Amersfoort: uitgaan, attracties, musea, winkelen

Amersfoort: uitgaan, attracties, musea, winkelen Amersfoort is een leuke stad waar van alles te zien en te doen is. Het oude centrum heeft vele historische gebouwen en middeleeuwse straten. Wie wil winkelen vindt er allerlei winkels van grote ketens tot trendy winkeltjes. Verder is er een overvloed aan cafés en restaurants te vinden en voor uitgaan zijn er de bioscoop, het filmhuis en verscheidene theaters en muziekpodia.

Bereikbaarheid van Amersfoort

oude straatjes Amersfoortoude straatjes Amersfoort
Zowel met de auto als met openbaar vervoer is de stad Amersfoort goed bereikbaar. Woon je dichterbij en kom je met de fiets, dan kun je die gratis stallen in fietsenstallingen in de binnenstad.
 • Auto; In en rond het centrum zijn wel acht parkeergarages te vinden. Je moet dus wel betaald parkeren. Het centrum is goed te bereiken en een parkeerplek is er altijd wel te vinden.
 • Openbaar vervoer; Op 10 minuten lopen van het stadscentrum ligt het Centraal Station. Daarvandaan kun je goed naar het centrum komen met een stadsbus of streekbus.

Winkelen in Amersfoort

In de binnenstad van Amersfoort zijn enorm veel winkels op allerlei gebied te vinden. Je vindt er de grote ketens, die in iedere grotere stad te vinden zijn, maar ook allerlei leuke kleine winkels. Met winkelen kun je hier dus je hart ophalen. Koopavond is op donderdag en op vrijdag en zaterdag is er markt in het centrum.

Monumenten

Het maken van een stadswandeling is leuk om te doen. Bij de VVV koop je een rondwandeling en vervolgens kom je langs mooie monumentale panden en loop je door middeleeuwse straatjes. Uit de 13e eeuw stammen nog de muurhuizen, de Koppelpoort en de grachten.

Uit eten in Amersfoort

In de stad is een keur aan cafés, kroegen, lunchgelegenheden, eetcafés en restaurants te vinden. Als je op restaurant beoordelingssite IENS.nl kijkt, dan zie je direct dat er een grote hoeveelheid prima restaurants te vinden is.

Musea

AmersfoortAmersfoort
 • Kunsthal Kade; moderne kunst, design en eigentijdse cultuur
 • Mondriaanhuis; kunst
 • Armando Museum; kunst
 • Museum Flehite; geschiedenis van Amersfoort
 • Cavelerie museum; oude en moderne cavelerie

Podia

 • Theater De Lieve Vrouw; filmhuis, theater en café
 • De Flint; theaterproducties
 • Podium De Kelder; popzaal
 • De Kamers; huis voor cultuur en ontmoeting met veel activiteiten
 • Openluchtevenementen als Spoffin, Torenpop en het Havikconcert

Enkele Attracties in Amersfoort

 • Dierenpark Amersfoort
 • Onze Lieve Vrouwetoren; de toren is 98 meter hoog en kan beklommen worden. Een rondleiding duurt 45 minuten, waarbij veel wordt verteld en je van het mooie uitzicht kunt genieten. Entree is 4 euro
 • Rondvaarten en bootverhuur

VVV Amersfoort

Voor wie meer wil weten over wat er te doen is in Amersfoort kan terecht bij de VVV.
Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag 09.00-17.30 uur
Zaterdag ( mei t/m september) 10.00-16.00uur
Zaterdag (oktober t/m april) 10.00-14.00
Adres: Stationsplein 9-11
© 2011 - 2024 Wilmo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Amersfoort: stad voor jong en oudAmersfoort: stad voor jong en oudSinds het verkrijgen van stadsrechten in 1259, is de stad Amersfoort gestaag gegroeid tot de tweede stad van de provinci…
Dierenpark Amersfoort, meer dan alleen een dierentuinDierenpark Amersfoort, meer dan alleen een dierentuinAan de rand van Amersfoort bevindt zich Dierenpark Amersfoort. Deze dierentuin heeft bezoekers veel te bieden. Zo heeft…
Museum Flehite in AmersfoortMuseum Flehite is te vinden in het historische centrum van Amersfoort aan de Westsingel 50. Het museum is gevestigd in d…
CultuurLint Amersfoort voor dagje uitAmersfoort is een stad met een rijke cultuurhistorie. Eenmaal de gracht overgestoken naar de oude binnenstad levert enke…

Stedentrip Las VegasLas Vegas is een bruisende stad, die vooral bekend staat om de vele casino’s, stripshows, wedding chapels en grote hotel…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Eigen foto
 • Folder VVV AAmersfoort; Zomertijd
 • Capitool reisgidsen Nederland
Wilmo (308 artikelen)
Gepubliceerd: 04-10-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.