Reistips: Engeland (Regio Ludlow en Portsmouth)

Hier volgen enkele tips om uw vakantie in Engeland helemaal compleet te maken. Als u verblijft in de buurt van Ludlow of Porthsmouth in Engeland, dan zijn de volgende bezienswaardigheden en uitstapjes zeker aan te raden.

Regio Ludlow

Het plaatsje Ludlow ligt vlak aan de grens met Wales. Het is een niet al te grote plaats, maar beschikt nog wel over een Tesco supermarkt, leuke winkelstraatjes en een station. U kunt er een mooie wandeling maken langs de kathedraal, Ludlow Castle en daarachter het Mortimer Forest in. Als u in dit park de paden naar boven blijft volgen komt u uiteindelijk op een mooi uitkijkpunt waar u zicht heeft over Ludlow en de velden en heuvels eromheen.

Omgeving

In het plaatsje Hereford kunt u de grote kathedraal bezoeken, in deze kathedraal ligt de Mappa Mundi, dit is een wereldkaart daterent uit het jaar 1300. In Great Malvern kunt u de priorijkerk bezoeken, in dit dorpje is het nog best lastig parkeren en wandelen, omdat het centrum op een stijle helling ligt.

Als u van boeken houdt moet u zeker naar Hay-on-Wye. In dit dorpje vindt u overal boeken, door het hele dorpje, zowel binnen als buiten. Deze tweedehands boeken kunt u kopen door geld in een busje te gooien. Overige kastelen en ruïnes die u in deze omgeving nog kunt bezoeken zijn Bronllys Castle, Tretower Court en Castle Stonghold en Abergavenny Castle.

Ook is een uitstapje naar Stratford-upon-avon makkelijk te doen. Dit is de geboorteplaats van Sheakespeare. U kunt zijn woonhuis bezoeken of gewoon door de gezellig straatjes wandelen.

Cardiff

Niet ver van Ludlow vindt u de hoofdstad van Wales, Cardiff. U kunt hier heen gaan met de auto, maar in verband met parkeren kunt u ook in Ludlow rechtstreeks op de trein stappen. In het centrum van Cardiff kunt u goed wandelen en winkelen. Er zijn een hoop gebouwen die u kunt bezichten zoals bijvoorbeeld Cardiff Castle. Om u te orienteren kunt u in het centrum naar het visitor center, door middel van allerlei interactieve programma en spelletjes raakt u bekend met de stad. Aan de kust van Cardiff kunt u lekker eten aan de Cardiff Bay hier vindt u ook het grote Millennium Stadium.

Wales

U zit zo vlak bij Wales, dus een uitstapje naar Wales maken hoort er ook bij. Als u helemaal naar Aberystwyth rijdt kunt u hier een kaartje kopen voor de Vale of Rheidol Railway. Dit kleine stoomtreintje brengt u door de bergen van Wales naar de Devil’s Bridge. Hier kunt u wandelpad volgen langs deze brug en ook de ‘Three bridges’. In Aberystwyth kunt u ook nog lekker langs de mooie boulevard lopen.

Regio Portsmouth

Als u vanuit Portsmouth omhoog rijdt, komt u in het gebied waar u veel grafheuvels, stenen cirkels en andere mystieke verschijnselen vindt. Op weg naar het dorpje Avebury komt u bijvoorbeeld langs West Kennet Long Barrow, dit is waarschijnlijk de grootste en mooiste grafheuvel van Engeland. U moet er wel een behoorlijke klim voor maken, maar als u eenmaal boven bent heeft u een mooi uitzicht over het land. De ingang van de grafheuvel is open, dus u kunt voor een deel nog in de grafheuvel. Hoe dichter u in de buurt van Avebury komt, hoe meer grafheuvels u tegenkomt. Avebury zelf staat bekend om zijn enorme steencirkel die dwars door het dorpje heen loopt.

Vanaf Avebury kunt u doorrijden naar Stonehenge. Dit is natuurlijk de bekendste stenen cirkel. U kunt het beste aan het begin van de dag of aan het eind van de middag komen in verband met de drukte. Bij de ingang krijgt u een audiotour mee, waardoor u niet al te snel rond de cirkel heen loopt en alles nauwkeurig kan bestuderen.

Brighton

Een uitstapje naar Brighton is ook zeker aan te raden, gewoon om lekker rond de wandelen en tot rust te komen. In ‘The lanes’ kunt u lekker winkelen en eten. En het Paviljoen is ook het bekijken waard, evenals de afgebroken pier in zee.

Oxford

Met de trein kunt u een uitstapje maken naar Oxford. In deze universiteitstad vindt u veel bezienswaardigheden en een gezellige winkelstraat. Zo kunt u Christ Church bezoeken en vindt u over een van de straatjes de Bridge of Sighs. Op het plein bij de Bodleian Library vindt u het ronde gebouwtje de Radcliffe Camera.

Isle of Wight

Een aanrader is een bezoek aan het mooie eiland Wight. Met de Fastcat vanuit Portsmouth bent u zo in Ryde aangekomen. Als u een Roverticket koopt, kunt u met de Fastcat mee en mag op het eiland met elke bus of trein mee. De plaatsjes Shanklin en Sandown moet u zeker bezoeken en als u tijd heeft moet u gewoon lekker op de prachtige zandstranden gaan liggen. In Shanklin kunt u als u boven in het dorpje bent de Shanklin Chine bezoeken. Via dit natuurparkje langs een waterval komt u uit aan het strand van Shanklin. Ook moet u zeker met de soort Hop-on Hop-off bussen mee die over het eiland rijden. Als u dan boven zit met het open dak heb je af en toe het idee dat je in een achtbaan zit, zoals je over de heuvels heen vliegt!

Dit zijn een paar suggesties van activiteiten die u kunt ondernemen tijdens u verblijf in Engeland. U hoeft zich er in ieder geval niet te vervelen, want alles om u heen is het bekijken waard.
© 2008 - 2024 Lisa2008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De mysteries van StonehengeDe Salisbury Plains worden door velen omschreven als een mysterieus gebied waar iets niet helemaal pluis is! Zo zijn er…
Mappa Mondo, een thuis voor zieke kinderenMappa Mondo, een thuis voor zieke kinderenChronisch en/of ernstig zieke kinderen kunnen opgevangen worden bij Mappa Mondo. Zij kunnen daar wonen of logeren en kri…
Verschillen Engeland, Groot-Brittannië, Verenigd KoninkrijkVerschillen Engeland, Groot-Brittannië, Verenigd KoninkrijkWanneer spreken we van Engeland en wanneer van Groot-Brittannië? Wat valt er onder het Verenigd Koninkrijk en valt Ierla…
Het mysterie van StonehengeHet mysterie van StonehengeHet is een van die mysteries op aarde. In het zuiden van Groot-Brittannië, dichtbij een klein dorpje Amesbury staat een…

Normandië, de kust van de Calvados, vakantie FrankrijkDe kust van de Calvados loopt van Honfleur tot Grandcamp-Maisy, hier is het genieten van de ruige kliffen, woeste zee, z…
Reistips: Schotland (Regio Perth en Dumfries)Hier volgen enkele tips om uw vakantie in Schotland helemaal compleet te maken. Als u verblijft in de buurt van Perth en…
Lisa2008 (30 artikelen)
Gepubliceerd: 27-03-2008
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.