Bezienswaardigheden in Los Angeles

Bezienswaardigheden in Los Angeles Los Angeles is een echte wereldstad. Het is qua inwonersaantal de tweede stad van de Verenigde Staten. Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden in Los Angeles en het is absoluut de moeite waard om deze eens te bekijken. Welke bezienswaardigheden mag je echt niet missen wanneer je deze stad bezoekt?

Los Angeles

Los Angeles is een bekende stad, die we vooral kennen van de filmstudio's en de sterren. Veel mensen bezoeken de stad. Dat doen ze als stedentrip, maar je kunt ook tijdens een rondreis in Los Angeles komen. Het is mogelijk bij een opname van een serie of talkshow aanwezig te zijn. Ook kun je naar de stranden of lekker winkelen. Welke bezienswaardigheden mag je echt niet missen tijdens je stedentrip n Los Angeles?

Stranden van Los Angeles

Los Angeles heeft allerlei bekende stranden. Zo is er bijvoorbeeld Venice Beach, waar grote sterren zijn ontdekt. Ook is de televisieserie Baywatch hier opgenomen. Een ander bekend strand is Santa Monica. Dit strand staat vooral bekend om de grote pier waar attracties op te vinden zijn, zoals bijvoorbeeld een achtbaan en botsauto’s.

Hollywood

De Hollywood Walk of Fame is wereldwijd bekend. Op de grond vind je de sterren van grote artiesten zoals acteurs, zangers en andere beroemde mensen. Bij het Chinese Theatre kun je ook nog eens de handafdrukken en voetafdrukken van veel sterren bekijken. Het Chinese Theatre is trouwens ook een bioscoopzaal en het is ontzettend gaaf om hier 's avonds naar de film te gaan. Vooral wanneer je een film in de grote zaal bekijkt, zul je je ogen uitkijken.

Beverly Hills

Bevery Hills is dé wijk van Los Angeles, vol met enorme villa’s. Je kunt een rit maken door deze wijk en zien waar alle celebs wonen. De kans dat je de woningen echt goed ziet is niet groot: de meeste huizen hebben enorme hekken, zodat je niks kunt zien. Toch kun je als je heel veel geluk hebt toch een glimp zien van de huizen of misschien zelfs een beroemdheid spotten.

Universal Studio’s

Universal Studio’s is een schitterend attractiepark van de filmstudio met dezelfde naam. Er zijn veel verschillende attracties, zoals Mummy the Ride of de achtbaan van de Simpsons. Of ga naar de 4D voorstelling van Shrek. Ook kun je een kijkje nemen bij de filmstudio’s en bekende decors zien uit series en films. Er zijn nog meer pretparken in de omgeving waar je heen kunt gaan, wanneer Universal Studio's niet jouw smaak is.

Los Angeles Zoo

In de Los Angeles Zoo zijn maar liefst 1200 dieren te vinden. Een echte trekpleister zijn de koala’s, maar ook heel bijzonder is de Komodovaraan die er zit. De natuurlijke omgeving van de dieren wordt zo goed mogelijk nagemaakt. Er wordt door de dierentuin van alles ondernomen om dieren te redden van uitsterven.

Griffith Observatory

Wil jij de skyline van Los Angeles zien? Ga dan naar de Griffith Observatory. Hier heb je een prachtig uitzicht op de stad en kun je ook het Hollywood-sign goed zien. Het is ook mogelijk om door een sterrenkijker te kijken en het heelal te ontdekken. Ook is er een museum met allerlei interessante stukken. Ook worden er geregeld planetariumshows gegeven.

Lees verder

© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
San Francisco, Los AngelesSan Francisco en Los Angeles zijn allebei gevestigd in California. Het zijn erg belangrijke steden en hebben hun eigen b…
Stedentrip Albuquerque, AmerikaStedentrip Albuquerque, AmerikaAlbuquerque is een Amerikaanse stad in New Mexico. De stad is zeer interessant voor toeristen, omdat er veel bezienswaar…
Los Angeles/ Hollywood een vakantie aanrader?Los Angeles/ Hollywood een vakantie aanrader?The City of Angels, Hollywood, Beverly Hills en Stardome, allen namen die refereren aan ''de'' stad van het warme Califo…

Hengelo, een stad in Twente (Overijssel)Hengelo, een stad in Twente (Overijssel)In het oosten van Nederland ligt de stad Hengelo. De gemeente Hengelo vormt samen met Beckum en Oele een gemeente met me…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: PatrickBlaise, Pixabay
  • Wikipedia
  • Take-a-trip.nl
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.