Escher Museum: Escher in het Paleis in Den Haag

Escher Museum: Escher in het Paleis in Den Haag M.C. Escher is in binnen- en buitenland beroemd om zijn kunst. In Den Haag is onder de naam Escher in het Paleis een tentoonstelling gewijd aan de persoon en kunstenaar Escher. Plan uw bezoek aan het Escher Museum in het Paleis en vind hier alle nuttige informatie over het museum wat betreft bereikbaarheid, tarieven, adres en route.

M.C. Escher

Maurits Cornelis Escher wordt in 1898 op 17 juni geboren in Leeuwarden. Hij overleed in 1972 op 27 maart in het Diakonessenhuis in Hilversum. In de tussentijd heeft Escher zichzelf ontwikkeld tot kunstenaar van wereldformaat. Dit deed hij door te studeren aan de School der Maatschappij voor Bouwkunde, Versierende Kunsten en Kunstambachten te Haarlem.
Escher is in binnen- en buitenland bekend om zijn kunst met als onderliggend thema Eeuwigheid en Oneindigheid. De kenmerkende stijl van Escher bestaat uit schilderijen en tekeningen met dit thema. Escher's werken zijn altijd voorzien van verborgen optische illusies en visueel bedrog. Escher's bekendste werk is een 7 meter lange houtsnede genaamd Metamorfose III.

Escher in het Paleis

De locatie van deze tentoonstelling is minstens zo uniek als de kunstenaar Escher zelf. Het Paleis is door koningin Emma bewoond en dan voornamelijk als winterpaleis. In de zomer woonde ze op Soestdijk. Tevens is het Paleis door koningin Wilhelmina, Juliana en Beatrix gebruikt als werkpaleis. Het Paleis werd in 1991 door Koningin Beatrix en Prins Claus verkocht aan de gemeente Den Haag met als voorwaarde dat er culturele activiteiten in plaats zouden vinden. Het Escher Museum is op steenworp afstand gelegen van het wereldberoemde Hotel Des Indes in Den Haag.

Adres Escher Museum

Het Escher Museum in het Paleis is gelegen aan de:
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
telefoon: 070-4277730


Belangrijke onderscheiding Escher Museum in het Paleis

Het Escher Museum in het Paleis is in 2013 onderscheiden met de Traveler's Choice Award van Tripadvisor. Het Escher Museum is door Tripadvisor in de top 10 opgenomen op plaats 6 van de beste musea van Nederland.

Openingstijden

 • Dinsdag tot en met zondag van 11.00 17.00 uur
 • Kassa sluit om 16:30
 • Winkel sluit om 16:50

Tarieven

De tarieven voor het museum zijn per 2014 voor:
 • Volwassenen 9,00
 • Kinderen ouder dan 7 jaar 6,50
 • Kinderen jonger dan 7 jaar gratis
Tickets zijn zowel aan de kassa als online te koop.

Bereikbaarheid en route Escher Museum in het Paleis

Bereikbaarheid per:
 • Openbaar vervoer
 • Lopen
 • Auto

Openbaar vervoer

Vanuit Den Haag CS
 • Tram 15, 17 (halte Korte Voorhout)
 • Bus 22, 24 (halte Kneuterdijk)

Vanuit Den Haag HS
 • Tram 16,17 (halte Korte Voorhout)
 • Tram 1 (halte Kneuterdijk)

Lopen

Vanuit Den Haag CS loopt u in ongeveer 10 minuten naar het Escher Museum. Loop naar de Bezuidenhoutse weg via de Herengracht richting het Plein. Ga hier rechtsaf richting het Tournooiveld. Steek dan de weg over en u loopt richting de Lange Voorhout het Escher Museum tegemoet.

Auto

Met de auto rijdt u via de Utrechtse baan en volgt u de borden "centrum"

Parkeren

In de directe omgeving van het Escher museum in het Paleis is parkeren beperkt mogelijk. Het gebruik van parkeergarages: 't Plein en Malieveld wordt aangeraden.
© 2014 - 2024 Infoq, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
M C Escher, een geniale kunstenaar!M C Escher, een geniale kunstenaar!Maurits Cornelis Escher is een van de meest bekende kunstenaars die Nederland heeft voorgebracht. Iedereen kent de werke…
Escher is het helemaal!Escher is het helemaal!Escher was het helemaal; daarom had ik als kind ook een poster van hem op mijn kamer hangen. Hij werd geboren in 1898 in…
Uit in Den Haag: Escher in Het PaleisWie kent de prenten van Escher niet waarin hij lijkt te spotten met de realiteit door op het eerste gezicht geloofwaardi…
Vijf Nederlandse musea met moderne kunstBezoek eens een museum met een collectie aan moderne kunst en raak geïnspireerd tijdens een wandeling langs de kunstobje…

Nationale MolendagNationale MolendagDe Vereniging De Hollandsche Molen zet zich in voor het behoud en onderhoud van molens in Nederland. Elk jaar organiseer…
Kasteel de CannenburghKasteel de CannenburghIn de gemeente Vaassen op de Veluwe ligt het historische kasteel de Cannenburgh. De naam wordt ook wel geschreven als Ca…
Bronnen en referenties
 • Escher in het Paleis
Infoq (35 artikelen)
Laatste update: 17-06-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Bezienswaardigheden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.