Evenementen Sevilla

Als je een stedentrip naar Sevilla maakt mag het bezoeken van befaamde evenementen zoals de Feria de Abril en Semana Santa niet ontbreken. Het is dé kans om het échte Sevilla, het echte Andalusische gevoel te beleven. En je bevindt je natuurlijk onder Sevillanen die weten wat feestvieren is. In dit artikel vind je een overzicht van de belangrijkste evenementen.

Feria de Abril

Van alle evenementen in Sevilla is de Feria de Abril het meest beroemde en meest populaire evenement. Niet alleen uit Spanje zelf, maar ook uit heel Europa trekt het vele duizenden bezoekers. Het is dé kans om een stukje pure Andalusische folklore te proeven. Ben je van plan om de Feria de Abril bij te wonen, hou er dan rekening mee, dat je minstens een half jaar van te voren een hotel moet boeken, dan ben je echt zeker van een plek. De Feria de Abril is zo populair, dat hotels binnen no time volgeboekt zijn.
Elk jaar wordt de Feria de Abril in Sevilla gehouden en een week lang in de open lucht wordt er in de stad typische Andalusische feesten gehouden, waarin er veel gezongen, muziek gemaakt en gedanst wordt – flamenco en sevillanna´s – en natuurlijk worden er volop tapas gegeten en sherry gedronken. De vrouwen gaan gekleed in feestelijke traditionele flamenco jurken en de mannen gaan in elegante zwarte pakken met traditionele hoed en paraderen te paard over het feestterrein. Een hoogtepunt van de feria vormt de Paseo de Caballos, waarin prachtige versierde rijtuigen met paarden in een parade door de stad trekken.
De plaats waar het allemaal gebeurt oftewel waar de echte Feria plaatsvindt, wordt Real de la Feria genoemd en wordt gehouden in de wijk ´Los remedios´. Hier staan meer dan 1000 fel gekleurde feesttenten ( casetas genaamd), waarvan de meesten gehuurd zijn door families, clubs en bedrijven en die daarom besloten zijn. Maar er zijn nog genoeg andere feesttenten waar je wel vrij toegang hebt en die door de gemeente gehuurd zijn. Vergeet vooral niet een Rebujito te bestellen, dat een mix is van Manzanilla Sherry met Seven-up.
Feria de abril vindt elk jaar plaats van 27 april tot en met 5 mei, in het centrum van de stad. (in de wijk Los Remedios)

Semana Santa

De Semana Santa betekent de Heilige Week, die overal ter wereld plaatsvindt, maar die van Sevilla kun je beschouwen als de meest beroemde ter wereld. Er zijn meer dan 55 kerkelijke broederschappen, waarvan sommigen al in de 13e eeuw ontstaan zijn, die aan de Semana Santa deelnemen. Het lijden van Christus wordt herdacht door middel van indrukwekkende processies waaraan al deze broederschapen deelnemen die meer dan honderden plateaus waarop levensgrote beelden van Maria en Christusbeelden staan ( de zogenaamde ‘pasos’), op hun schouders meedragen door de straten van Sevilla.
Al deze processies worden begeleid door Nazarenos, die gekleed zijn volgens de code van het broederschap waartoe ze behoren: in lange gewaden, pijen met lange kappen over hun hoofd. Muziekcorpsen begeleiden elke processie met stemmige begrafenismuziek en bij de meest dramatische momenten past de muziek zich hier bij aan.
Semana Santa mag absoluut niet ontbreken in de toplijst evenementen Sevilla. Het vindt dus elk jaar plaats, in de week voor Pasen van 5 tot en met 12 april in Sevilla.

Corpus Christi

Corpus Christi is een officiële feestdag in Sevilla, dat wederom in Sevilla veel grootser dan de rest van Spanje wordt gevierd. Er is een indrukwekkende processie met beelden van heiligen die vanaf de kathedraal door de stad trekt. De hele stad en alle balkons worden versierd met bloemen en na afloop van deze processie is het een traditie om warme churros met chocolade te eten.
Corpus Christi vindt jaarlijks in Sevilla plaats, dit jaar valt het op 11 juni.

Feria de San Miguel

De feria de San Miguel behoort tot één van de topevenementen Sevilla en liefhebbers van de stierengevechten kunnen hier hun hart ophalen. Er worden demonstraties gegeven door een paar beroemde stierenvechters. Daarnaast vinden er ook voorstellingen plaats van flamencodans en voorstellingen door de Real Escuela de Arte Ecuestre de Jerez.
Feria de San Miguel vindt jaarlijks in september plaats aan het Plaza de Toros de la Maestranza en aan de Paseo de Cristóbal Colón.

La Fiesta de La Virgen de La Inmaculada

Tijdens dit populaire feest voor de Sevillanen, wordt La Virgen de la Inmaculada, de beschermheilige van de stad geëerd op het Plaza de Triunfo. Haar verering is op 8 december, maar de festiviteiten eromheen beginnen al op de avond daarvoor. Rond middernacht verzamelen studenten zich op het Plaza de Triumfo, gekleed in 17e eeuwse kostuums, en al zingend en acterend drukken ze hun devotie uit voor de Heilige Maagd La Inmaculada.
Daarna gaan de festiviteiten nog een week door. Een ander hoogtepunt van deze viering vormt de traditionele dans ´Seises´, in het Spaans genaamd, die door de lokale inwoners uitgevoerd worden, waarbij ze in de kleuren blauw en wit gekleed zijn. Het geheel is een serene, prachtige viering, die je echt moet meemaken,mocht je rond die tijd in Sevilla zijn.
La Fiesta de La Virgen de La Inmaculada wordt op 8 december gehouden, aan het Plaza de Triunfo in Sevilla.
© 2009 - 2024 Miki, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrip SevillaIn dit artikel vind je wat algemene informatie over een stedenreis naar Sevilla, die samen met Cordoba en Granada de dri…
Sevilla: informatie en tips voor toeristenVoor wie een stad in Spanje zoekt waar zon, lekker eten, cultuur, monumenten, muziek en gezelligheid te vinden zijn is S…
Feestdagen en evenementen in AndalusiëReligieuze of wereldwijde feesten, in Andalusië maakt het niet uit wat voor feest het is. De beroemdste feesten van Anda…
Weer, temperatuur en weersverwachting SevillaSevilla is een prachtige stad. De weersverwachting valt doorgaans positief uit. Zowel de zeer zonnige zomer, het aangena…

Dagje uit in Zutphen: musea, meimarkt & bezienswaardighedenDagje uit in Zutphen: musea, meimarkt & bezienswaardighedenDagje uit in Zutphen! Zutphen is een Hanzestad in de provincie Gelderland. Het is een markante stad met vestingwerken, m…
Geldzaken in SevillaGeldzaken in SevillaAls je een stedenreis naar Sevilla maakt, is het handig om te weten hoe het zit met geldzaken, zoals met welke betaalmid…
Miki (26 artikelen)
Laatste update: 16-05-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.