Stedentrip Rome: tips om tijd te besparen

Stedentrip Rome: tips om tijd te besparen Rome is een grote stad; er is ontzettend veel te zien, te doen en te bezoeken. Het is een illusie om te denken dat je aan één stedentrip genoeg hebt om Rome echt te leren kennen. Met deze tips kun je tijdens je stedentrip naar Rome tijd besparen, zodat je tijdens je volgende trip tijd over hebt om weer een andere kant van Rome te ontdekken!

Algemeen

Maak keuzes: het is onmogelijk om alle bezienswaardigheden van Rome te bezoeken in één stedentrip. Kies er een paar uit en neem daar voldoende tijd voor. Het is handig om alvast van te voren, thuis, een lijst te maken van de bezienswaardigheden die je echt graag wil zien. Neem de tijd om te genieten, op een terras, in een park, op straat, van alles dat je tegenkomt.

Vervoer

Luchthaven Fiumicino

Wanneer je naar Rome vliegt via luchthaven Fiumicino, kun je meteen bij aankomst al tijd besparen. Een goede manier om met het openbaar vervoer van deze luchthaven naar het centrum van Rome te komen, is met de Leonardo Express. Elk half uur rijdt er een sneltrein van Fiumicino naar station Termini. Een enkele reis kost € 14,00. Veel toeristen gaan in de rij staan bij één van de weinige kaartjesautomaten op de luchthaven, maar een kaartje is ook te koop bij een aantal winkels op de luchthaven.

Openbaar vervoerkaart

Het aanschaffen van een openbaar vervoerkaart bespaart tijd. Je hoeft niet telkens voor elke rit een kaartje te kopen bij een kaartjesautomaat.
Er zijn verschillende soorten openbaar vervoerkaarten die geldig zijn in metro, bus en tram:
  • een dagkaart (BIG) voor € 6,00
  • een kaart voor drie dagen (BTI) voor €16,50
  • een weekkaart (CIS) voor € 24,00

Hop-on Hop-off bus

Met een sightseeingtour op een hop-on hop-off bus langs de vele bezienswaardigheden die Rome te bieden heeft, kun je veel zien in korte tijd. Verschillende operators bieden deze tours aan op de bekende dubbeldekkers met open dak. Er zijn tickets verkrijgbaar voor 24, 48 of 72 uur en de prijzen variëren van ongeveer € 20,00 voor een 24-uurs ticket tot € 32,00 voor een 72-uurs ticket. Op de bussen is het mogelijk om via koptelefoons naar audiocommentaar te luisteren over de bezienswaardigheden die je passeert.

Bezienswaardigheden

Vaticaanse Musea

Het is echt aan te raden om een aantal dagen van te voren via internet je entreekaartje voor de Vaticaanse Musea te kopen. De wachttijden voor de ingang kunnen oplopen tot 3 uur! Vooraf een kaartje kopen is € 4,00 duurder dan een ticket bij de ingang kopen, maar dit is zeker in het hoogseizoen de moeite waard.

Colosseum

Wanneer je het Colosseum wilt bezoeken, koop dan een ticket bij de ingang Forum Romanum. Hier is het veel minder druk dan bij de ingang Colosseum en je kaartje is geldig voor een bezoek aan Forum Romanum, Palatijn en het Colosseum. Je omzeilt hiermee de lange wachtrijen.

Galleria Borghese

Om de Galleria Borghese te bezoeken is het noodzakelijk om van te voren te reserveren. Elke twee uur mogen er maximaal 360 personen naar binnen. Het heeft dus geen zin om een ticket te proberen te bemachtigen bij de entree.

Met de Roma Pass kun je twee bezienswaardigheden gratis bezoeken, waaronder het Colosseum en de Galleria Borghese.
Ook kun je drie dagen gebruik maken van het openbaar vervoer. Hiermee bespaar je dus extra veel tijd.
© 2014 - 2024 Marre69, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Senioren: stedentripWat is er nou leuker dan op zijn tijd een prachtige stad te bezoeken, waarbij u in enkele dagen tijd een stad goed leert…
Naar welke stad ga jij voor een citytrip?Naar welke stad ga jij voor een citytrip?We maken graag een citytrip en in Europa zijn er veel leuke steden om te bekijken. Het aanbod is ontzettend groot, waard…
Aartsbasiliek Sint-Jan van Lateranen in RomeAartsbasiliek Sint-Jan van Lateranen in RomeWist u dat de Basilica Majore van San Giovanni in Laterano het belangrijkste kerkgebouw van de katholieke kerk is? De Ne…

Amasra: een Turkse havenstadAmasra is een kleine havenstad in Turkije die nog niet heel bekend is bij de buitenlandse toeristen. De stad bevindt zic…
Emmerich am Rhein in Duitsland, net over de grensEmmerich am Rhein in Duitsland, net over de grensEmmerik aan de Rijn (Emmerich am Rhein) is een stad in Duitsland aan de Rijn. Niet ver van de Nederlands-Duitse grens. H…
Bronnen en referenties
  • http://www.rometoolkit.com/whattodo/opentour.htm
  • http://www.romapass.it/?l=en
  • http://www.ditisrome.nl/vervoer/openbaar-vervoer-tickets-en-prijzen
  • http://mv.vatican.va/3_EN/pages/MV_Home.html
Marre69 (9 artikelen)
Gepubliceerd: 17-07-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Steden
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.