Stedentrip Charlotte, Amerika

Stedentrip Charlotte, Amerika Charlotte is een stad in Amerika, in de staat North Carolina. Het is niet direct de eerste stad waar je aan denkt wanneer je op reis naar de Verenigde Staten gaat, maar ondanks dat is het wel degelijk een geschikte stad voor een prachtige stedentrip. Wat is er allemaal te doen in Charlotte? Welke bezienswaardigheden zijn er allemaal?

Over Charlotte

Charlotte heeft de bijnaam ‘The Queen city’. De stad is gelegen in de Amerikaanse staat North Carolina. Het is de grootste stad in deze staat. In de buurt vind je enkele grote meren die garant staan voor schitterende dagtrips. Dit zijn meren als Lake Norman, Lake Wylie en Mountain Island Lake.

Ligging van Charlotte



Openbaar vervoer

In Charlotte kun je de bus pakken om ergens te komen. Houd er rekening mee dat het niet altijd even gemakkelijk is om een rechtstreekse verbinding te vinden. Wanneer je ergens wilt komen, kan het dus mogelijk zijn dat je moet overstappen. Ingewikkeld? Niet echt, in de stad zijn namelijk diverse Planners te vinden en zij kunnen je haarfijn vertellen welke bus je moet nemen. Een andere mogelijkheid is natuurlijk om de taxi te pakken. Let dan wel heel goed op de prijs en maak concrete afspraken met de chauffeur.

Bezienswaardigheden in Charlotte

De meeste toeristen die naar Charlotte komen, gaan naar de prachtige natuur in de omgeving. Toch is er ook in de stad zelf genoeg te doen. Enkele bekende bezienswaardigheden in Charlotte die de moeite waard zijn te bezoeken:
  • Biltmore Estate
  • Hearst Tower
  • Plaza-Midwood

Een stadswandeling kan een leuke manier zijn om meerdere bezienswaardigheden te bekijken en meteen een beter beeld te krijgen van de stad.

Musea

Wil jij wat cultuur snuiven? In Charlotte zijn verschillende musea te vinden die wellicht in jouw straatje passen. Er zijn musea speciaal gericht op kinderen, maar je kunt ook naar talloze kunstmusea gaan. Enkele voorbeelden:
  • Charlotte Nature Museum
  • Discover Place Kids
  • North Carolina Music Hall of Fame

Attracties in Charlotte

Ben jij een liefhebber van attractieparken? Dan vind je Carowinds misschien erg leuk. Dit is een attractiepark en waterpark in één. Zoek je juist iets meer rust? Dan kun je naar de Botanische tuin gaan. De Botanische tuin van Charlotte wordt al jaren hoog aangeschreven als echte must om eens gezien te hebben.

Winkelen

Je verwacht het misschien niet, maar Charlotte is een echte winkelstad. Er zijn enorm veel winkelmogelijkheden en er is ook met regelmaat uitverkoop. Er zijn echt allerlei soorten winkels te vinden. Zoek je iets exclusiefs? Dat kan! Maar er zijn ook veel winkels met goedkope spullen. Downtown vind je sowieso al heel veel winkels, maar winkelen is bijvoorbeeld ook mogelijk in een winkelcentrum of een winkelgebied. Zo kun je naar:
  • Concord Mills
  • Galaria Shopping Center
  • Northlake Mall
  • Rosedale Shopping Center
  • SouthPark Mall

Uitgaansleven in Charlotte

Charlotte biedt een zeer bruisend en divers uitgaansleven. Er is voor ieder wat wils. Zo zijn er grote discotheken, kleine gezellige bars, concertzalen en comedyclubs. Ook zijn er verschillende theaters waar je een leuke avond kunt hebben.
© 2014 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Amerika: stedentrip naar PhiladelphiaAmerika: stedentrip naar PhiladelphiaEen bezoek aan de Amerikaanse stad Philadelphia kan zeker de moeite waard zijn. Er zijn verschillende reisorganisaties d…
Staten van AmerikaStaten van AmerikaDe naam zegt het al: de Verenigde Staten van Amerika bestaan in feite uit een aantal afzonderlijke staten. Elke staat he…
Stedentrip Albuquerque, AmerikaStedentrip Albuquerque, AmerikaAlbuquerque is een Amerikaanse stad in New Mexico. De stad is zeer interessant voor toeristen, omdat er veel bezienswaar…
Stedentrip Berlijn: Interessante bezienswaardighedenStedentrip Berlijn: Interessante bezienswaardighedenVoor liefhebbers van een stedentrip is de stad Berlijn zeker een aanrader. De Duitse stad is enorm veelomvattend en er v…

Coevorden - historische stad in DrentheCoevorden - historische stad in DrentheCoevorden is een mooie oude vestingstad in Drenthe. In het centrum zijn diverse oude gebouwen en andere bezienswaardighe…
Sint Anna ter Muiden, piepkleine stad met een grote historieSint Anna ter Muiden, piepkleine stad met een grote historieDe plaats Sint Anna ter Muiden in Zeeuws-Vlaanderen behoort tot de kleinste steden van Nederland. Deze piepkleine stad l…
Bronnen en referenties
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Charlotte,_North_Carolina
  • http://www.charlottesgotalot.com/
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 23-07-2015
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.