Ruitervakanties in Europa

Wil je eens ergens anders paardrijden dan in Nederland? Of wil je tijdens je vakantie paardrijden? Buiten Nederland zijn een paar hele mooie plekken waar je mooie tochten te paard kunt maken. Als je voldoende ervaring hebt met paardrijden heb je vele mogelijkheden om buiten Nederland te gaan paardrijden. In de Ardennen vind je verschillende stallen waar je kunt paardrijden, variërend van een weekend tot een week. Ook een trektocht behoort tot de mogelijkheden. Niet alleen in de Ardennen, maar ook in Frankrijk vind je heel veel mooie stallen. Ga je meer naar het noorden van Europa dan kun je in Zweden terecht en in het oosten zijn Tsjechië en Bulgarije prachtige plekken. Het leukste is dat er een aantal Nederlandse stallen zijn. De eigenaren hebben ooit besloten om hun droom te verwezenlijken en zijn een stal opgestart in het buitenland.

Ervaring

Voldoende ervaring is gewenst op dit soort vakanties, aangezien je vaak zult rijden op ongelijk en steil terrein met allerlei obstakels. En natuurlijk zullen er ook flinke stukken galop zijn. Of zelfs nachtritten. Als je voldoende ervaring hebt kun je je paard onder controle houden in stap, draf en galop. Je rijd netjes en stuitert niet in het zadel. Beschik je niet over voldoende ervaring en wil je toch in het buitenland paardrijden of op ruitervakantie? Dan kun je het beste kiezen voor een beginnersarrangement. Hierbij zul je het paardrijden beter onder de knie krijgen en als er buitenritten zijn ligt het tempo beduidend lager.

Hoe vind je een ruitervakantie in het buitenland?

Een aantal jaren geleden kon je heel makkelijk via Time Out Ruiterreizen reizen uitzoeken en boeken. Ze hadden een zeer uitgebreid aanbod. Helaas is Time Out Ruiterreizen failliet gegaan en is het wat lastiger om een leuke vakantie te vinden. Je kun het beste eerst bedenken naar welk land of gebied je wilt. Dan kan je via Google zoeken. Je kan je ook aanmelden op een paardenforum. Bokt.nl is hier prima voor geschikt. Het is een groot forum en er is altijd wel iemand die je kan helpen. Misschien vindt je er ook wel een reismaatje. Wil je toch het liefste via een reisorganisatie? Dan kun je kijken op de website van Trailfinders of Hippo-Trek. Om het je alvast wat makkelijker te maken volgt hieronder een overzicht van plaatsen welke goed bekend staan bij andere ruiters.

Ardennen

Domaine Du Menil

Domaine Du Menil is een populaire bestemming voor een ruitervakantie. De gite is prachtig gelegen in de Ardennen en je kunt er de hele dag rijden door de natuur zonder iemand tegen te komen, behalve wilde dieren. Je rijdt door dichte bossen of door open valleien met prachtige uitzichten. Je kan kiezen voor een trektocht of voor een stationair weekend. De paarden zijn erg braaf en voor iedereen is wel een geschikt paard. Er zijn voornamelijk Quarterhorses en Appaloosas.


Stal Hoursinne

Deze stal biedt vele mogelijkheden voor een verblijf. Je kan kiezen voor een weekend of een week. Daarnaast kun je nog kiezen voor full of light. Full is meerdere uren paardrijden als light. Deze optie is vooral leuk als je met niet-ruiters die kant op gaat of zelf nog wat van de omgeving wil ontdekken. Ook zijn er ponykampen. De omgeving is prachtig, dichte bossen en open vergezichten. De stal ligt midden in de natuur.

Dutch Joy

Voor de ruiters met veel ervaring kun je bij Dutch Joy terecht. Uitdagende tochten met een flink tempo. Er wordt gereden op Arabische paarden die voornamelijk gefokt en getraind zijn voor endurance. Ook hebben ze een aantal kalme paarden voor ruiters die het wat rustiger aan willen doen.

Frankrijk

Pradis

Pradis is een bekende vakantieplek onder de Nederlandse paardenliefhebbers. Er worden tochten gereden door de mooie natuur van de regio. Daarnaast is de kans groot dat je wild tegenkomt. De paarden zijn braaf en zullen geen stap verkeerd zetten. De tochten zijn stationair met twee dagen een trektocht. Je overnacht dus een nachtje op een andere locatie.


Westernranch du Haut-Languedoc

Deze westernranch is gelegen in Zuid-Frankrijk, in een van de mooiste streken. Het gebied is zo'n 1.000 km hoog met prachtige vlaktes en grillige rotsen. In deze vakantie proef je alles van het echte ranchleven. Er is zelfs een cattle drive. Ook leer je lasso werpen en wordt er gezwommen met de paarden.

Equi-Sud

Als je van een flinke uitdaging, dan is Equi-Sud misschien wel iets voor jou. De eigenaren bieden je een uitdagend programma. Via de website kun je een cd aanvragen met informatie en foto's. Deze tochten variëren van zwaarte, maar allemaal zijn ze intensief en vereisen ze een goede rijervaring. Je moet goed kunnen rijden in draf en galop. Je rijdt namelijk door de Pyreneeën. Dit gebergte is rotsig en massief. Je zult je paard moeten vertrouwen en soms moet je zelfs afstappen omdat het te steil wordt om te blijven zitten. Rijd je liever niet hoog in de bergen, dan kun je altijd nog kiezen voor tochten in de lager gelegen gedeeltes. De paarden zijn rustig en braaf.

Zweden

Sundance Ranch

Deze ranch is bekend geworden in het programma 'ik vertrek' in 2008. Het is een prachtige ranch volledig in westernstijl. Er wordt ook western gereden en er zijn verschillende arrangementen te boeken. De ranch ligt midden in de Zweedse natuur en de kans is groot dat je wild tegen komt onderweg. Er zijn heel veel meren, vennen en watervallen. Met mooi weer wordt er zelfs gezwommen in het meer bij de ranch, een onvergetelijke ervaring. De paarden leven in kuddes en er is voor iedereen wel een geschikt paard beschikbaar.

Tsjechië

The Eagle Trail Ranch

Deze ranch is gelegen in het Adelaarsgebergte. Dit stuk natuur is prachtig en een waar paradijs voor de paardenliefhebber. Op deze ranch wordt western gereden en alle paarden hebben een eigen karakter waardoor er voor iedereen wel een geschikt paard is. Je hebt de ook de mogelijkheid om hier een trektocht te maken, je overnacht elke nacht ergens anders.
© 2012 - 2024 Linda1986, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ruitervakanties in NederlandRuitervakanties in NederlandDe meeste mensen zullen het woord ponykamp wel herkennen. Een heel weekend je eigen pony waarmee je allerlei leuke ritte…
Ponykamp en ruitervakantie voor jong en oudIedere ‘paardengek’ wil niets liever dan dag en nacht bij de paarden en pony’s doorbrengen. Soms organiseert je eigen ma…
Snelheidslimieten caravan in het buitenlandSnelheidslimieten caravan in het buitenlandIn Nederland zijn de snelheidslimieten bekend bij de Nederlanders. Zodra u in het buitenland gaat rijden, moet u zich aa…
Posttarieven van PostNL 2017 - 2018 - 2019Posttarieven van PostNL 2017 - 2018 - 2019Inmiddels zijn de posttarieven voor brievenbuspost alweer verhoogd door PostNL. In 2019 zijn de kosten voor het versture…

Loiredal of Loirestreek, verwarring in de tuin van FrankrijkLoiredal of Loirestreek, verwarring in de tuin van FrankrijkDe Loirestreek is een aangename streek, de tuin van Frankrijk. De streek geniet van een microklimaat. Vaak een lekker we…
IFA Continental, Playa Del Ingles - Gran CanariaIFA Continental, Playa Del Ingles - Gran CanariaHotel IFA Continental is gelegen in de populaire badplaats Playa del Ingles op het Canarische eiland Gran Canaria. Deze…
Linda1986 (240 artikelen)
Gepubliceerd: 04-06-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.