Winkelen in Toscane: winkels, outlets en markten

Winkelen in Toscane: winkels, outlets en markten De prachtige Italiaanse regio Toscane is een paradijs voor shoppers. Grote steden zoals Pisa en Florence hebben talrijke winkels die leer, sieraden en andere luxeartikelen verkopen, terwijl je in de dorpjes in deze Italiaanse regio een grote verscheidenheid aan kleine shops kunt vinden die handgemaakte voorwerpen, wijn en eten verkopen. Kortom: het is heerlijk winkelen in Toscane! Toscane is bekend om zijn kant, terracotta, kristal en lederwaren, maar ook vanwege de winkels van de Italiaanse modehuizen van Gucci, Armani, Fendi en Prada. Tijdens het winkelen in Toscane moet je de heerlijke regionale olijfolie, die bekend staat vanwege zijn smaak en uitstekende kwaliteit, niet vergeten. In de Toscaanse winkels waar olijfolie wordt verkocht, vind je een uitgebreid aanbod, variërend van van eenvoudige olijfolie zonder toevoegingen tot olie gemengd met kruiden of andere ingrediënten.


Winkels in Toscane

In de Toscaanse steden en dorpen vind je diverse kleinere winkels, waar je lokale specialiteiten kunt kopen, zoals glaswerk, pasta, kaas, honing, wijn en olijfolie.

De rijke stad Florence is een paradijs voor shoppers die op zoek zijn naar designer-kleding, schoenen, lederwaren en sieraden. Winkels waar lederen artikelen worden verkocht vind je in de gehele stad, maar kijkend naar de hoeveelheid shops met lederwaren, dan is de wijk Santa Croce het beste winkelgebied om te bezoeken voor deze producten.

Ben je op zoek naar sieraden tijdens het winkelen in Toscane? Dan is Florence zeker de beste optie! Juweliers vind je in alle grote winkelstraten in deze bekende historische stad in Italië, maar al meer dan 400 jaar is de wereldberoemde Ponte Vecchio de traditionele thuisbasis van vele (kleine) juwelierswinkels. Verwacht op deze plek overigens geen interessante aanbiedingen te vinden, maar als je op zoek bent naar een sieraad als souvenir, dan is de Ponte Vecchio een prima optie.

Modeverslaafden moeten Via de Tornabuoni en de omliggende straten bezoeken, waar je de belangrijkste ontwerperwinkels kunt vinden.

De belangrijkste warenhuizen zijn te vinden in het centrum van Florence.

Winkelcentra

In Toscane vind je ook diverse outlet-winkelcentra, waar je fraaie modeartikelen kunt kopen met hoge kortingen.

Valdichiana Outlet Village

De Valdichiana Outlet Village is een van de populairste outlets van Toscane waar mode wordt verkocht. Je kunt dit winkelcentrum vinden op ongeveer een half uur rijden ten zuiden van Arezzo. Valdichiana Outlet Village doet denken aan een historisch dorp in de Toscaanse regio en hier vind je een groot aanbod aan winkels die collecties aanbieden van bekende Italiaanse en internationale merken, zoals Replay, Puma, Enrico Coveri, Guess, Calvin Klein, Sisley en Bassetti.

Barberino Designer Outlet

Op een half uur rijden vind je de Barberino Designer Outlet in Barberino di Mugello. Dit winkelcentrum heeft meer dan 100 shops, waar je veel mode kunt vinden, maar daarnaast is er ook een ruim aanbod aan elektrische artikelen, gadgets, chocolade en andere delicatessen.

Outlet Prada en MiuMiu

Als je liefhebber bent van de merken MiuMiu of Prada, dan is de outlet in Montevarchi zeker aan te bevelen. De designer-producten in deze outlet worden met een korting van 50% aangeboden, waardoor je bijvoorbeeld een Prada-tas voor slechts een paar honderd euro kunt kopen!

Uitverkoop in Toscane

Ben je op zoek naar interessante koopjes, wacht je liever op de aanbiedingen in de Toscaanse winkels? De winterse uitverkoop start in januari, terwijl de zomerse aanbiedingen vanaf juli in de winkels te zien zijn.

Markten

Winkelen in Toscane is niet compleet zonder een markt in deze regio te bezoeken. Voor de beste selectie van heerlijke lokale producten moet je echt naar een Italiaanse markt in één van de dorpen of steden in de Toscane. In de meeste plaatsen vindt er één keer per week een algemene markt plaats, waar een grote verscheidenheid aan producten en (verse) levensmiddelen wordt verkocht. Over het algemeen is de ochtend het beste moment om naar de Toscaanse markten te gaan, op zoek naar koopjes en unieke producten. Indien je later gaat, loop je het risico dat een significant deel van het marktaanbod al verkocht is.

Florence is rijk aan markten in de open lucht. De markt van San Lorenzo In Florence mag niet worden gemist, het is de beste markt voor voedsel, terwijl je hier ook terecht kunt voor souvenirs, kleding en tassen. Het is overigens normaal om hier af te dingen. De markt in Loggia del Porcellino is een goede optie voor lederwaren en souvenirs, terwijl liefhebbers van antieke artikelen de vlooienmarkt dichtbij Piazza Santa Croce moeten bezoeken.

Openingstijden

Winkels in de steden van de Toscaanse regio openen hun deuren van dinsdag tot en met zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur en van 15:00 tot 20:00 uur. Veel winkels zijn op maandagmorgen gesloten, in de dorpen in de Toscane sluiten ook veel winkels op woensdagmiddag hun deuren.

De meeste winkels in Florence zijn van dinsdag tot zaterdag geopend van 09:00 tot 20:00 uur. De grote shops en warenhuizen in de hoofdstad van de Toscane zijn ook open op zondag.
© 2017 - 2024 Rvdz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Toeristische Informatie over ToscaneToeristische Informatie over ToscaneToscane is een regio in Italië. Het gebied heeft een grootte van 23.000 vierkante kilometer en er wonen ongeveer 3.7 mil…
Wijn uit ToscaneWijn uit ToscaneToscane is een zeer bekende wijnregio in Italië. Sinds de 13e eeuw wordt daar wijn verbouwd. De regio heeft een zeer gun…
Florence: geschiedenis, kunst en cultuurFlorence: geschiedenis, kunst en cultuurFlorence is de hoofdstad van de bekende Italiaanse regio Toscane en volgens veel mensen één van de mooiste cultuursteden…
Toscane; Florence, Gate of ParadiseTegenover de mooie Dom van Florence staat het Baptisterium oftewel doopkapel. Deze kapel is ouder dan de kerk zelf en he…

Reisziekte: ontstaan, risico’s, symptomen en voorkomenReisziekte: ontstaan, risico’s, symptomen en voorkomenReisziekte komt het meest voor als wagenziekte en zeeziekte en in mindere mate als vliegziekte. Een autorit kan op den d…
Een vulkaanuitbarsting overleven: voortekenen en wat te doenEen vulkaanuitbarsting overleven: voortekenen en wat te doenAls argeloze toerist verzeild raken in de eruptiezone van een vulkaan is een risico dat zowel bij actieve als slapende v…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Twalmedia, Pixabay
  • http://opvakantienaartoscane.info/winkelen-in-toscane/
  • http://www.toscane-nu.nl/winkelen.html
Rvdz (32 artikelen)
Gepubliceerd: 04-09-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.