Hét ultieme vakantiegevoel bereik je zo!

Hét ultieme vakantiegevoel bereik je zo! Kun je je nog herinneren dat je altijd zo uitkeek naar de grote vakantie toen je klein was? Samen met je ouders lekker op vakantie naar Frankrijk of Griekenland? Al weken van te voren zenuwachtig zijn en je koffer tig keer inpakken als proef? Helaas verdwijnt dit gevoel steeds meer naar mate je ouder wordt, maar zó kun je ervoor zorgen dat je weer meer zin krijgt in je vakantie!

Geluk

Er zijn een hele boel stofjes die ervoor zorgen dat je gelukkiger wordt. Geluk is ook één van de factoren die van belang is voor een geweldige vakantie. Één van deze stofjes is vitamine D. Je wordt van dit stofje vrolijk en het werkt verjongend. Vitamine D wordt aangemaakt met behulp van zonlicht. Open dus je gordijnen en maak eens buiten een wandeling. Je zult al snel merken dat je jezelf gelukkiger voelt. En daarnaast is het helemaal niet verkeerd om actief te zijn. Hierdoor blijf je lekker fit en ook dit zorgt ervoor dat je beter in je vel zult zitten.

Geluk hangt samen met iets dat uniek is. Je zult het vast wel herkennen. Iets dat je niet zo vaak doet, kan je heel gelukkig maken. Zorg er dan ook voor dat je niet te vaak op vakantie gaat. Zo blijft een vakantie speciaal. Ga je toch regelmatig op vakantie? Zorg dan voor veel afwisseling in de vakantiebestemmingen en soort vakanties. Wissel bijvoorbeeld een zonvakantie af met een actieve vakantie of wintersport.


Doe eens gek

Veel mensen zijn gewend aan een vast ritme en hebben hierbij ook vaste gewoontes. Stap eens af van deze vaste gewoontes. Smeer je boterhammen eens met ander beleg en eet deze vervolgens eens ergens anders op. Zit je normaal achter de computer tijdens het eten van je boterhammen? Lees dan nu eens een krant tijdens het eten. Neem ook de tijd voor het opeten van je boterhammen. Je zou ook eens heel uitgebreid kunnen gaan koken. Hierdoor creëer je het gevoel dat je veel meer tijd hebt voor alles, waardoor stress zal verdwijnen.

Wanneer je het echte vakantiegevoel wil bereiken, kun je ook alvast wat gerechten maken die typisch zijn voor de streek waar je op vakantie gaat. Alleen al het opzoeken van de recepten zal zorgen voor veel voorpret. Ga je naar een streek waar veel overheerlijk (schep)ijs is? Haal dan van te voren alvast enkele ijsjes bij de plaatselijke ijszaak.

Nu je beter voorbereid bent op je vakantie, weet je wat je te wachten staat. Doordat je nu niet voor al te grote verrassingen staat, is de kans ook groter dat je je thuis voelt als je op vakantie bent. Hierdoor zal er ook minder stress ontstaan.

Tijd

Het is belangrijk om je vakantietijd goed in te delen. Bedenk thuis alvast wat je graag zou willen doen. Haal een reisgids en lees deze op je gemak door. Noteer de activiteiten die je aanspreken en bekijk welke van deze activiteiten er dicht bij elkaar liggen, zodat je meerdere activiteiten op één dag kunt ondernemen. Hou daarbij ook rekening met relaxdagen. Met name aan het begin van een vakantie kun je maar beter wat tijd inplannen om de omgeving van je vakantieoord te verkennen. Ook als je tijdens je reis vertraging hebt gehad, kun je maar beter positief blijven. Besteed je tijd bijvoorbeeld aan het bekijken van mensen of om rustig een boek te lezen. Ook tijdens de vakantie zelf is het heerlijk om eens je verstand op nul te zetten en eens aandacht te besteden aan dingen waar je normaal geen tijd voor hebt.

Aan het einde van de vakantie kun je het beste ook maar wat tijd inplannen om rustig op te gaan ruimen of eventueel nog een bezoek te brengen aan een plaats die je erg interessant of leuk vond. Misschien heb je wel heel leuke mensen leren kennen en wil je graag uitgebreid afscheid van hen nemen. Door genoeg tijd in te plannen, hou je ook genoeg tijd over om op te ruimen. Zo voorkom je stress, wat er voor zorgt dat je een leukere vakantie hebt.

Het is natuurlijk wel erg belangrijk om flexibel te zijn. Wordt het een keer slecht weer als je ingepland had om lekker te gaan zonnen? Verander dan je planning, zodat je tijd toch zo nuttig mogelijk besteed wordt.

Samen op vakantie

Wil je graag samen op vakantie? Dan is het belangrijk om samen goede afspraken te maken. Overleg samen wat jullie verwachten van een vakantie. Ook daarbij is het belangrijk om flexibel te blijven. Je zult beide wel eens wat van je wensen af moeten stappen. Daarbij is een vakantie nooit ideaal. Hij zal nooit lopen zoals jullie verwacht hebben van te voren. Het zou goed kunnen zijn dat je niet thuiskomt met grote verhalen. Dit is helemaal niet erg. Als jullie het maar goed naar jullie zin hebben gehad, want dat is natuurlijk het belangrijkste.

Ook wanneer je samen met je vriend of vriendin op vakantie gaat, moet je niet te veel verwachten. Ga er niet vanuit dat jullie relatieproblemen opeens verdwijnen. Je leert elkaar namelijk beter kennen op een vakantie, maar dit zou ook wel eens negatief uit kunnen pakken. Denk daarom altijd goed na met wie je graag op vakantie wil.

Wil je niet te veel risico’s lopen? Ga dan liever met drie of meer mensen op vakantie. Dan kunnen jullie je nog altijd splitsen en is de kans dat je alleen komt te staan tijdens het uitgaan bijvoorbeeld een stuk kleiner.

Veel plezier op vakantie!
© 2011 - 2024 Voltigegek, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Haal meer uit je vakantieHaal meer uit je vakantieMede door de economische crisis gaan we minder op vakantie en is het zeker zo belangrijk dat je optimaal geniet van die…
Zo houdt u uw vakantiegevoel vastZo houdt u uw vakantiegevoel vastVeel mensen genieten van een welverdiende vakantie. Het nadeel is dat de mensen na de vakantie vaak weer snel in hun oud…
Tips voor een geslaagde zomervakantie met kinderenTips voor een geslaagde zomervakantie met kinderenVoor sommige ouders zijn de ellenlange zomervakanties van hun kinderen iets waar zij elk jaar weer tegenop zien. Het pla…
Staycation: vakantie thuis vierenStaycation: vakantie thuis vierenVakantie, heerlijk. Even er helemaal uit. Vakantiebeurzen bezoeken, exotische reizen, of toch niet? Denk ook eens aan ee…

Heeft u alles al gepakt voor de vakantie? Maak een checklistEen checklist kan een handige manier zijn om niks te vergeten als u op vakantie gaat, wel zo belangrijk aangezien soms d…
Ponykamp met eigen verzorgponyPonykamp met eigen verzorgponyWat is er nu mooier dan op ponykamp gaan en dan de hele week je eigen pony verzorgen? Gelukkig zijn er verschillende pon…
Voltigegek (9 artikelen)
Gepubliceerd: 29-06-2011
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.