Naar Rome met kinderen

Naar Rome met kinderen Wie een vakantie boekt naar Rome doet dit meestal om cultuur te snuiven en van de kunst te genieten. Met kinderen zul je hoogstwaarschijnlijk niet direct aan Rome denken wat betreft vakantiebestemming. Toch heeft Rome ook voor kinderen veel leuke bezienswaardigheden en activiteiten. Als je op vakantie wilt gaan met kinderen is Rome nou niet bepaald één van de eerste vakantiebestemmingen waar je aan denkt. Rome staat nou eenmaal bekend om zijn kunst, cultuur en monumenten. Denk maar eens aan het Colosseum, forum Romanum, de markten van Trajanus, het Pantheon en Vaticaanstad. Natuurlijk kun je met de kinderen op verkenning gaan door Rome en ze kennis laten maken met wat deze wereldstad te bieden heeft, maar je zult merken dat kinderen (mede afhankelijk van de leeftijd) dit op een gegeven moment gezien hebben. Gelukkig heeft Rome nog veel meer te bieden. Ook voor kinderen zijn er in de omgeving van Rome en in Rome zelf een paar hele leuke bezienswaardigheden en doe dingen.

Explora kindermuseum

Dit museum is speciaal bedoeld voor kinderen. Zij kunnen volop ontdekken door te spelen. Het museum is opgedeeld in drie leeftijdscategorieën, zodat er voor elke leeftijdsgroep wel een geschikte activiteit is. De groepen zijn baby/peuters van nul tot drie jaar, kleuters van drie tot zes jaar en kinderen van zes tot twaalf jaar. De activiteiten die aangeboden worden leren de kinderen over communicatie, omgeving, nieuwe technologieën en economie. Een bezoek breng je door het volgen van een tour aangeboden door Explora zelf. Dagelijks worden er vier tours van een uur en drie kwartier gegeven. De tours worden niet begeleid. De kinderen kiezen zelf hun eigen activiteit. Explora heeft bewust gekozen voor dit systeem om drukte te voorkomen, zodat kinderen optimaal van hun bezoek aan het kindermuseum kunnen genieten.

Time elevator

Deze 5d bioscoop laat je kennis maken met de geschiedenis van Rome vanaf de achtste eeuw voor Christus tot nu. Belangrijke personen in de geschiedenis van Rome zoals Nero en Michelangelo worden extra uitgelicht. Ook wordt er aandacht besteed aan de grote brand van Rome. Tijdens deze ervaring draag je een koptelefoon en is het platform bewegelijk.

Bioparco

Dit is de dierentuin van Rome gevestigd bij villa Borghese. Deze ruim honderd jaar oude dierentuin heeft een grote variëteit aan dieren. Van reptielen tot zoogdieren, van vissen tot vogels en van de allerkleinste tot de allergrootste diersoorten. Naast dieren is er een speeltuin, een treintje en een botanische tuin. Met de tuin probeert het park zo goed mogelijk de natuurlijke omgeving van de dieren na te bootsen, zodat zij zich in Bioparco helemaal thuis voelen.

Villa Borghese

Naast musea bestaat villa Borghese uit een heel groot park. Ideaal om niet alleen doorheen te wandelen, maar ook te picknicken. Kinderen kunnen zich even helemaal uitleven met tikkertje spelen of voetballen, als je een bal meeneemt.

Aqaufelix

Dit waterpark ligt niet in Rome zelf, maar wel in de omgeving. Zeker als je al met de auto in Italië en in de buurt van Rome op vakantie bent of in het bezit bent van een huurauto is dit een erg leuk waterpark voor de kinderen. Ideaal om een frisse duik te nemen tijdens de warme zomerdagen.

Een tour door Rome

En dan kun je natuurlijk ook nog een tour over de Tiber met boot doen of Rome bezichtigen met een bustour. Voor beide kun je een hop on/off ticket kopen. Hiermee kun je 24 of 48 uur lang van deze vervoersmiddelen gebruik maken. Je stapt uit waar je wilt en je kunt ook weer opstappen wanneer je wilt. Zo kan het hele gezin even uitrusten en in de tussentijd genieten van het uitzicht.

Ook al is Rome niet de eerste vakantiebestemming die in je opkomt bij het boeken van een vakantie met kinderen. Zoals je leest is er ook voor kinderen in Rome genoeg te doen om er een leuke vakantie voor iedereen van te kunnen maken.
© 2012 - 2024 Geldbesparen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Villa van Hadrianus of Villa AdrianaDe Villa van Hadrianus, ook wel bekend als de Villa Hadriana, ligt zo'n 30 kilometer verwijderd van Rome in de buurt van…
Rome een oud rijk en een belangrijke toeristische bestemmingRome een oud rijk en een belangrijke toeristische bestemmingRome is gesticht in 753 voor Christus door de tweeling, Romulus en Remus. In de loop der tijden groeide het rijk enorm u…
KCV: Bernini in RomeGian Lorenzo Bernini, dé beeldhouwer, schilder en architect uit de Barok. In Rome zijn nog erg veel werken van het te be…

Lissabon, stad met twee lange bruggenVanuit allerlei vakantiebestemmingen aan de Algarve kun je een dagexcursie naar Lissabon boeken. In één zon dag kun je…
Bangkok: Airport Link, BTS Skytrain & MRTA subwayNa een lange vliegreis wil je graag snel naar je hotel. Dit kan op verschillende manieren. Suvarnabhumi airport ligt ong…
Bronnen en referenties
  • http://www.bezienswaardighedenrome.com/bioparco-dierentuin-rome/
Geldbesparen (11 artikelen)
Gepubliceerd: 02-03-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.