Las Vegas: de verrassendste uitjes

Las Vegas: de verrassendste uitjes In Las Vegas kun je meer dan alleen gokken... ontdek alle mogelijkheden van deze wereldstad en laat je betoveren! Al blijf je hier weken, je zult je ook vermaken zonder gokkast. Sterker nog, buiten het uitgaansleven met exotische cocktails heb je in Las Vegas nog meer dan genoeg activiteiten om je wekenlang bezig te houden.

Attracties, pretparken en achtbanen

Circus Circus

Als je een hotel binnen loopt, verwacht je niet direct dat je een heel overdekt pretpark ontdekt. In Circus Circus is dit wel zo. Betaal per attractie of koop een onbeperkte dagkaart. Behalve aan achtbaan (gaat ook over de kop), een waterattractie met boomstammen en nog meer spectaculaire attracties zijn er ook mogelijkheden om te lasergamen.

New York New York

De achtbaan van New York New York is een ervaring op zich. Let op: houd je hoofd goed tegen de hoofdsteun, want je wordt flink door elkaar geschud.

Stratosphere Tower

Spring jij graag ruim 260 meter naar beneden aan een dun koord? Kom dan eens naar de Stratosphere. Hier kun je de hoogste skyjump ter wereld meemaken. Andere attracties zijn onder meer de Big Shot en de Insanity - the ride, waarvan de Big Shot ook nog de moeite waard is. De Big Shot is de hoogst gebouwde attractie ter wereld. De twee andere attracties zijn met name gericht op het vergroten van de angst voor iedereen met (een beetje) hoogtevrees. Als attractie zelf vallen ze qua 'thrill' wat tegen. De Big Shot en de Skyjump geven echter een heel grote kick.

Natuur

Natuur? In Las Vegas? Ja, toegegeven, niet in Las Vegas zelf - maar zeker wel in de omgeving.

Zion National Park

Nationaal park Zion is een prachtig natuurpark op rijafstand van Las Vegas. Voor nog geen 100 dollar huur je een auto in Las Vegas, waarmee je een dagtocht kunt spenderen aan het bezoek van Yellowstone National Park. Even de drukte van Las Vegas uit... en aan het eind van de dag ben je weer terug. Houd rekening met drie uur reistijd heen en drie uur reistijd terug.

Grand Canyon

Het is dat The Strip geen straathoeken kent, anders had je op elke wel een helikoptervlucht kunnen boeken. Je kunt in elk geval in Las Vegas ter plaatse of vooraf online een bezoekje aan de Grand Canyon plannen. Een helikoptervlucht of met een klein vliegtuigje over de Grand Canyon vliegen is dan wel heel erg aan te raden.

Extra originele uitjes in Vegas

MGM Grand
De CSI experience is een must do voor iedereen die van de serie CSI houdt of graag een misdaad oplost. Je hebt de keuze uit drie moordzaken en kunt deze gaan oplossen. Eerst krijg je een instructiefilm te zien en daarna vertrek je met je schrijfbord en pen naar de plaats delict. Hier is de moordscène compleet nagemaakt. Noteer alles wat je opvalt en loop dan door naar het lab en het mortuarium om alle gegevens te analyseren. Ben je eruit hoe de moord heeft plaatsgevonden en wie de dader is? Dan is het aan jou om alles in te voeren in de computer.

Bezoek de spa

Diverse hotels hebben een uitgebreide spa die niet exclusief voor hotelgasten geopend is. Vooraf reserveren is zeker aan te raden. Hotels met een spa zijn onder meer het Bellagio, Palms, Harrah's, Paris, Mandelay Bay en Mirage.

M&M's World
Even naar de bioscoop? Dat kan tegenwoordig gratis in M&M's World. Sluit aan in de rij, neem je 3D-bril in ontvangst en word twintig minuten lang vermaakt met een 4-D-film van M&M's (met een acteur die alles begeleidt en 'meespeelt' met het verhaal).

Na afloop een souvenir kopen? Koop je M&M's in alle kleuren van de regenboog of kies voor kerstversiering, pyjama's, shirts, truien, sokken... je hebt er nog niet aan gedacht of er is een M&M's-variant op!

Je kunt vlak buiten de kleine bioscoop ook nog op de foto met het beroemde bord van Las Vegas. Weliswaar met een achtergrond van M&M's, maar het scheelt je een stuk lopen naar het echte bord.

Shop 'till you drop - winkels in Las Vegas

Winkelen is Las Vegas is een droom voor elke shopfanaat. Bezoek de diverse outlet centers of ga winkelen op de Strip zelf. Met de bussen die vanaf meerdere locaties op The Strip vertrekken, kun je zo naar elk van de outlet centers. Twee van deze zijn zeer aan te bevelen.

Las Vegas Premioum Outlets South

Met merken als Aeropostale, Puma, Adidas, Rip Curl en Tommy Hilfiger.
Zie voor alle merken: premiumoutlets.com

Las Vegas Premium Outlets North

Met merken als Ralph Lauren, Converse, Levi's, Hugo Boss en American Apparal.
Zie voor alle merken: premiumoutlets.com

Beide outlet malls hebben een food court waar je uitgebreid kunt eten.
© 2011 - 2024 Maresa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Las Vegas; bezienswaardigheden en tipsLas Vegas is erg leuk om een keer heen te gaan. Je kan voor een weekend gaan, maar aangezien er redelijk veel te zien en…
Stedentrip Las VegasLas Vegas is een bruisende stad, die vooral bekend staat om de vele casino’s, stripshows, wedding chapels en grote hotel…
Encore Las Vegas: Las Vegas hotelEncore Las Vegas: Las Vegas hotelEncore Las Vegas is een jong hotel dat gelegen is op de Strip in Las Vegas. Het hotel wordt vaak afgekort tot gewoon ‘En…
Shoppen in Las Vegas: wat zijn leuke plekjes om te winkelen?Shoppen in Las Vegas: wat zijn leuke plekjes om te winkelen?Shoppen in Las Vegas is een avontuur op zich. Wie graag een namiddag ontspannen winkelt zal zich in een paradijs wanen.…

De stad Almere in FlevolandIn Almere vind men onder andere een bioscoop, de voetbalclub Almere City, verschillende winkelgebieden, stranden een bow…
CultuurLint Amersfoort voor dagje uitAmersfoort is een stad met een rijke cultuurhistorie. Eenmaal de gracht overgestoken naar de oude binnenstad levert enke…
Maresa (130 artikelen)
Laatste update: 21-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.