Met de auto Sevilla en omgeving verkennen

Als je een stedentrip naar Sevilla gaat maken kun je ook kiezen voor optie om met de auto Sevilla en omgeving te verkennen. Het geeft je de mogelijkheid om in je eigen tempo het prachtige Andalusië te leren kennen en bovendien kun je je eigen dagtrips en routes uitstippelen. In dit artikel vind je onder andere tips over welke steden rondom Sevilla de moeite waard zijn en praktische tips voor het huren van een auto in Sevilla. Ben je van plan om voor langere tijd in Sevilla te verblijven, en wil je ook de prachtige omgeving van deze Andalusische stad verkennen, dan is het huren van een auto in Sevilla absoluut een goede optie. Sevilla wordt namelijk omringd door schitterende steden en dorpen die de typische Andalusische sfeer uitademen en waarin de Moorse invloed duidelijk te zien is.

Interessante steden en dorpen rondom Sevilla

Iedereen kent de befaamde Andalusische driehoek die bestaat uit de drie steden Córdoba, Granada en Sevilla. Een stedentrip naar Sevilla is dus eigenlijk niet compleet , als je niet een bezoek brengt aan Córdoba en aan Granada. Deze twee op en top Andalusische steden staan ból van de Moorse invloeden, met natuurlijk het Alhambra als absolute hoogtepunt in Granada, het indrukkwekkende middeleeuwse paleizencomplex dat door de Moren is gebouwd. Granada ligt op 256 km van Sevilla en is ongeveer drie uur rijden van Sevilla. Córdoba ligt op 155 kilometer van Sevilla en het is ongeveer twee uur rijden van Sevilla.

Italica

Italica, is een andere must-see voor een dagje uit met de auto. Italica bevat de overblijfselen van de oudste Romeinse stad van Spanje en ligt slechts op 10 km rijden van Sevilla in de gemeente Santiponce. Eén van de hoogtepunt van Italica is het amfitheater, dat één van de grootste van het Romeinse rijk is, met een capaciteit van 25.000 toeschouwers.
Een andere antieke Romeinse stad is Carmona, ongeveer 30 km rijden van Sevilla. Het is een schitterend stadje met nauwe straatjes, die vol staan met religieuze gebouwen en mooie paleizen.

Ecija

Ecija is een bijzondere stad, die de stad van de torens wordt genoemd omdat de stad tijdens de gloriejaren in de 17e en 18e eeuw, vol werd gebouwd met torens, nog steeds zijn er elf bewaard gebleven en een groot aantal tempels en paleizen. Het is dan ook niet voor niets de stad met het grootst aantal monumenten van de provincie Sevilla. Ecija ligt 88 km van Sevilla.

Ronda

Het dorpje Ronda tenslotte ligt 126 km van Sevilla en is ongeveer 2 uur rijden. De stad is bekend om zijn ligging, hoog op de rotsen met prachtige uitzichten over de vallei. Eén van de hoofdattracties is het Plaza de Toros, één van de oudste stierengevechten arena´s van Spanje.

Praktische tips voor het huren van een auto in Sevilla

Als je een auto wilt huren moet je altijd de volgende zaken in acht nemen:
  • Je moet op zijn minst 21 jaar oud zijn, om een auto te kunnen huren.
  • Een geldig rijbewijs.
  • Een geldig paspoort of identiteitskaart.

Als je ter plekke een auto gaat huren of vantevoren via online autoverhuurbedrijven, neem dan alle tijd om de voorwaarden goed door te lezen, vooral die voorwaarden m.b.t. eigen risico. Bij vrijwel alle autoverhuurbedrijven kun je je verzekeren tegen het eigen risico in geval dat de auto schade heeft opgelopen of gestolen wordt.

Parkeren in het centrum van Sevilla

Parkeren in het centrum van Sevilla is een groot probleem, in deze stad is dubbel parkeren heel gewoon, vooral in het weekend. Tijdens het nachtelijk uitgaansleven komt het erg vaak voor dat mensen dubbel parkeren omdat ze hun auto niet kwijt kunnen. En als je pech hebt is het dus jouw auto die helemaal ingesloten is en het enige wat je kunt doen is net zo lang toeteren totdat de eigenaar een keer opduikt. Om dit soort ellende te voorkomen en dat je eindeloos rondjes blijft rijden om een plek te kunnen vinden zodat je helemaal over je toeren raakt, kun je beter gewoon de auto in een parkeergarage parkeren. Kost wel wat geld natuurlijk, maar scheelt wel een hoop stress. Daarnaast kun je ook beter een kleine auto huren, is makkelijker om te parkeren en door de smalle straatjes van Sevilla te manoeuvreren.
Verder moet je ook de zwervers in de gaten houden die je helpen met het vinden van een parkeerruimte in de stad. Met veel gebaren wijzen je een plek aan en verwachten van je dat je daarvoor een euro geeft. Ook al ben je er niet van gediend dat ze je ongevraagd parkeerruimte aanwijzen, het is beter ze wat kleingeld te geven. Doe je het niet, dan loop je kans dat ze je autospiegel of iets anders slopen. Hiervan zijn genoeg verhalen bekend.

Afwijkende verkeersregels in Sevilla

In Spanje gelden een aantal andere verkeersregels dan in Nederland, hou dit dus goed in de gaten en check het even na voordat je een auto gaat huren.

Een paar van de belangrijkste verkeersregels die anders zijn dan in Nederland:

  • Een fluorescerend veiligheidsvest is verplicht. In Spanje, dus ook in Sevilla is het verplicht om een fluorescerend veiligheidsvest in de auto te hebben. Meestal is zo´n veiligheidsvest gewoon standaard aanwezig als je een auto huurt, maar kijk het altijd even na. Altijd als je uit de auto stapt bijv. als je pech hebt met de auto ben je verplicht om dit vest aan te doen. Ook als de politie je vraagt om uit te stappen, moet je hieraan denken. Doe je dit niet, dan krijg je meteen een bekeuring!
  • Als je plotseling moet remmen bijv. voor overstekende mensen, dan moet je het verkeer achter je waarschuwen door de richtingsaanwijzer naar links aan te zetten
  • Verder is het in Spanje verplicht om een reservebril bij je te hebben voor autobestuurders die een bril dragen.
  • Naast een veiligheidsvest moeten ook reservelampjes aanwezig zijn in de auto.
  • Bij onoverzichtelijke bochten ben je verplicht andere automobilisten te waarschuwen door te toeteren.
© 2009 - 2024 Miki, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrip SevillaIn dit artikel vind je wat algemene informatie over een stedenreis naar Sevilla, die samen met Cordoba en Granada de dri…
Weer, temperatuur en weersverwachting SevillaSevilla is een prachtige stad. De weersverwachting valt doorgaans positief uit. Zowel de zeer zonnige zomer, het aangena…
Geldzaken in SevillaGeldzaken in SevillaAls je een stedenreis naar Sevilla maakt, is het handig om te weten hoe het zit met geldzaken, zoals met welke betaalmid…
Evenementen SevillaAls je een stedentrip naar Sevilla maakt mag het bezoeken van befaamde evenementen zoals de Feria de Abril en Semana San…

Dagje uit in Zutphen: musea, meimarkt & bezienswaardighedenDagje uit in Zutphen: musea, meimarkt & bezienswaardighedenDagje uit in Zutphen! Zutphen is een Hanzestad in de provincie Gelderland. Het is een markante stad met vestingwerken, m…
Reizen naar Londen, hoe doe je dat?Reizen naar Londen, hoe doe je dat?Londen is één van de leukste steden van Europa. Veel Nederlanders doen een weekendje of weekje Londen. Op welke manieren…
Bronnen en referenties
  • www.wereldomroep.nl
Miki (26 artikelen)
Laatste update: 16-05-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.