Op vakantie naar Italië

Italië is een erg populair vakantieland om het prachtige weer en de schitterende natuur.Wat houdt het eigenlijk in om op vakantie te gaan naar Italië?

Italië

Italië is een land in Zuid-Europa. Samen met Griekenland is Italië de bakermat van de westerse cultuur. Het is dan ook niet verrassend dat Italië de thuisbasis is van de meeste werelderfgoederen ter wereld. Het land is ook bekend om zijn heerlijke keuken, de trendy mode, de luxe sportauto’s en motoren en de prachtige kust. In Italië liggen ook twee ministaatjes: San Marino en Vaticaanstad.

Klimaat

Het grootse gedeelte van Italië heeft hete en droge zomers en milde winters. Overal in Italië is juli de warmste maand. In het noorden zijn de winters koud en vochtig. De beste reistijd voor Italië is april tot en met juni, september en oktober.

Steden

 • Rome is de hoofdstad van Italië. Vroeger was het ook de hoofdstad van het grote Romeinse Rijk.
 • Bologna is een van ’s werelds grootste universiteitssteden. De stad ligt tussen de rivieren de Reno en de Savena.
 • Florence is een stad uit de Renaissance. De stad staat bekend om zijn architectuur en kunst, die een grote invloed op de wereld heeft gehad.
 • Milaan is een van de belangrijkste modesteden ter wereld, maar het is ook een erg belangrijke handelsplaats.
 • Napels is een van de oudste steden in de westerse wereld, in deze stad is de pizza ontdekt. Het historische centrum van de stad staat ook op de UNESCO werelderfgoederenlijst.
 • Pisa is de thuisbasis van de wereldberoemde scheve toren.
 • Turijn is een bekend industriële en historische stad. De stad is bekend om zijn prachtige gebouwen.
 • Venetië is een van de mooiste steden van Italië. Venetië is bekend om zijn geschiedenis, kunst en de kanalen met gondels.

Andere bestemmingen

 • De Italiaanse Alpen zijn een prachtig hooggebergte in het noorden van Italië.
 • Amalfikust is een verbluffend mooie rotsachtige kustlijn. Het is er altijd erg druk, daarom mogen er in de zomermaanden geen particuliere auto’s rijden.
 • Capri is een beroemd eiland voor de kust van Napels. Het was voorheen de favoriete badplaats van de Romeinse keizers.
 • Cinque Terre zijn vijf kleine stadjes gelegen bij een prachtige rotswandkust.
 • Het Gardameer is een prachtig meer in het noorden van Italië. Het meer wordt omgeven door gezellige kleine dorpjes.
 • Vesuvius is een beroemde slapende vulkaan. Vanaf de vulkaan heb je een prachtig uitzicht over de baai van Napels.

De reis naar Italië

Er vliegen vanuit Nederland veel low-budget vliegmaatschappijen naar Italië. Rome heeft de belangrijkste vlieghaven van het land. Italië is ook gemakkelijk bereikbaar met de trein vanuit Nederland. Je doet er ongeveer een hele dag over, maar je bent minder geld kwijt dan met het vliegtuig of met de auto. De meeste Nederlanders gaan met de auto naar Italië omdat ze dit het handigst vinden.

Taal

Italiaans is de officiële taal in Italië, er worden veel verschillende dialecten Italiaans gesproken. De meeste Italianen kunnen redelijk Engels spreken, maar het kan ook verstandig zijn om een goede taalgids mee te nemen. In het noorden van Italië kunnen de mensen meestal ook Duits spreken.

Accommodatie

In de grotere steden en in de toeristische gebieden vind je veel verblijfsmogelijkheden. In Italië zijn niet erg veel hostels, maar er zijn wel erg veel campings. Je moet in Italië bijna altijd reserveren voor een camping. Italië is een redelijk duur land om te verblijven.

Veiligheid

Italië is een erg veilig land om in te verblijven. Er gebeuren niet veel misdaden in Italië vergeleken met andere landen. Reizigers moeten wel erg oppassen voor zakkenrollers. Je moet je ’s nacht ook niet in afgelegen steegjes begeven. Het alarmnummer is 112.
© 2014 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Met de trein reizen in ItaliëMet de trein reizen in ItaliëItalië is een populaire vakantiebestemming. Veel mensen vliegen dan ook graag voor een paar dagen naar een Italiaanse st…
Italië - genieten van cultuur en geschiedenisItalië - genieten van cultuur en geschiedenisItalië is een land in Europa dat zeer geschikt is voor rondreizen. Er zijn veel bijzondere steden en natuurgebieden. Tev…
Een ERP-pakket automatiseert de waardekringloopOver wat een ERP-pakket nu precies is en doet, wordt verschillend gedacht. Sommigen zien het als een logistiek pakket da…
Italië, een populair vakantielandItalië, een populair vakantielandItalië is een zeer populair vakantieland, en niet voor niets. Het weelderige landschap van Toscane, talloze grote steden…

Duitsland, meer dan alleen Oktoberfest en Lederhose!Duitsland, meer dan alleen Oktoberfest en Lederhose!Duitse”gründlichkeit”, Duitse vlijt of het Oktoberfest. Dat zijn dingen die ons het eerst over Duitsland te binnen schie…
15 redenen voor een gezinszomervakantie in Zwitserland15 redenen voor een gezinszomervakantie in ZwitserlandDe meeste mensen denken bij Zwitserland aan een skivakantie. Voor de zomervakantie is Zwitserland echter een minder voor…
Bronnen en referenties
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Itali%C3%AB
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 04-09-2014
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.