Reizen naar Londen, hoe doe je dat?

Reizen naar Londen, hoe doe je dat? Londen is één van de leukste steden van Europa. Veel Nederlanders doen een weekendje of weekje Londen. Op welke manieren kun je er komen?

Londen

Londen is een prachtige stad om eens te bezoeken. Bovendien is Londen betrekkelijk dichtbij, zodat het bereikbaar is voor een "weekendje weg". Londen heeft vele bezienswaardigheden, zoals de welbekende Tower, de Big Ben, Madame Tussaud's en Trafalgar Square. Verder niet te vergeten de prachtige parken en de beroemde winkelstraten.

Reizen naar Londen

Reizen naar Londen kan op verschillende manieren. Hemelsbreed ligt Engeland eigenlijk "vlakbij" Nederland. Grootste probleem is de plas water die er tussen ligt. Dit houdt vanzelfsprekend in dat je er niet zomaar even naar toe rijdt. Voordat je naar Londen gaat, zul je een reservering moeten boeken met een vervoermiddel om aan de overkant van de Noordzee te komen. Dit kan op verschillende manieren.

Per boot

Vanuit Nederland vertrekken er diverse ferry's naar Engeland. Hoek van Holland is een bekende opstapplaats. De boot vanuit Hoek van Holland vaart naar Harwich. Hier kun je verder per trein naar Londen reizen. Je kunt ook vanuit Calais in Frankrijk vertrekken. Vanuit Calais is de oversteek veel korter dan vanuit Nederland. Wanneer je reist per veerboot, dan kun je je auto meenemen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen zonder auto te reizen en in Engeland met de trein door te reizen naar Londen. Dit laatste is overigens aan te raden, in Londen is het lastig parkeren, de parkeertarieven zijn erg hoog en sinds enige tijd moet je betalen om in de binnenstad van Londen te mogen rijden. Bovendien is het openbaar vervoer in Londen uitstekend. De "Underground", dat is de ondergrondse metro, heeft vele stations in Londen. Met dit vervoermiddel kom je overal. Met een weekendticket kun je het gehele weekend vrij door Londen reizen.

Per vliegtuig

Dagelijks vertrekken er diverse vluchten richting Engeland. De aanbieders van tickets naar Londen hebben soms stuntprijzen, waardoor het reizen naar Londen redelijk goedkoop is. Vliegen naar Londen duurt ca. 1 uur. Het voor- en navervoer maakt dat de reis vele malen langer zal duren. Maar met het vliegtuig naar Londen reizen is toch de snelste manier om er te komen. Voor vervoer vanaf de luchthaven kun je met de Underground verder reizen naar het hartje van Londen.

Per trein

Per trein reizen naar Londen kan met de Eurostar. Deze hogesnelheidstrein rijdt vanaf België door de kanaaltunnel naar Londen. De reis is erg gemakkelijk. Voordeel is dat je vanaf je huis op de trein stapt, een overstap op de Eurostar maakt en vervolgens in Londen uit de trein stapt. De oversteek door de kanaaltunnel gaat supersnel en duurt maar 21 minuten.
Per trein is het ook mogelijk de auto mee te nemen. Je moet dan gebruik maken van de speciale autotrein. Je auto wordt op de trein gezet, terwijl je zelf in de trein wordt vervoerd naar Londen. Let op: auto's met een LPG tank kunnen niet per trein naar Engeland.

Per bus

Diverse reisorganisaties bieden reizen naar Londen per bus aan. Wanneer je dit ruim van te voren boekt, dan kun je tegen redelijk lage prijzen vervoer naar Londen regelen. Voor Eurolines bijvoorbeeldt geldt dat hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper het ticket is. Nadeel is dat reizen per bus langer duurt, dan per trein, de bus doet er ca. 12 uur over. Voordeel van een busreis is wel dat je in diverse plaatsen in Nederland kunt opstappen en in hartje Londen weer uit de bus stapt.

Overnachten in Londen

Londen heeft veel hotels waar je kunt overnachten. Via internet kun je je reis vaak all in boeken, dit houdt in de reis, de hotelovernachtingen en openbaar vervoer voor je gehele verblijf. Vooraf een hotel boeken is wel aan te raden. Naar een hotel zoeken wanneer je al in Londen bent kost veel tijd en wanneer het druk is in de stad kan het moeilijk zijn nog een kamer te vinden.
© 2009 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zakenreizen per trein steeds populairderZakenreizen per trein steeds populairderZakenreizen maken per trein wordt steeds meer populair. Je hebt namelijk niet te maken met lange wachttijden en lange wa…
De Eurostar e320-hogesnelheidstreinen, gebouwd door SiemensDe Eurostar e320-hogesnelheidstreinen, gebouwd door SiemensEurostar is de hogesnelheidsdienst die Londen met Parijs en Brussel verbindt. Daarnaast biedt Eurostar ook seizoentreine…
Naar Londen! Trein, vliegtuig of boot?Wie denkt dat Parijs de meest romantische stad van Europa is, kan dit stellig heroverwegen. Londen doet deze titel namel…
CO2-emissie: Vergelijking tussen vliegtuig, auto en treinCO2-emissie: Vergelijking tussen vliegtuig, auto en treinHet klimaat en de leefomgeving ligt bij de meeste mensen nauw aan het hart. Het is algemeen bekend dat onze aarde heel s…

Met de auto Sevilla en omgeving verkennenAls je een stedentrip naar Sevilla gaat maken kun je ook kiezen voor optie om met de auto Sevilla en omgeving te verkenn…
De Marollen: de volkswijk van BrusselDe Brusselse Marollen kun je een beetje vergelijken met de Jordaan in Amsterdam, een volkswijk die stilaan haar oorspron…
Bronnen en referenties
  • Eurolines Eurostar
Ceetee (242 artikelen)
Gepubliceerd: 02-05-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.