Los Angeles/ Hollywood een vakantie aanrader?

Los Angeles/ Hollywood een vakantie aanrader? The City of Angels, Hollywood, Beverly Hills en Stardome, allen namen die refereren aan ''de'' stad van het warme Californië. Is het een stad waar je geweest moet zijn? Of is het een bestemming voor de liefhebbers? Dat hangt af van verschillende factoren en maakt de keuze lastig, immers Los Angeles heeft zo veel te bieden. Naast de attracties en bezienswaardigheden speelt het warme klimaat ook een grote rol. Daarnaast is natuur, ook hier, een factor die mee speelt.

Los Angeles

LA, de stad gelegen aan de westkust van de USA, in Californië is een van de grootste financiële, industriële en commerciële steden van de Verenigde Staten. De stad telt zo'n 3,5 miljoen inwoners en groeit met de dag. Het hart van LA bestaat uit het drukke downtown, met het zakencentrum, winkelcentra en vele openbare gebouwen. Een dagje rondscharrelen tussen de vele souvenir, juwelier en kledingwinkels, zoals in elke stad, blijft leuk, maar wordt hier al gauw een beetje eentonig. Straat entertainment en optredens daarentegen, maken het waard om een keer een bezoekje te brengen aan deze stad.

Naast het feit dat het er soms best druk kan zijn, is de sfeer over het algemeen best aangenaam en relaxed. Helemaal wanneer je op vakantie bent kan een tour, te voet, door de stad zelfs rustgevend zijn. Om echt heerlijk te kunnen wandelen, zijn de stranden, zoals Santa Monica en Venice Beach heerlijk om er even op uit gaan. De boulevards bieden veel entertainment en daarnaast is het weer met enige regelmaat erg aangenaam om een dagje strand in te plannen. De mensen zijn over het algemeen erg vriendelijk en behulpzaam. Wanneer je LA bezoekt is het wel een aanrader om een auto te huren, de afstanden kunnen erg groot zijn. Wel beschikt LA over een subway, maar deze is redelijk beperkt en bereikt niet alle hoogtepunten van de stad.

Hollywood

Hollywood is het begrip dat meestal gelijk opkomt wanneer we het over Los Angeles hebben. Het productie centrum van film, muziek en entertainment. Als liefhebber hiervan is Los Angeles zeker een aanrader. Achter de Hollywood Hills, in Burbank is het mogelijk om tours te maken door verschillende TV/Film studio's. Warner Brothers, Universal Studios, Walt Disney en NBC zijn hier de meest bezochte en meest speciale studio's. Naast filmsets kunnen hier ook bekende attributen, auto's en filmsterren gespot worden. Je neemt namelijk een kijkje in de studio's op wat mogelijk een normale werkdag is voor acteurs en actrices. Als filmliefhebber maakt het herkennen en zien van bekende gebouwen en filmsets de tour extra leuk. Terwijl je geniet van de omgeving wordt er van alles verteld over het verleden van de filmsets en kom je de trucs achter het filmen te weten. Ook is het mogelijk om VIP Tours te ervaren, waarbij je een nog groter kijkje neemt achter de schermen.

Naast de TV en filmstudio's heeft Hollywood nog meer te bieden, natuurlijk wel met de nadruk op entertainment. Hollywood Boulevard, met de bekende Walk of Fame, is voorzien van talloze winkels en souvenir shops. Het Chinese theater is de blikvanger en als je geluk hebt vang je een glimp op van een première. Onderweg is er veel aanbod in het nemen van tours door de Hollywood Hills en Beverly Hills, dus als je geïnteresseerd bent in de sterren en hun huizen is dit zeker een aanrader. Ook de exclusieve winkelstraat Rodeo Drive wordt niet overgeslagen. Voor een bedrag van al 30$ per persoon kan je mee in de touringcar.

Op de bekende Sunset Boulevard tref je verschillende kleinere studio's. Het is hier iets rustiger en dus is er de gelegenheid om te genieten van het straatbeeld van Hollywood. Is de filmindustrie de grootste pull-factor die jou naar Los Angeles brengt? Zorg er dan voor dat je een hotel boekt in Hollywood. De prijzen van een gemiddeld hotel vallen verbazend genoeg best wel mee.

Stranden

De bekendste stranden van LA zijn die van Santa Monica, Venice Beach en Malibu Beach. Deze typisch Amerikaanse stranden zijn heerlijk om er een dagje op uit te gaan. De mooie parkjes en boulevards vol joggers, bodybuilders en andere rare vogels is geweldig om naar te kijken. Drankjes drinken op de vele terrasjes, door de souvenir winkels strunen of genieten van het uitzicht op de pier, er is van alles te doen. Aangezien het weer in Californië tussen april en oktober vaak aangenaam is, is en bezoek aan de stranden zeker een aanrader.

Hotels

Het totale hotel aanbod in LA inclusief Hollywood is groots. Wil je lekker centraal zitten, dan moet je een hotel in downtown Los Angeles nemen. Wil je meer genieten van wat Hollywood te bieden heeft, neem dan en hotel in Hollywood zelf. Een gemiddeld hotel in Hollywood is vergeleken met andere steden best betaalbaar. Wanneer je niet over eigen vervoer beschikt, is het wel aan te raden om een hotel te nemen met de subway op loopafstand. Deze brengt je naar Hollywood Blvd. en andere hoogtepunten. Niet alle bezienswaardigheden zijn hiermee bereikbaar, zoals Venice Beach en Santa Monica, maar daar bieden de buslijnen een oplossing voor.

Weer

De beste reistijden wat betreft het weer zijn de maanden april tot en met oktober. Meestal ligt de temperatuur dan zo rond de 25 graden gemiddeld en is de regenhoeveelheid zeer beperkt. Wel kunnen er uitschieters tot ver boven de 30 graden voorkomen. Dus wil je een echte zon vakantie, dan is Los Angeles zeker een geschikte plek.

We kunnen zeggen dat Los Angeles een prima vakantiebestemming is. Naast het vele entertainment aanbod en de mogelijkheden om Hollywood te verkennen bieden de stranden en het weer de kans om heerlijk uit te rusten. Er zijn genoeg winkelmogelijkheden downtown en daarbuiten. Kortom, deze stad heeft voor elk wat wils en is daarom zeker aan te raden.
© 2014 - 2024 Davidvsh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hollywood, CaliforniaHollywood. Iedereen kent het. Dé plaats in de Verenigde Staten, waar een heleboel televisiesterren wonen, en waar massa'…
Hollywood Walk of FameHollywood Walk of FameAls je Los Angeles aandoet kan je er eigenlijk niet omheen. De ‘walk of fame’ met de ingegraveerde namen van Hollywood’s…
Bezienswaardigheden in Los AngelesBezienswaardigheden in Los AngelesLos Angeles is een echte wereldstad. Het is qua inwonersaantal de tweede stad van de Verenigde Staten. Er zijn ontzetten…
The City of Angels, maak kennis met Los AngelesAls we het hebben over Los Angeles denken we natuurlijk al snel aan de gigantische filmindustrie die opgebouwd is rond h…

Stedentrip IstanboelIstanboel is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een steeds populairdere bestemming voor stedentrips. De Turkse stad i…
Wellington met Te Papa Tongarewa museum en AkaroaWellington met Te Papa Tongarewa museum en AkaroaWellington is sedert 1865 de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Omdat het over het algemeen nogal winderig is in deze streken…
Bronnen en referenties
  • http://www.theusa.nl/steden/california/los-angeles.htm
Davidvsh (6 artikelen)
Laatste update: 16-06-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.