Wales - Kastelen met spoken

Wales - Kastelen met spoken Daar waar andere landen uitpakken met speciale evenementen naar aanleiding van Halloween gaat het er in Wales het ganse jaar spookachtig, mysterieus, paranormaal, supernatuurlijk en bizar aan toe. Ook in Wales wordt Halloween gevierd maar spoken en geesten zijn het ganse jaar van de partij in een overigens fascinerend land dat met schitterend natuurschoon iedereen kan bekoren. Wales lijkt ver maar is het niet want er zijn voldoende transportmiddelen om snel aan de andere kant van Groot-Brittannië te geraken zodat een korte vakantie best haalbaar is. Tenminste als je niet bang bent van betoverde kastelen, van een hotel waar de spoken ’s nachts door de gangen sluipen, van een stokoude pub waar de geesten van de voorvaderen ronddwalen. Overal in Wales word je met die beangstigende maar ook leuke verschijnselen geconfronteerd, zoals vreemd lawaai, krijsen in de nachten, kraken van de trappen. De Welshmen slagen er bovendien in om de reizigers de stuipen op het lijf te jagen of beter, onvergetelijke reiservaringen te bezorgen.

Castell Coch

In de hoofdstad Cardiff moet je absoluut het sprookjesachtige Castell Coch bezoeken dat bewaakt wordt door twee mannen die in een arend zijn getoverd en in onderaardse tunnels wonen. Niemand heeft ooit de wachters gezien maar hun vreemde geluiden die uit het diepste van de donkerste kelders van het kasteel opstijgen kan men dagelijks horen. Neem dus deel aan een spooky tour en wie weet krijg jij de arenden te zien (www.cardiff.gov.uk) .

Ghost Walking Tour

Het lijkt wel alsof gans Cardiff in de greep is van spoken want tijdens een Ghost Walking Tour langs het Nationaal Museum van Wales en door Cathays Park Cardiff hoor je niets dan behekste verhalen over draken en over reïncarnatie. Naar aanleiding van Halloween is er trouwens een speciale rondleiding (www.creepycardiff.com).

Caerphilly

Het is alsof het stadje Caerphilly een bijzondere aantrekkingskracht heeft op geesten want ze huizen er op verschillende plaatsen. In het Caerphilly Castle kun je de Green Lady, prinses Alice, zien springen van het ene torentje naar het andere in een nooit eindigende zoektocht naar haar verloren minnaar en dat sinds de 14de eeuw. Ook in de Llancaiach Fawr Manor wordt de bezoeker ondergedompeld in een zeer mysterieuze sfeer (www.caerphilly.gov.uk).

Skirrid Mountain

‘Taking a trip up to Abergavenny’ was ooit een wereldhit van Marty Wilde. Deze plaats bestaat echt en als jij naar Wales reist dan moet je er beslist de 875 jaar oude Skirrid Mountain Inn bezoeken. Er worden gehelmde schaduwfiguren waargenomen en in 1865 werden in de trappengang van de pub 182 soldaten vermoord (www.skirridmountaininn.co.uk).

Kasteel van Conwy

Wie op reis gaat naar Wales met kinderen moet absoluut het indrukwekkende kasteel van Conwy bezoeken. Het is het soort kasteel dat recht uit de stripverhalen lijkt geplukt en waarover je als kind de mooiste ridderverhalen droomt. Maar Conwy Castle is niet alleen mooi, er is niet alleen het fantastische panorama over de stad en de zee maar ook hier voelen de nare geesten zich thuis en kun je ze ontmoeten tijdens de ghostly tour, mét kaarslicht (www.conwy.com).

Bodelwyddan Castle

Wales is het land van de kastelen en er zelfs een bewegwijzerde kastelentoer met een goedkoop combi ingangsticket voor alle castles. Zo kom je beslist ook in Bodelwyddan Castle nabij St. Aasph. Eenmaal binnen de vestingmuren betreed je het rijk van de geesten en spoken en hoor je raadselachtige stemmen, zie je snelle schaduwen in de gangen en wordt je verblind door het felle licht. Alleen zij die zonder vrees zijn bezoeken Bodelwyddan Castle (www.bodelwyddan-castle.co.uk/paranormal.html.).

George Borrow Hotel

Ook aan bizarre sfeervolle hotels en guesthouses is er in Wales geen gebrek. Misschien logeer je in het George Borrow Hotel in Ponterwyd. Het is gebouwd in de 18de eeuw en draagt de naam van de reiziger George Borrow die ‘Wild Wales’ heeft geschreven. Wat voor vreemde dingen er in dat boek zijn beschreven is alweer een ander verhaal dat je misschien met Halloween kunt lezen, uiteraard in Wales (www.thegeorgeborrowhotel.co.uk ) .
© 2011 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het bestaan van geestenHet bestaan van geestenHelp het spookt in huis! Maar is dat daadwerkelijk zo? Wat zijn geesten of spoken? Geesten worden vaak gezien als de zie…
Samhain viering in IerlandSamhain viering in IerlandIn ons land is Halloween nog niet zo lang populair, zeker niet in vergelijking met Ierland waar het Halloween spektakel…
Leuke weetjes - Spoken en geestenLeuke weetjes - Spoken en geestenWat is het verschil tussen spoken en geesten? Hoe kan je weten of een spook of geest echt is of niet? Hoe moet je een sp…

Originele herfstvakantie in WalesMocht je uitkijken naar een buitengewone bestemming voor de herfstvakantie dan moet je beslist Wales in overweging nemen…
Weymouth, Victoriaans juweel aan de zuid-Engelse KustVoor wie nog nooit van Weymouth heeft gehoord en een zee-, zeil-, surf-, duik- of wandelliefhebber is, hier de kans om k…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 27-09-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.