Originele herfstvakantie in Wales

Mocht je uitkijken naar een buitengewone bestemming voor de herfstvakantie dan moet je beslist Wales in overweging nemen. Bij nader toezien zal je trouwens ook voor Wales kiezen, vanwege de natuurpracht, zowel langs de kust als in het binnenland, omwille van de rust en de stilte, de tradities en de authenticiteit. Wales biedt daarenboven het kleurrijkste herfstdecor voor zij die houden van wandelen en fietsen.

Bewegwijzerde wandelpaden

Wandelaars hebben in Wales ongekende mogelijkheden want het netwerk van bewegwijzerde wandelpaden behoort tot het dichtste van Europa. Dichtbij elk hotel of Bed & Breakfast is er beslist een wandelpad dat je meteen de natuur invoert. Het land wordt doorkruist met lange afstand wandelpaden, goed voor een meerdaagse trektocht of om bepaalde trajecten ervan te verkennen. Zo kun je tijdens de herfst het bewegwijzerde coastal path volgen dat de ganse kust van Wales omsluit. Het is er nog rustiger dan tijdens de zomermaanden en de echte natuurliefhebbers raken ongetwijfeld in de ban van de spectaculaire natuurelementen, van de golven die uiteenspatten op de rotsklippen, de meeuwen die zweven op de wind en zelfs de machtige wolkenformaties spreken tot de verbeelding. Een van de mooiste wandeltrajecten loopt langs de kust van de LLyn Peninsula. Het is een oude pelgrimsroute, bezaaid met cultuurhistorische bezienswaardigheden.

Van het binnenland van Wales is vooral het Snowdonia National Park bekend met ook daar wandel-, fiets- en mountainbikemogelijkheden bij de vleet. De bossen van Snowdonia zijn tijdens de herfst fabelachtig mooi. Onderweg raap je noten, kastanjes en s avonds zal je in een van de vele sfeervolle restaurantjes de typische wildgerechten kunnen proeven.

Veilig fietsen met de kids

Voor een shortbreak met de kinderen reis je naar Wales en je gaat er fietsen, veilig, op de meer dan 500 km autovrije fietsroutes. Wales mag dan nog een bergachtig land zijn, de fietspaden zijn voor iedereen toegankelijk zoals de route door Elan Valley, aangelegd op een oude spoorwegberm. Het is een makkelijke tocht door indrukwekkend natuurschoon en waarbij je zelfs wilde dieren te zien krijgt. Ook langs het Millennium Coastal Park is er een verkeersvrij traject. Vanaf Pembrey fiets je langs mooie stranden, goed voor de kinderen om te spelen, voor een schelpenjacht of voor een picknick, wie weet in het herfstzonnetje.

Droomkastelen

Wales is een op en top familievriendelijk land en alleen daarvoor reeds zou je er tijdens de herfstvakantie naartoe reizen, bijvoorbeeld om te verblijven op een boerderij. Van daaruit kun je excursies maken, door het mooie landschap, naar gezellige stadjes waar iedereen, en zeker de kinderen, als aan de grond genageld staan bij het zien van de machtige kastelen. Reis bijvoorbeeld naar Conwy of naar Caernarforn om de droomkastelen te bewonderen die als het ware uit de stripverhalen zijn geplukt. Het bezoek aan die vele kastelen is bovendien prijsgunstig en makkelijk georganiseerd met de kastelenpas die je overal kunt aanschaffen.

Evenementen en arrangementen

Als je tijdens de herfstvakantie naar Wales reist dan moet je voor die periode beslist eens kijken in de evenementenkalender. Er is zoveel te doen en beleven en heel wat feesten hebben een traditioneel karakter waardoor je de eigenheid van het land en van de Welshmen beter leert kennen. Zo is een bezoek aan een van de vele streekmarkten een aanrader en een rit met een oude stoomtrein hoort eveneens op het programma.

Er worden in alle streken van Wales arrangementen aangeboden waardoor je ook vrij snel een reisprogramma kunt samenstellen. Voeg daarbij dat Wales vlot en makkelijk bereikbaar is, met de wagen, de trein en het vliegtuig.
© 2011 - 2020 Avalon, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Het weer in de herfstvakantieDe herfstvakantie vormt een uitstekende gelegenheid om met familie en/of vrienden eropuit te trekken naar bijvoorbeeld h…
Tip voor de herfstvakantie: Belgische KempenTip voor de herfstvakantie: Belgische KempenWat is er leuker dan om er in de herfstvakantie samen op uit te gaan. Ik hoor je al klagen: maar wat moet dat wel niet k…
Herfst wandelen in WalesHet najaar is de ideale periode voor een wandelvakantie. In veel streken is het dan minder warm en de natuur tooit zich…

Oslo  Wat is er te doen en te zienOslo Wat is er te doen en te zienWat is er te zien en te doen is Oslo? Dat wordt een langer verhaal dan op te noemen wat er niet te zien en te doen is in…
Wales - Kastelen met spokenWales - Kastelen met spokenDaar waar andere landen uitpakken met speciale evenementen naar aanleiding van Halloween gaat het er in Wales het ganse…

Reageer op het artikel "Originele herfstvakantie in Wales"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Avalon
Gepubliceerd: 06-10-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Schrijf mee!