Top tien bezienswaardigheden in Rome

Top tien bezienswaardigheden in Rome Vaticaanstad, Pantheon, Colosseum, warm weer, historie. De kenmerken van Rome. Mocht u op vakantie gaan naar deze stad, dan is een bezoek aan deze tien monumenten echt onmisbaar Wie aan Rome denkt, denk waarschijnlijk meteen aan zon, hitte en de historie van de Romeinse tijd. Het Forum Romanum is de plek in het centrum van Rome waar het allemaal begon. Op dit moment telt Rome 2,7 miljoen inwoners en hebben ze veel te danken aan de vele bezoekers en vakantiegangers die de stad bezoeken. Rome is de hoofdstad van Italië, de regio Lazio en de provincie.
Het Vaticaanstad is een stad in de stad zelf en beter bekend als de zetel van de Paus. Aanvankelijk was Rome gebouwd op de welbekende zeven heuvels, maar strekt zich momenteel verder uit. Bovendien staat het historisch stadscentrum op de Werelderfgoedlijst.

1. Colosseum

Het Colosseum staat misschien wel beter bekend als het grootste Amfitheater van Rome. Gebouwd in de tijd van Julius Caesar en staat aan de voet van het Forum Romanum. Het Amfitheater kon meer dan 70.000 bezoekers houden en is op een erg ingenieuze wijze gebouwd. De oorspronkelijke naam was Anditeatro Flavio, maar in de 11e eeuw werd de naam veranderd in Colosseum.

Het Colosseum werd voor plezierdoeleinden waar veel nieuwe inheemse dieren werden tentoongesteld. Gladiatoren vochten tegen deze dieren of tegen elkaar. Ook werden misdadigers om het leven gebracht.

Wilt u alles zien van de bezienswaardigheid met daarbij de complete historische achtergrond, boek dan via Angeltours Rome een leuke rondleiding.

Tip: de wachtrij voor het Colosseum bedraagt soms meer dan een uur. Wanneer u hier heen wilt kunt het het beste via een tour doen. Wilt u op eigen houtje het theater bekijken, kunt u het beste kaartjes kopen in het loket op het Forum Romanum, waarna u zo door kunt lopen.

2. Forum Romanum

Dit is de bezienswaardigheid van Rome. Ook wanneer u niets weet of wanneer u niet geïnteresseerd bent in de historie van de Romeinen is zelfs deze ruïne van het oude Romeinse Forum een bijzondere ervaring. Het centum van Rome waar alle politieke handelingen plaats vonden, maar waar zoveel meer gebeurde. Julius Caesar is op dit plein om het leven gebracht. Een must see voor iedereen.

3. Pantheon

De tempel die pronkt in de binnenstad van Rome. In het jaar 80 n. Chr. die door Rome woedde werd de oorspronkelijke tempel verwoest, maar 45 jaar later in precies dezelfde staat herbouwd. Aan de voorkant treft u: M.AGRIPPA.L.F.COS.TERTIUM.FECIT (Marcus Agrippa, zoon van Lucius, voor de derde maal cosul, heeft dit gebouwd), de oorspronkelijk tekst die op het Pantheon stond.

Het Pantheon is het best bewaarde bouwwerk uit de Romeinse tijd, waar de Romeinen hun goden eerden.

4. Fontana di Trivi

Het beroemdste en grootste fontein van Rome, met als centraal middenpunt Neptunus, de God van de Zee. Het duurde dertig jaar voordat de fontein gebouw was en werd in het Romeinse tijdperk veel gebruikt. Tegenwoordig is het een monument. U mag er niet baden, met uw handen in zitten, hierop wordt streng toezicht gehouden. Het fungeert als wensput. Een munt over uw schouder en u brengt nogmaals een bezoek aan Rome. 2 munten over uw schouder en u treft uw liefde in Rome en bij drie munten over uw schouders trouwt u met een Romein.

5. Catacomben

Rome telt een lang netwerk van catacomben onder de stad, waar vroeger de doden werden begraven. Een netwerk dat zich uitstrekt zo ver dat men nog nooit in het diepste middenpunt is geweest. U kunt afreizen naar 400 meter diepte in nauwe, lange tunnels. Vraag naar de voorwaarden bij een tour organisatie.

6. San Clemente

Dicht bij het Colosseum ligt de bastiiek van San Clemente. Een bijzondere belevenis, omdat u niet alleen een kerk treft, maar een heel dorp aan gebouwen waar vroeger in het geheim Christenbijeenkomsten werden gehouden (die verboden waren in Rome). U vind er de overblijfselen van een origineel Romeins straatje en een woonhuis dat waarschijnlijk als schuilkerk dienst deed.

7. Vaticaanstad

Iedereen kent wel de toespraak die gehouden wordt op het Sint Pietersplein vanuit de Sint Pieterskerk. Het is gelegen in Vaticaanstad, een stad dat in de stad zelf ligt. U beleefd er een hele andere tijd, maar een grote rondwandeling door de Sint Pieterskerk geeft u een belevenis die u nog lang zal heugen.

8. Castel Sant’Angelo

Als u in de buurt van het Vaticaan bent, treft u een kasteel waarin keizer Hadrianus leefde. Het staat ook wel bekend als ‘Engelenburcht’ en stamt uit 139. De pauzen gebruikten de kerk later als toevluchtsoord in tijden van dreiging. Ook kunt u gebruik maken van een ondergrondse gang tussen het Vaticaan en de Engelenburcht.

9. Piazza di Spagna

De Spaanse Trappen, zo worden de 138 treden genoemd. Een mooi plein aan de voet van de treden vormt toegang tot de top. Vanuit hier heeft u mooi zicht over het plein. Het vormt een drukke bezienswaardigheid.

10. Nationaal Pastamuseum

U kunt er niet onderuit in Italie. Pasta. Mocht u tijd over hebben, ga dan even langs het museum waar uitleg wordt gegeven over hoe de pasta vroeger werd gemaakt.

Tot slot

Ik raad u aan, voordat u naar Rome gaat, eens te duiken in de geschiedenis van Rome, vanaf het moment van de Romeinen tot de ondergang van het Romeinse Rijk en de opstand van het Christendom tot heden. U zult uw trip nog intenser beleven, te weten hoe de beelden bij de verhalen passen. Foto’s zeggen veel, maar uw eigen belevenis nog meer.

Fijne vakantie.
© 2011 - 2024 Edwin666, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Excursie naar Rome vanuit Civitavecchia tijdens cruisereisEen cruise op de Middellandse Zee is een geweldige manier om in een korte tijd veel verschillende landen (en bijbehorend…
De zeven moderne wereldwonderen: Het ColosseumDe zeven moderne wereldwonderen: Het ColosseumWat zijn de mooiste bouwwerken ter wereld? De Grieken hielden zich al bezig met deze vraag. Maar omdat er van de klassie…
Naar welke stad ga jij voor een citytrip?Naar welke stad ga jij voor een citytrip?We maken graag een citytrip en in Europa zijn er veel leuke steden om te bekijken. Het aanbod is ontzettend groot, waard…
Stedentrip: RomeStedentrip: RomeWanneer je van plan bent om een stedentrip te maken, moet je zeker Rome een kans geven. Rome is bekend om zijn historisc…

Cuba - Citytrip HavanaHet Caribische eiland Cuba is alom bekend als tropisch paradijs waar de vakantieganger geniet van zonovergoten stranden,…
100% Haarlem: Tips om de Spaarnestad te ontdekkenHet oudste museum van Nederland, gezellige café, leuke winkels, meer dan 1650 monumenten en 22 hofjes. Dat alles maakt H…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: SungRae Kim, Pixabay
  • Angeltours.com
  • Cityspotters.com
Edwin666 (79 artikelen)
Gepubliceerd: 23-03-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.