Rome een oud rijk en een belangrijke toeristische bestemming

Rome een oud rijk en een belangrijke toeristische bestemming Rome is gesticht in 753 voor Christus door de tweeling, Romulus en Remus. In de loop der tijden groeide het rijk enorm uit totdat het het Romeinse Rijk werd, in het jaar 27 voor Christus.

Geschiedenis

Het Romeinse Rijk werd het politieke en economische middelpunt van de Westerse Wereld. De vloed strekte zich uit over een enorm gebied, vandaar de uitdrukking: “Alle wegen lijden naar Rome.” Dit machtige rijk viel echter in het jaar 476 na Christus. Het had een roerige geschiedenis wat tot het einde van het Rijk leidde. De stad behield zijn status als centrum van de wereld en later werd het het centrum van de kunst en cultuur iets wat tot op de dag van vandaag zo is.

Door de turbulent geschiedenis van de stad steeg of daalde het inwoneraantal afhankelijk van de trend der tijden. Tegenwoordig zit Rome weer in een stijgende lijn voor wat betreft aantal permanente bewoners.

Toerisme

Rome is een erg populaire toeristische trekpleister met ongeveer 10 miljoen bezoekers ieder jaar aan de stad. Rome is een stad van contrasten. Aan de ene hand, vinden toeristen er drukke hoofdstraten met dure zaken. Aan de andere hand, zijn er veel kleine schaduwrijke parkjes, fonteinen en pleinen. Er zijn erg veel antieke ruines, Bekende monumenten en fascinerende musea. Je kunt er de overblijfselen van vroegere tijden zien, de fantastische architectuur uit de Renaissance bewonderen, een gastronomische maaltijd in een traditioneel Italiaans restaurant genieten of ontspannen in de tuinen van de Europese royalty.

Accomodaties

Vanwege het grote aantal toeristen welke Rome jaarlijks bezoeken is er een grote verscheidenheid aan vakantie accommodaties om uit te kiezen. Uiteenlopend van traditioneel tot uniek, kunnen bezoekers een keuze maken uit de mogelijkheid die hen het meeste aanspreekt. Hotels zijn hierbij een populaire keuze. Ze lopen uiteen in prijs en kwaliteit. Je kunt kiezen uit een luxueus hotel of je kunt eenvoudig een budget hotel vinden, meestal in de buurt van het Termini Station.

Ook vakantie appartementen of villa’s zijn ruimschoots beschikbaar. Deze vormen een prima alternatief voor kleine groepen of families omdat ze over meer ruimte en privacy beschikken dan een hotel. Bed and breakfasts nemen snel toe in populariteit in Rome. Dien je hier voor kiest, houdt er dan rekening mee dat het eenvoudig een kamer kan zijn bij iemand thuis.

Kloosters

Voor diegenen die alleen reizen en op zoek zijn naar een goedkope accommodatie, veel kloosters openen hun deuren voor betalende reizigers. Deze kloosters zijn streng katholiek en het kan zo zijn dat ze uitsluitend katholieke gasten accepteren die geboekt hebben via hun eigen lokale kerk. Veel kloosters echter, accepteren gasten van elk geloof zo lang ze maar bereidt zijn om in een katholieke omgeving te verblijven en de regels van het klooster te eerbiedigen.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De veroveringen van RomeDe veroveringen van RomeNadat Rome een republiek was geworden, groeide het snel uit van een kleine stadstaat tot een wereldrijk. Door een gedisc…
Rome in het begin: het koninkrijkRome in het begin: het koninkrijkRond 1000 voor Christus ontstaat op het Italische schiereiland de Romeinse beschaving. Op dat moment zijn ze een koninkr…
Heerwegen in het Romeinse Rijk en hun functieDe Romeinen legden naar alle delen van het Romeinse Rijk wegen aan. In totaal waren dat vele duizenden kilometers. De we…
De Romeinse bouwkunstDe Romeinse bouwkunst was erg belangrijk voor de ontwikkeling van latere architectuur. Wat zijn de belangrijkste ontwikk…

Champs Elysees de mooiste Avenue ter wereldChamps Elysees de mooiste Avenue ter wereldDe naam van de Champ Elysees is afgeleidt van de velden van Elysee en het is de meest prestigieuze en breedste avenue in…
Bezienswaardigheden in BarcelonaAls je in Barcelona bent wil je zoveel mogelijk zien in zo weinig mogelijk tijd. Wat moet je dan bezoeken in zo'n grote…
Costaric (128 artikelen)
Gepubliceerd: 30-05-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.