Parijs: tips voor uitgaan, restaurants, bezienswaardigheden

Voor wie er (nog niet) is geweest: Parijs. Een heerlijk romantische stad waar ontzettend veel te zien en te beleven is. Het lekkere eten en de wijn, ontelbare terrasjes en restaurants. Uitgaansgelegenheden, bars, winkels en theaters. Ik ben al vele malen in Parijs geweest en heb daarom wat tips verzameld die je verblijf in Parijs alleen maar leuker maken!

Parijs: genieten van deze bijzondere stad

Na al zoveel malen in deze bijzondere stad te zijn geweest wordt het eens tijd om mijn ontdekkingen en ervaringen met mede Parijs liefhebbers te delen. Deze tips maken je verblijf in deze fantastische stad nog leuker!

Bar Restaurant Kong

1 Rue du Pont Neuf
Een fantastisch restaurant waar je chique kunt genieten van een driegangen menu voor prijzen rond 70 euro incl. wijn.Je hebt een werkelijk fantastisch uitzicht over de Seine, de Eiffeltoren en de rest van de stad. Het restaurant is gelegen in een winkelcomplex, (de etalages van Kenzo kun je beneden bewonderen) en bevindt zich op de vijfde verdieping. Sommigen zullen het restaurant herkennen uit de populaire serie Sex & the City. In de serie had Carry een lunch met de ex-vrouw van Alexander Petrovsky.

Brasserie Balzar

49 Rue des Ecoles
Deze echte oerfranse brasserie bevindt zich in de wijk Quartier Latin,( naast universiteit Sorbonne) en is gezelligheid ten top. De obers zijn buitengewoon vriendelijk en gastvrij. Ze passen zich helemaal aan je wensen aan en spreken ook nog eens goed Engels voor de mensen die zich nog niet zo goed verstaanbaar kunnen maken in het Frans. Daarnaast is er ook een menu in het Engels beschikbaar. Het restaurant zit elke dag weer vol, reserveren is zeker een must voor wie wat later op de avond nog een hapje wil eten. Mocht het vol zijn, geen nood! Voorin het restaurant mag je met eventueel een wijntje en wat tapas wachten totdat er een tafeltje vrij is. Het eten is lekker en betaalbaar!

Natier Chocolatier

1 Rue du Henry Monnier
Mocht je in de buurt zijn van Place Pigalle of St. Georges dan is dit de chocolaterie waar je moet zijn! Een schattig klein winkeltje met de lekkerste chocolade. Je mag zelfs proeven van de aardige eigenaresse, hier kun je zeker slagen voor een cadeautje voor thuis. Er wordt veel werk besteedt aan het inpakken van je souvenirs. Daarnaast wordt er lekkere thee verkocht.

Buddha Bar, Barrio Latino
46/48, rue du faubourg Saint Antoine, Vlakbij Place de la Bastille
Een van de Buddha Bars in Parijs met een oppervlakte van ruim 3000 m2 verdeeld over vier verdiepingen, gevestigd in een historisch monument waar een fantastische sfeer hangt. Van restaurant tot cocktailbar, deze club is ook doordeweeks tot diep in de nacht open. Swingende Latin en Salsa afgewisseld met moderne dansmuziek zorgt ervoor dat niemand op zijn stoel blijft zitten. Parijzenaars doen hun uiterste best om op en top gekleed te gaan, hier wordt ook op gelet bij de ingang. Het interieur is al de moeite waard, de imposante trap en de leuke stoelen en poefjes zijn erg leuk. Boven kan men lekker eten en heeft men een prachtig uitzicht op de dansvloer. Beneden is een tapasbar te vinden waar je op elk moment van de dag tapas kunt bestellen. Barrio Latino is een populaire club met een Zuid Amerikaans karakter. Vanaf een uur of 23:00 uur gaan beneden de stoelen aan de kant en neemt de DJ de zaal over.

Tour Montparnasse

33 Avenue du Maine
De hoogste wolkenkrabber van Frankrijk! Hier moet je zeker naartoe als je het meest spectaculaire uitzicht over Parijs niet wilt missen. De toren brengt je per lift ( de snelste in Europa!) naar de 56ste verdieping. Op deze verdieping kun onder het genot van een lekker kopje koffie of thee de stad bewonderen achter glas. Er zijn plattegronden van de stad die je precies kunnen vertellen wat je op dat moment ziet. Er bevindt zich ook een souvenirsshop op deze etage. Is dit nog niet genoeg?
Dan loop je de laatste verdiepingen tot de 59ste verdieping. Het dak van de toren! Op deze plek kun je de stad op fantastische wijze in je opnemen. Zeker aan te bevelen als het donker is, de ontelbare lichtjes in de stad is werkelijk spectaculair. De toren is tot 22:30 's avonds geopend en kost 8 euro entree.

Handige tip:

Bij het kopen van de Visite Pass voor de metro krijg je er meestal een metrokaart bij. Hier staan ook verschillende kortingskaarten in die korting geven op bezienswaardigheden zoals de Tour Montparnasse, maar ook op aankopen bij Galeries LaFayette! Heel handig dus!

Lees verder

© 2008 - 2024 Marieke1982, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrips in EuropaVeel mensen zijn toe aan een lekker weekendje weg naar een grote stad. In Europa zijn veel verschillende grote steden om…
Amersfoort: uitgaan, attracties, musea, winkelenAmersfoort: uitgaan, attracties, musea, winkelenAmersfoort is een leuke stad waar van alles te zien en te doen is. Het oude centrum heeft vele historische gebouwen en m…
Parijs bezienswaardigheden top 10Parijs bezienswaardigheden top 10Parijs, de bezienswaardigheden top 10! Parijs staat jaarlijks weer in de top 3 van de meeste bezochte steden ter wereld.…
Shoppen in ParijsShoppen in ParijsParijs: de stad der liefde. Met de trein ben je 3 uur verwijderd van Parijs. En shoppen in Parijs is geweldig. Zie de an…

Panevezys - de vijfde stad van LitouwenPanevezys - de vijfde stad van LitouwenPanevezys, de hoofdstad van het district Aukštaitija, is in grote de vijfde stad van Litouwen. De stad is 50 vierkante k…
De geschiedenis van de stad HarderwijkHarderwijk is een stad in het noordwesten van Gelderland, gelegen aan de Randmeren en vlak onder de Flevopolder. Deze st…
Marieke1982 (23 artikelen)
Laatste update: 03-01-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.