bekende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn:

De Markten van Trajanus - hoogbouw uit de oudheid

Net buiten het Forum Romanum liggen de Markten van Trajanus - in de oudheid het winkel- en handelscentrum van de stad. Rest van veel gebouwen uit de klassieke oudheid alleen nog een deel van de onderzijde, hier zien we meerdere verdiepingen die relatief goed bewaard zijn gebleven. Vanaf de Via dei Fori Imperiali heb je een prachtig uitzicht.

De thermencomplexen - Romeinse badcultuur

Breng een bezoek aan de thermencomplexen van Caracalla en Diocletianus en ervaar dat de badcultuur een belangrijk onderdeel was van het dagelijks leven van de Romeinen. Naast restanten van de bouwwerken vinden we hier nog schilderingen, beeldhouwwerken en mozaïeken.

Het Forum Romanum - maar nu van bovenaf

Natuurlijk breng je een bezoek aan het Forum Romanum, je wandelt over het terrein, tussen de gebouwen door. Een goed overzicht van het terrein krijg je echter pas als je op een hoger punt staat. Beklim de trappen van het Capitool en loop rechts langs het middelste gebouw. Van hieraf heb je een spectaculair uitzicht over het gehele Forum Romanum met op de achtergrond de coulissen van het Colosseum.

Ostia Antica - hoogtepunt buiten de stad

Ostia Antica, de havenstad van het antieke Rome, ligt op een half uurtje van het centrum van Rome. Het snelste en makkelijkste kom je er met de trein richting Lido. Stap uit op station Ostia Antica en loop in vijf minuten naar de site. Het terrein beslaat een groot oppervlak en bied een kijkje in het dagelijks leven van de burger. Zie je bij andere opgravingen veelal restanten van algemene gebouwen als tempels en theaters, hier loop je tussen restanten van winkels en woningen. Verspreid over het terrein vind je ook nog een aantal prachtige mozaïeken. Daarnaast is het een heerlijke plek om even de drukte en warmte van de stad te ontvluchten en op je gemak de sfeer van de oudheid te proeven.

Sant Ignazio - trompe-l'oeil op zijn best

Deze kerk, niet ver van het levendige toeristische centrum tussen de Trevi-fontein en het Pantheon, is een prachtig voorbeeld van de Barok. Hoogtepunt zijn de tromp-l'oeil schilderingen op het plafond. De ruimtelijkheid die van de schilderingen uitgaat is ongekend en heeft een adembenemend effect. Je zult niet de eerste zijn die denkt te maken te hebben met een prachtig uitgevoerde koepel, terwijl je in werkelijkheid naar een meesterwerk uit de schilderkunst staat te kijken.

Pincio-heuvel - een kleine klim voor een fenomenaal uitzicht

Het uitzicht vanaf de koepel van de Sint Pieter is prachtig, maar vaak moet je lang wachten om de klim te kunnen maken en wordt je boven verdrongen door andere bezoekers. Beklim de trappen vanaf het Piazza del Popolo naar de Pincio-heuvel en geniet in de schaduw van het park van Villa Borghese van een prachtig uitzicht op de Sint Pieter en het Vaticaan.
© 2012 - 2024 Desiderius, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Naar welke stad ga jij voor een citytrip?Naar welke stad ga jij voor een citytrip?We maken graag een citytrip en in Europa zijn er veel leuke steden om te bekijken. Het aanbod is ontzettend groot, waard…
Excursie naar Rome vanuit Civitavecchia tijdens cruisereisEen cruise op de Middellandse Zee is een geweldige manier om in een korte tijd veel verschillende landen (en bijbehorend…
Naar Rome met kinderenNaar Rome met kinderenWie een vakantie boekt naar Rome doet dit meestal om cultuur te snuiven en van de kunst te genieten. Met kinderen zul je…
Bezienswaardigheden RomeRome is een stad met veel historische bezienswaardigheden. Waar moet je in Rome zeker een keer zijn geweest?

Bezienswaardigheden in Den HaagDen Haag is een stad met heel veel bezienswaardigheden. Bij welke bezienswaardigheden moet je zeker zijn geweest?
Uitgaan in Londen: de gaafste bars, cafés en clubsLonden staat bekend om het bruisende uitgaansleven en is een van de beste uitgaanssteden van de wereld. ‘Clubbing’ hoort…
Desiderius (12 artikelen)
Gepubliceerd: 04-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.