Hollywood, California

Hollywood. Iedereen kent het. Dé plaats in de Verenigde Staten, waar een heleboel televisiesterren wonen, en waar massa's films worden opgenomen.

About

Hollywood is een buurt in Los Angeles, Californië. Dit ligt in de Verenigde Staten. Californië is de staat die het meest zuid westen ligt. Andere namen voor Hollywood zijn Tinseltown of Startruck town. Het wordt soms ook wel de entertainment capital of the world genoemd. Het is een district in Los Angeles, maar het heeft niet zijn eigen bestuur. Die hadden ze wel, dit werd de Hollywood chamber of Commerce genoemd, maar deze werd alleen gebruikt voor ceremoniële gelegenheden. De leider van deze kamer, stierf in 1980, en niemand heeft hem ooit opgevolgd.

De reden dat iedereen Hollywood kent, is dat er veel sterren wonen, en er veel films worden opgenomen. Ook wordt er in films vaak naar verwezen. Er wonen 210.777 mensen. Dit zijn niet alleen sterren of kinderen van sterren, ook gewone mensen wonen hier. Er staan ook scholen, een publieke bibliotheek, hotels, theaters, winkelcentra.

Wanneer mensen het hebben over Hollywood, bedoelen ze meestal de bekendste en populairste plek voor films, en opnames. Dat is ook niet zo gek, en staan een heleboel grote film studio's. Zoals Disney, Universal, Warner Bros en Fox.

Voordat Hollywood zo populair werd, stonden de grote film studio's in New York. In 1911 werd de eerste film studio in Hollywood gebouwd, door David Horsley. Hierna volgde meer filmmakers, omdat het de perfecte plaats was om te filmen. Het weer was goed, en de dagen waren lang. Er was veel zonlicht, en dat was belangrijk. Omdat er toen nog geen kunstlicht bestond, moest al het licht dat ze konden gebruiken van de zon af komen. Daardoor was Hollywood zo'n ideale plek.

Bezienswaardigheden

Walk of Fame

Er is een straat in Hollywood, genaamd de walk of fame. Op de stenen van deze straat, staan meer dan 2000 grote, gekleurde stenen, waar de namen van bekende sterren op staan.

Hollywood Bowl

Een modern amfitheater in Hollywood. Deze wordt gebruikt voor concerten. Het is een grote bal, vandaar de naam.

Hollywood Sign

In the Hollywood Hills, op de berg Lee, in the Santa Monica Hills, staan de letters van Hollywood. Iedere letter is 14 meter hoog. Alle letters bij elkaar hebben een lengte van 110 meter.

Er zijn natuurlijk ook een heleboel evenementen, zoals film festivals, luxe feesten, en natuurlijk de award uitreikingen. De bekendste daarvan zijn de Academy Awards.
Deze worden later de Oscars genoemd. De uitreiking van de Oscars begon in 2002, en sindsdien worden de besten beloond met een Oscar. Vanaf 2004 wordt deze uitreiking gehouden in het Kodak theater. Ieder jaar zijn er 30 mensen die beloond worden, in de hoofd categorieën: Acteurs, Schrijvers, Producenten, Technici en Directie.

Hollywood is niet zomaar een buurt, zoals je wel zult begrijpen. Er wonen ook een heleboel sterren, zoals Leonardo di’caprio, Jennifer Anniston, Nicholas Cage, Tom Jones en Nicole Kidman.
© 2011 - 2024 Missmaris, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bezienswaardigheden in Los AngelesBezienswaardigheden in Los AngelesLos Angeles is een echte wereldstad. Het is qua inwonersaantal de tweede stad van de Verenigde Staten. Er zijn ontzetten…
Hollywood Walk of FameHollywood Walk of FameAls je Los Angeles aandoet kan je er eigenlijk niet omheen. De ‘walk of fame’ met de ingegraveerde namen van Hollywood’s…
Los Angeles/ Hollywood een vakantie aanrader?Los Angeles/ Hollywood een vakantie aanrader?The City of Angels, Hollywood, Beverly Hills en Stardome, allen namen die refereren aan ''de'' stad van het warme Califo…
Vliegtickets voor Los AngelesVliegtickets voor Los AngelesWil jij naar Los Angeles reizen? Dan heb je een vliegticket nodig. Er zijn allerlei mogelijkheden voor vliegtickets naar…

Bezienswaardigheden in AnkaraBezienswaardigheden in AnkaraHoewel Ankara de hoofdstad van Turkije is, wordt het lang niet zo vaak bezocht als Istanbul of de Turkse rivièra. Toch i…
Canarische eilanden: Gran CanariaCanarische eilanden: Gran CanariaGran Canaria is een eiland van de Canarische eilanden. Gran Canaria is het tweede, meest bezochte eiland van de Canarisc…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Hollywood
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Hollywood
Missmaris (5 artikelen)
Gepubliceerd: 01-08-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.