Op reis naar Belfast, Noord-Ierland

Belfast is sinds 1922 de hoofdstad van Noord-Ierland en heeft ongeveer 280.000 inwoners. Belfast ligt aan de Oostkust van Noord-Ierland en heeft een oppervlakte van ongeveer 120 vierkante kilometer. Belfast behoort samen met Engeland, Wales en Schotland tot het Verenigd Koninkrijk en de officiele taal is dan ook Engels.

Klimaat van Belfast

Belfast heeft een mild en gematigd klimaat. Het prettigste klimaat is in de lente want dan is er over het algemeen niet veel neerslag. U kunt dan ook het beste in de maanden mei en juni op reis gaan naar Belfast.

Cultuur van Belfast

Belfast heeft een rijke cultuur overgehouden aan het verleden van de stad. Er zijn verschillende culturele attracties in en rondom Belfast zeer de moeite waard om een bezoek aan te brengen.

Belfast Castle

Dit kasteel staat op een heuvel van 360m hoog staat. Het kasteel werd gebouwd door de Normandiërs in de tweede helft van de 12e eeuw. Het was vroeger een woonplaats voor de lokale stamhoofden. De heuvel waar Belfast Castle op staat heet Cave Hill. Voorheen bekend als Ben Madigan. Het is een heuvel met uitzicht op de stad Belfast en op betere dagen kan men zelfs Schotland waarnemen. Voor kinderen is er het Cave Hill Adventurous Playground maar ook Belfast Zoo.

Botanic Gardens

Botanic Gardens is sinds 1895 een openbaar park. Het ligt in het zuiden van Belfast en is erg populair. Het is een prachtige tuin met bloemen en planten van meer dan honderd jaar oud. Er staat een prachtig elegant Palm House wat tevens het meest opvallende kenmerk is.

Donegall Square

Donegall Square is een plein in het centrum van Belfast. Op het plein zijn erg veel banken zoals; HSBC, Nationwide, Irish Nationwide, Abbey National, Bank of Scotland, Halifax, Co-operative Bank, First Trust Bank, Bank van Ierland, Noord-Bank en Ulster Bank. Daarnaast is het de thuisbasis van vele toonaangevende advocatenkantoren zoals; Millar McCall & Wylie, Sullivans, rijst & Company, McGriggors LLP, en Ferguson solicitors. Opvallende gebouwen op het plein zijn de Linen Hall Library en de Schotse Provident gebouw.

Grand Opera House

Het Grand Opera House is een theater in Belfast sinds 1895. Er zijn veel optredens geweest van onder anderen; Gracie Fields, Will Fyffe en Harry Lauder. Een uitgebreide renovatie werd er in 2006 gehouden. Er zijn uitgebreide foyers, uitgebreide stadium vleugels en een toegang voor bezoekers met een handicap. Het theater heeft nu ook een restaurant en een bistro. Het gebouw is bestemd voor het hosten van kleinere muzikale, dramatische en komische prestaties, alsmede voor tal van educatieve evenementen.

Uitgaan in Belfast

The PottHouse

Het 'Potthouse' heeft drie verdiepingen waar u kunt dansen en op de begane grond kunt u dineren. De Sugar Room is de nachtclup en dan heb je ook nog een Vip ruimte, Soap Bar.

The Box

Een leuke club met veel zalen en goede dj´s.

Empire Music Hall

Voor wat heerlijke comedy en theather.

The Apartment Bar

Als je een combinatie zoekt van dineren en uitgaan dan is The Apartment Bar zeker iets voor u. Zorg dat u wel reserveert voor het eten, want het zit bijna altijd vol.
© 2009 - 2024 Nvandalsen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Belfast: de stad van de TitanicBelfast: de stad van de TitanicGeen enkele stad is zo verbonden met de Titanic als Belfast in Noord-Ierland. Tussen 1909 en 1912 werd het schip hier ge…
Toeristische rijkdom van Noord-IerlandWie verlangt naar een rustgevende vakantie, ver weg van het massatoerisme, komt automatisch bij Ierland terecht. In alle…
Tips voor een bezoek aan BelfastTips voor een bezoek aan BelfastHoewel Belfast voor veel mensen niet bovenaan het lijstje van vakantiebestemmingen zal staan, heeft de stad voor bijna i…
Eindejaar in Dublin, Belfast, Sandycove en NewgrangeEindejaar in Dublin, Belfast, Sandycove en NewgrangeIerland is hét land van de tradities, eeuwenoude gewoonten en feesten die gekoesterd worden opdat ze bewaard blijven voo…

Toronto: een wereld in één stadToronto: een wereld in één stadToronto is bijna een wereld in een stad. Van high-tech á la New York, en Europees aandoende wijkjes van felgekleurde hui…
Liverpool, leuk voor toeristen?Liverpool, leuk voor toeristen?Liverpool, een op het oog een saai Engels havenstadje, met anno 2014 iets meer dan 470.000 inwoners en vooral veel indus…
Bronnen en referenties
  • http://www.planetware.com/tourist-attractions-/belfast-ni-ant-belfas.htm
Nvandalsen (2 artikelen)
Gepubliceerd: 07-08-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.