Bezienswaardigheden in Den Haag

Den Haag is een stad met heel veel bezienswaardigheden. Bij welke bezienswaardigheden moet je zeker zijn geweest?

Het binnenhof

In elke land in de wereld is het parlement in de hoofdstad gevestigd, maar dat is niet zo in Nederland. Het centrum van de Nederlandse Politiek bevindt zich in Den Haag, in het binnenhof. Het middelpunt van het binnenhof is de ridderzaal. Iedere derde dinsdag van september wordt hier door hare majesteit de Koningin de troonrede gelezen.

Madurodam

Wil je binnen een dag heel Nederland verkennen? Dat kun je doen in Madurodam. Het is namelijk een miniatuurstad. Koningin Beatrix was tot 1980 burgemeester van Madurodam. Je vindt er allerlei maquettes van belangrijke Nederlandse gebouwen. De schaal is 1:25. Er zijn niet alleen gebouwen, maar ook Schiphol, de Alkmaarse kaasmarkt en nog verscheidene andere maquettes. Het is ook leuk voor kinderen.

Het Omniversum

Het Omniversum was in 1984 de eerste bioscoop die 3D films tentoonstelden. Je wordt in deze bioscoop omgeven door de film. Het Omniversum is een reusachtige koepelvormige projectiescherm. Je beleeft de film alsof je er zelf inzit. Ieder uur start er een nieuwe film.

Paleis Noordeinde

Het werkpaleis van Koningin Beatrix staat midden in Den Haag, genaamd Noordeinde. Het gebouw stamt af uit het Classicisme en het komt voor uit een verbouwing van een middeleeuwse boerderij. Sinds die verbouwing hebben er al verscheidene Koninklijke bewoners ingewoond. Het paleis is al een paar keer gerestaureerd. Tegenwoordig wordt het gebruikt als startplaats bij Prinsjesdag.

Vredepaleis

In Den Haag is het Vredespaleis het meest gefotografeerd. Het is een prachtig paleis in Renaissancestijl. In de 19e eeuw is het gebouwd voor de wereldvrede, in die periode speelde het een hele belangrijke rol. Het is tegenwoordig het belangrijkste orgaan van de Verenigde Naties en het Internationaal Gerechtshof. Je kunt alleen een rondleiding door de Japanse Zaal, de binnentuin of de Grote Rechtzaal krijgen.

Chinatown

Chinatowns komen voor in verschillende steden. Chinatown is maar een klein stukje van Den Haag. Het is slechts drie straten groot en zit midden in het centrum. Chinatown is een sfeervolle buurt. Er zijn typische Chinese poorten en lampionnen en aan iedere hoek van de straat ruik je een geur die afkomstig is uit de restaurantjes of de toko’s. De typische Chinese feestdagen, het maanfeest en het Chinese Nieuwjaar, worden in het Haagse Chinatown gevierd.

De pier

De pier is een relaxte badplaats. Het biedt een heerlijke afwisseling met het centrum van Den Haag. De Scheveningse pier is een evenementencomplex van Van der Valk. Je hebt er een mooi uitzicht over het strand en de zee. De pier werd gebouwd in 1901. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is deze vernietigd door de Duitsers. Het werd later ook gebruikt door de Engelsen als landingsbaan.

Mauritshuis

In het Mauritshuis worden vooral top schilderijen uit de Gouden eeuw getoond. Zoals werk van Vermeer, Rembrandt, Steen en Frans Hals. Maar ook top schilderijen uit de 18e eeuw. Het is een klein wereldberoemd museum. Er hangen in totaal 800 schilderijen. Je kunt het museum bezoeken met een gids.
© 2012 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Lekker weg in... Den HaagLekker weg in... Den HaagVeel mensen bezoeken nooit hun eigen land. Het wordt eens tijd dat we ons eigen land gaan ontdekken. Er is namelijk geno…
Het Mauritshuis in Den HaagHet Mauritshuis in Den Haag kennen wij tegenwoordig als museum. Dat is het niet altijd geweest. Ook bij de naamgeving de…
Geschiedenis van PrinsjesdagGeschiedenis van PrinsjesdagSinds april 2013 zit Willem-Alexander op de troon. Daarvoor hebben wij vier vrouwelijke koninginnen gehad. Waar komt de…
Escher Museum: Escher in het Paleis in Den HaagEscher Museum: Escher in het Paleis in Den HaagM.C. Escher is in binnen- en buitenland beroemd om zijn kunst. In Den Haag is onder de naam Escher in het Paleis een ten…

Stedentrips in EuropaVeel mensen zijn toe aan een lekker weekendje weg naar een grote stad. In Europa zijn veel verschillende grote steden om…
Rome - een aantal minder bekende bezienswaardighedenRome, de eeuwige stad. Geen stad ter wereld waar zowel de sporen van de klassieke oudheid, het vroege Christendom en het…
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 04-07-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.