Pacific Resort op de Cookeilanden

The Pacific Resort is één van de mooiste en meest luxueuze hotels van de Cookeilanden. Er zijn drie verschillende locaties; twee op Rarotonga en één op Aitutaki, wat een uur vliegen verderop is. Er zijn prachtige kamers met fantastisch mooi uitzicht. De hotels kennen veel faciliteiten en excursiemogelijkheden. Er is een speciaal team wat zorgt voor leuke cruises, muziek en sport en spel. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon heerlijk niets doen en genieten van prachtige natuur en lekker eten. Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Inhoud:


Strandrestaurant

The Pacific Resort is een hotel op Rarotonga, het hoofdeiland van de Cookeilanden. Het is gelegen aan de westkust van dit zeer mooie Cookeiland. Er zijn veel verschillende kamers voor diverse prijzen. Het heeft drie restaurants. Een van de restaurants is aan de wegkant. Daar kun je goedkope pizza eten. Het andere restaurant is op het strand, onder een tentdoek. Daar kun je romantisch dineren. Dit restaurants heet The Sandals Restaurants en gaat samen met de Barefoot Bar. In het derde restaurant, wat in de tuin ligt, worden elke vrijdag optredens gehouden op de zogeheten ´Island Night´. De tuin is erg mooi ingericht. Er loopt een beekje doorheen en er zijn verschillende bruggetjes. De meeste kamers liggen in de garden. Er zijn enkele beachfrontbungalows, dat zijn huisjes met uitzicht op zee.

Te Manava

Op Rarotonga en op de kleine, onbewoonde eilandjes voor de kust van dit eiland, liggen veel grote, zwarte stenen. Deze zwarte stenen zijn lavastenen. Er is geen vulkaan actief op dit eiland, maar het ontstaan van alle eilanden in de Pacifische Oceaan heeft te maken met onderzeese vulkaanvorming waardoor er nieuw land ontstaat. Met een kano kun je zelf de kust af gaan of naar een onbewoond eilandje varen om het van dichtbij te zien. Een apart gedeelte van Pacific Resort is Te Manava. Daar vind je hele dure villa´s. Elke villa heeft een eigen zwembad. De meest dure villa´s kosten 900 euro tot zelfs 1200 euro per nacht. Maar dan heb je ook een gigantische villa met 3 slaapkamers en een erg groot zwembad. Te Manava is in 2011 gekozen tot de mooiste plek in Polynesië om te logeren. Maar je hoeft niet zoveel geld uit te geven om te genieten van de omgeving in dit hotel. Een garden room heeft ook al veel charme. En je kunt overdag op het strand liggen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om je te vermaken met een wandeling door het bosrijke heuvelgebied, een safari per four wheel drive, snorkelexcursies, sunsetcruises en je kunt bovendien op Rarotonga op veel plekken zelf een auto, fiets of scooter huren om je te verplaatsen.

Aitutaki

Pacific Resort heeft ook een zusterhotel op het Cookeiland Aitutaki. Dit is ook een zeer mooi gebouw met vele aparte leuke bungalows. Aitutaki is een veel rustiger eiland dan Rarotonga, en daar is het al niet druk. Wie niet in het Pacific Resort overnacht kan er voor kiezen om te gaan dineren of lunchen in één van de restaurants. Wanneer je de keus hebt is het een aanrader om naar de Island Night te gaan zodat je van traditionele dans en muziek kunt genieten.

Hoe er naartoe vliegen?

De Cookeilanden kun je bereiken per vliegtuig vanuit Auckland en Sydney. Er gaan niet zoveel vluchten. De vlucht naar Sydney gaat slechts eenmaal per week. Het is ook mogelijk om via Tahiti te vliegen. Dan kunt u vanuit Los Angeles via Tahiti naar de Cookeilanden vliegen. In dat geval is het aan te raden ook enige tijd op Tahiti te verblijven.

Huwelijksreis

Een vakantie in het Pacifische gebied leent zich bij uitstek voor huwelijksreizen of een tweede huwelijksreis. Het is een bijzondere plek waar weinig toeristen komen. Hier kunt u in alle rust genieten van zon, zee en muziek. Een luxe ontbijt of diner op het strand is hier de gewoonste zaak van de wereld. Als u een snorkelcruisetocht neemt bij het Pacific Resort dan krijgt u er vanzelf muzikanten bij die voor tropische ukelelemuziek zorgen. Op de Island Night ziet u al veel traditionele dans maar u kunt bijvoorbeeld ook op zaterdagochtend naar de markt in Avarua gaan waar elke week een optreden is van dansende en muziekmakende eilandbewoners.

Parels uit Rarotonga

Er zijn ook allerlei speciale sieraden te koop op Rarotonga, zoals bijvoorbeeld parelkettingen, armbanden en ringen. Parels zijn hier volop voorradig en een parelsieraad is een stuk goedkoper dan in het westen. De Cookeilanden exporteren niet erg veel maar de Pacifische parels zijn een geliefd goed overal ter wereld. Niets is leuker dan tijdens een huwelijksreis jouw vrouw een unieke parelketting geven, oorbellen met een parel of armbanden. De parels van de Cookeilanden zijn er in allerlei kleuren; wit, zwart, groenachtig, blauwachtig en roodachtig.

Lees verder

© 2012 - 2024 Tom008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
10 dingen om te doen op RarotongaRarotonga is het hoofdeiland van de Cookeilanden, gelegen in de Pacifische Oceaan of Stille Oceaan. Het was altijd een o…
Wat te doen op AitutakiAitutaki is misschien wel het mooiste Cook-eiland. Je kunt er in peperdure hotels logeren zoals de Pacific Resort of het…
Curacao: Morena Resort CuraçaoCuracao: Morena Resort CuraçaoBent u op zoek naar een leuk verblijf op Curaçao? Dan is het verstandig om dit artikel eens door te lezen. In dit artike…
Winterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winterWinterzonvakantie, bijzondere zonvakanties tijdens de winterHeerlijk op vakantie in de zon terwijl het winter is in Nederland. Waar schijnt de zon voor een perfecte strandvakantie?…

Vakantie zonder stressVakantie zonder stressHet hele jaar beul je jezelf af om eens lekker op vakantie te kunnen gaan. Eindelijk die ontspanning die je al zo lang h…
Bronnen en referenties
  • http://www.pacificrarotonga.com/
  • www.pacificresort.com
Tom008 (1.183 artikelen)
Laatste update: 17-05-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.