Stedentrip Austin, Amerika

Stedentrip Austin, Amerika Austin is een stad in Texas, Amerika die zeer de moeite waard is om eens te bezoeken. De stad heeft een aantal prachtige bezienswaardigheden. Het is daarnaast een echte studentenstad en dat betekent dus dat er veel gezelligheid is. Als je de kans krijgt, moet je hier dus zeker eens heen. Welke bezienswaardigheden zijn er zoal?

Over Austin

Austin werd in 1835 gesticht, maar heette toen nog Waterloo. Vier jaar later werd de naam veranderd in Austin. Een jaar later werd Austin de hoofdstad van Texas. Er is een subtropisch klimaat in de stad en dit maakt het zeer geschikt voor een stedentrip met een fijn vakantiegevoel. Austin heeft als bijnaam de ‘Weird City’ en je kunt tijdens je bezoek aan deze stad dus ook wat vreemde dingen zien.

Ligging van Austin


Weird city

Austin heeft als bijnaam Weird City. Er zijn veel bizarre dingen te vinden. Zo heb je talloze winkels met bijzondere en vreemde dingen. Ook kun je een speciale avondtoer in een bus maken, waarbij je langs alle bizarre en enge plekken komt.

Openbaar vervoer

In Austin kun je gebruik maken van de metro en deze wordt geregeld door de maatschappij Capital Metropolitan Transportation Authority. Met de metro kun je bij vrijwel elke bezienswaardigheid in de stad komen en je zult nooit extreem lang hoeven te wachten op de volgende metro. Ook kun je gebruik maken van de bus of de taxi. Daarnaast kun je er natuurlijk voor kiezen een auto te huren.

Bezienswaardigheden in Austin

Omdat Austin een vrij moderne stad is, heb je er veel gebouwen die de moeite waard zijn om eens te bekijken. Vooral niet te missen is de Condominiums Tower. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de hele stad. Een andere aanrader is de Ann W. Richards Congress Avenue Bridge. Er leven miljoenen vleermuizen om en bij de brug en dit is vooral ’s avonds prachtig om te zien.

Attracties

Eén van de attracties in Austin is de Austin Zoo. Deze dierentuin is niet heel groot, maar er zijn wel een aantal bijzondere en zeldzame dieren te vinden. Ook kun je een dagje naar het Austin Park gaan, waar je tot rust kunt komen tijdens een wandeling. Of wees actiever en ga de klimmuur op.

Musea

Wil je tijdens je stedentrip naar Austin een museum bezoeken? Dat kan! Er zijn diverse musea waar je terecht kunt. Bijvoorbeeld:

  • Austin Museum of Art
  • Blanton Museum of Art
  • Mexic-Arte Museum
  • Texas Memorial Museum

Winkelen

Wil je winkelen wanneer je naar Austin gaat? Er zijn veel mogelijkheden om lekker te shoppen en vooral rondom rondom South Congress Avenue. Hier zijn talloze winkels te vinden en er hangt altijd een fijne en gezellige sfeer. Ook kun je naar Highland Mall, een winkelcentrum met ongeveer honderddertig verschillende winkels.

Uitgaansmogelijkheden in Austin

Austin is een echte studentenstad en dat merk je wanneer je een avondje gaat stappen. Er zijn talloze discotheken, cafés en bars waar je terecht kunt. Ook merk je goed dat Austin een stad in Texas is, want op veel plekken kun je live countrymuziek horen. Ook erg leuk zijn de vele festivals die in Austin plaatsvinden en waar je zeker eens bij aanwezig moet zijn.
© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Stedentrip Albuquerque, AmerikaStedentrip Albuquerque, AmerikaAlbuquerque is een Amerikaanse stad in New Mexico. De stad is zeer interessant voor toeristen, omdat er veel bezienswaar…
Stedentrip Anaheim, AmerikaStedentrip Anaheim, AmerikaAnaheim is een stad gelegen in Californië, vlakbij Los Angeles. Veel mensen denken dat Anaheim en Los Angeles één stad z…
Een stedentrip naar BerlijnEen erg populaire bestemming voor een stedentrip onder Nederlanders is Berlijn. Dit komt doordat in Berlijn altijd wel w…
Stedentrip Charlotte, AmerikaStedentrip Charlotte, AmerikaCharlotte is een stad in Amerika, in de staat North Carolina. Het is niet direct de eerste stad waar je aan denkt wannee…

Safranbolu: een Turkse stadSafranbolu is een verstedelijkt gebied in de provincie Karabük (de Zwarte Zee-regio) die haar traditionele cultuur heeft…
Toeristisch SalamancaToeristisch SalamancaSalamanca ligt in de Spaanse regio Castilië en León, zo'n 2 uur rijden ten westen van Madrid. Het is dé studentenstad va…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Austin_(Texas)
  • http://www.austintexas.org/
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 17-09-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.