Shoppen in Las Vegas: wat zijn leuke plekjes om te winkelen?

Shoppen in Las Vegas: wat zijn leuke plekjes om te winkelen? Shoppen in Las Vegas is een avontuur op zich. Wie graag een namiddag ontspannen winkelt zal zich in een paradijs wanen. Haast elk hotel heeft wel zijn eigen shoppingparadijs. Het winkelgedeelte is vaak net als het hotel zelf ingekleed in een eigen thema. Zo waan je jezelf in het oude Rome in Caesar's Palace en in de straten van Parijs in het 'Paris Paris Hotel'. Leuke en unieke souvenirs vind je vooral in kleine winkeltjes langs de Strip, maar ook kledij, schoenen, sieraden of zelfs designkledij zal je in Vegas vinden en bovendien vaak met voordelige prijzen in de vele 'outlets' en grote shoppingcentra buiten de hotels.

Waar kan je shoppen in Las Vegas?

Shoppen in Las Vegas, een avontuur

Las Vegas is beroemd om zijn enorme ‘resorts’ of hotels met duizenden kamers, elk met hun eigen specifieke thema. Zo is het Excalibur een grote middeleeuwse burcht en is het Luxor een enorme Egyptische piramide die dienst doet als hotel. Het eigen thema werd dan ook doorgetrokken naar de overdekte winkelgalerijen en winkelstraten die je in deze hotels vindt. Zo lijk je in hotel ‘Paris’ wel te winkelen in gezellige straatjes van de Franse hoofdstad en waan je je in ‘The Venetian’ moeiteloos in Venetië.

Andere leuke plekjes

Ook aan winkelcentra en malls heeft Las Vegas geen gebrek. Je vindt er werkelijk alles en meestal aan interessante prijzen. Souvenirs vind je dan weer vooral in gezellige winkeltjes langs de beroemde Strip.

Forum Shops

Zeker een aanrader en een attractie op zich zijn de ‘Forum Shops’ in hotel ‘Caesar’s Palace’. Je hoeft niet in dit dure hotel te verblijven om de shops te bezoeken. Dit winkelcentrum is verfraaid met bogen, zuilen, beeldhouwwerken en een nagemaakte, geschilderde hemel die van kleur verandert naarmate de dag vordert. Een van de fonteinen bevat standbeelden die regelmatig tot leven komen vergezeld van een licht- en muziekspektakel. Ook een enorm aquarium maakt deel uit van het decor van het winkelparadijs.

De ‘Forum Shops’ herbergen ongeveer honderdzestig winkels, waaronder Louis Vuitton, Emporio Armani en DKNY. Er is ook een luxueuze speelgoedwinkel FAO Schwarz. Voor de deur staat een gigantisch bewegend paard. Daarnaast zijn er verschillende winkels die lekkers van chocolade en snoep verkopen. Voor de fijnproevers is er het restaurant ‘Spago’ van de beroemde chef-kok Wolfgang Puck, afkomstig uit Oostenrijk.

Grand Canal Shoppes

Het winkelgedeelte op de eerste verdieping van het hotel 'The Venetian', ‘Grand Canal Shoppes’, ligt langs een kanaal met bruggen en gondels rond een indrukwekkende replica van het San Marcoplein. Je vindt hier onder meer dure merkkledij, schoenen, juweliers, antiquairs en souvenirs in winkels met Italiaanse gevels. Ook de typisch Italiaanse ijssalons en restaurants mochten uiteraard niet in het plaatje ontbreken.

Grand Canal Shoppes / Bron: Dherrera 96, Flickr (CC BY-2.0)Grand Canal Shoppes / Bron: Dherrera 96, Flickr (CC BY-2.0)

Miracle Mile Shops

De ‘Miracle Mile Shops’ in Planet Hollywood zijn een verzameling van maar liefst honderdzeventig winkels en vijftien restaurants rondom een groot theater. Restaurants variëren van casual tot heel duur en luxueus. Je vindt hier onder andere winkels als H&M en Urban Outfitters.

Le Boulevard en Via Bellagio

Le Boulevard

Ook ‘Le Boulevard’ in hotel ‘Paris Paris’ is een leuke belevenis. De winkels zijn opgetrokken in Franse stijl en verkopen ook typisch Franse producten zoals kazen en wijnen. Het winkelcentrum is zodanig gebouwd dat je de indruk hebt echt door Parijs te slenteren.

Via Bellagio

Voor chique boetieks moet je in hotel ‘Bellagio’ zijn, waar je langs de ‘Via Bellagio’, een met marmer geplaveide weg, tal van stijlvolle en dure zaken vindt zoals Gucci, Prada en Chanel. De winkelstraat is met een glazen plafond helemaal overdekt.

Winkelcentra en malls

Grote winkelcentra

Naast de vele shops in de grote hotels heeft Las Vegas ook tal van eerder traditionele, enorme winkelcentra waar je wel een hele dag zou kunnen rondlopen.

De ‘Fashion Show Mall’ is het grootste winkelcentrum van Nevada, iets ten noorden van het hotel ‘Treasure Island’ langs de Strip. Deze mall bevat maar liefst zeven warenhuizen en meer dan tweehonderdvijftig winkels met boeken, cd’s, speelgoed, wellnessartikelen en elektronica. Een andere grote mall langs de Strip is ‘Town Square Las Vegas’. Het lijkt op een dorpsplein en je vindt er tal van winkels zoals H&M, Sephora en nog veel meer.

Outlets

Ben je op zoek naar koopjes? Probeer dan één van de ‘factory outlet malls’ iets ten zuiden of ten noorden van de Strip. Hier vind je vaak merkkledij aan sterk gereduceerde prijzen, met kortingen tot wel zeventig procent.

Maar niet alles is er even goedkoop. ‘Las Vegas Premium Outlets (North)’ is het goedkoopst en heeft een ruim aanbod aan producten van onder andere Nike en Tommy Hilfinger. ‘Las Vegas Premium Outlets (South)’, een vijftal kilometer ten zuiden van de Strip, heeft ook artikelen van Gap, Nike, Banana Republic en nog veel meer. Vooral jeans, sport- en outdoorartikelen zijn hier vaak voor gunstige prijsjes op de kop te tikken.

Souvenirs kopen tijdens het shoppen in Las Vegas

Je vindt langs de Strip genoeg gelegenheden om kitscherige en opzichtige souvenirs te kopen. De Elviszonnebrillen blijven populair. Bekend is ook de ‘Bonanza Gift Shop’ op de Strip waar je de gekste items vindt zoals oorbellen in de vorm van fruitautomaten of luxe sets pokerstenen.

Of wil je maar ineens een volledige fruitautomaat kopen? Neem dan een kijkje bij ‘JP Slot Emporium’ in S. Valley View Boulevard, dat een groot assortiment aan artikelen verkoopt die te maken hebben met de in Vegas alom tegenwoordige gokspelen. Ook de 'Gamblers General Store' (808 S. Main Street) is een leuk adres om souvenirs te kopen die verband houden met de spellen in de casino's.

Bij ‘Serge’s Wigs’ langs Sahara Avenue, een zijstraat van de Strip, kan je tal van pruiken vinden wanneer het tijd is voor een verkleedpartij. 'Buffalo Exchange' aan S. Maryland Parkway is hét adres voor wie van felle kledij in psychedelische kleuren houdt. De verkochte kledij heeft een heel aparte stijl die je niet meteen elders vindt.

Lees verder

© 2015 - 2024 Karldelauw, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Designer outlet en outlet shoppenDesigner outlet en outlet shoppenDesigner outlet is dure en exclusieve merk kleding kopen tegen veel goedkopere prijzen, in grote en stijlvolle shoppingc…
Las Vegas: de verrassendste uitjesLas Vegas: de verrassendste uitjesIn Las Vegas kun je meer dan alleen gokken... ontdek alle mogelijkheden van deze wereldstad en laat je betoveren! Al bli…
Las Vegas; bezienswaardigheden en tipsLas Vegas is erg leuk om een keer heen te gaan. Je kan voor een weekend gaan, maar aangezien er redelijk veel te zien en…
Winkelen in Toscane: winkels, outlets en marktenWinkelen in Toscane: winkels, outlets en marktenDe prachtige Italiaanse regio Toscane is een paradijs voor shoppers. Grote steden zoals Pisa en Florence hebben talrijke…

Geraardsbergen: 9 bezienswaardigheden en activiteitenGeraardsbergen: 9 bezienswaardigheden en activiteitenGeraardsbergen is een pittoresk stadje met een rijke geschiedenis in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. Bij wielerl…
Musea en monumenten ontdekken in ParijsMusea en monumenten ontdekken in ParijsParijs, de hoofdstad van Frankrijk, de lichtstad, de stad der geliefden. Parijs is een stad die elk jaar vele bezoekers…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Adpowers, Flickr (CC BY-2.0)
  • Dohnke, K, & Wagner, H., "Las Vegas ontdekken en beleven", Deltas
  • Lonely Planet, "Las Vegas"
  • Capitool reisgids, "USA Zuid-West & Las Vegas", uitgave 2015
  • Afbeelding bron 1: Dherrera 96, Flickr (CC BY-2.0)
Karldelauw (115 artikelen)
Laatste update: 16-06-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.