Bezienswaardigheden van Cardiff

Cardiff is een en al verrassing. Niet alleen omwille van de bezienswaardigheden en de leuke sfeer, maar ook omdat er zoveel te doen is. Tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Cardiff behoren Cardiff Castle, St. Fagans National History Museum, Millennium Stadium, Millennium Centre, Queen Street en Cardiff Market. Ook het Cardiff Summer Festival, Harbour Festival en Great British Cheese Festival mogen niet aan het programma ontbreken. Cardiff is makkelijk bereikbaar en komt dus ook in aanmerking voor een korte vakantie. Vanuit Londen is het hooguit twee uur reizen met de trein. De hoofdstad van Wales zal je uiteraard ook opnemen tijdens een rondreis door het land. Reken dan maar op een tweetal dagen om kennis te maken met de grote bezienswaardigheden.

Cardiff Castle

Gezien de rijke geschiedenis van de stad, tevens een zeer bedrijvige haven, zijn er tal van cultuurhistorische plaatsen. Cardiff Castle dateert uit de Romeinse tijd toen het als fort werd gebouwd. Ook voor kinderen is dit kasteel aantrekkelijk temeer omdat er een kidstrail werd aangelegd. De schitterende Parklands rond het kasteel zijn de groene longen van de stad.

St. Fagans National History Museum

Wil je Cardiff leren kennen zoals het er in de zeventiende eeuw uitzag dan ga je naar het St. Fagans National History Museum. Het is de nabootsing van een dorp uit deze periode.

Queen Street

Naast de vele historische bezienswaardigheden van Cardiff, kan je uiteraard ook kennis maken met het hedendaagse leven. De sfeer van vandaag kun je het beste proeven in Queen Street, de hoofdader van de stad. Het is een brede winkelpromenade waar straatmuzikanten en kermisattracties niet ontbreken.

Cardiff Market

Er zijn trouwens veel meer winkelstraten en wat is er heerlijker dan te shoppen onder de Victoriaanse arcades waar je continu verleid wordt door trendy boetieks. Zo kom je ook bij de Cardiff Market waar slagers en bakkers actief zijn als in vervlogen tijden en waar je niet weggaat zonder de Welshe specialiteiten, zoals de Welsh Cakes, te hebben geproefd.

Millennium Stadium

Van een heel andere aard maar minstens even boeiend is een bezoek aan het Millennium Stadium, zowat de belangrijkste plaats van het land voor de rugby liefhebbers. Rugby is de nummer 1 sport van Wales en het is leuk om een wedstrijd bij te wonen of het immense stadion te verkennen tijdens een geleid bezoek.

Millennium Centre

In het Millennium Centre van Cardiff, een architecturaal hoogstandje, kun je concerten, theatervoorstellingen en shows van topniveau bijwonen. Je kunt er winkelen, napraten in een leuke bar, pre-show dineren of deelnemen aan een boeiende backstage tour.

Cardiff Summer Festival

Dé aanleiding voor een citytrip Cardiff is uiteraard het Cardiff Summer Festival. De ganse stad wordt dan ondergedompeld in een feestelijke sfeer en het aantal evenementen is nauwelijks te tellen. Er is voor elk wat wils, een mengeling van culturele, artistieke en sportieve evenementen, verspreid over de stad. Er zijn food festivals, picknick festijnen, straattheater. De zomer van Cardiff is er eentje om nooit te vergeten.

Harbour Festival en Great British Cheese Festival

Van juni tot september is er, al dan niet in samenloop met het Summer Festival, nog veel meer leuks te beleven in Cardiff. In augustus reis je naar de hoofdstad van Wales voor het Harbour Festival en in september is Cardiff de placetobe voor het Great British Cheese Festival dat in en rond Cardiff Castle wordt georganiseerd.
© 2012 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wales en zijn hoofdstad CardiffCardiff, een oude stad maar tegelijkertijd ook de jongste hoofdstad van Europa. Zon 2.000 jaar geleden stichtten de Rom…
Reistips: Engeland (Regio Ludlow en Portsmouth)Hier volgen enkele tips om uw vakantie in Engeland helemaal compleet te maken. Als u verblijft in de buurt van Ludlow of…
Wales - Kastelen met spokenWales - Kastelen met spokenDaar waar andere landen uitpakken met speciale evenementen naar aanleiding van Halloween gaat het er in Wales het ganse…
Wales, en het dorpje met de langste naam in EuropaWales, en het dorpje met de langste naam in EuropaWales ligt in Europa en is onderdeel van het Verenigd Koninklijk, samen met Engeland, Schotland en Noord-Ierland. Wales…

Bezienswaardigheden in AmsterdamAmsterdam, de hoofdstad van Nederland. Een mooie stad om veel te beleven en waar veel mag. Rond 1300 kreeg Amsterdam sta…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 24-04-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.