Een weekje overwinteren op La Palma

Een weekje overwinteren op La Palma La Palma is een ideaal Canarisch eiland om te overwinteren met temperaturen die het hele jaar door schommelen rond de 20°C. Er zijn heel wat uitgestippelde wandelingen die gemakkelijk zelf te plannen zijn. Of je kan kiezen voor een georganiseerde uitstap.

Verblijfplaats Los Cancajos

Los Cancajos is een toeristische nederzetting met als voordeel dat je in het kleine dorpje alles kan terugvinden .
Hotel Las Olas is een eenvoudig hotel met appartementkamers wat inhoudt dat er een kleine woonkamer met keuken, badkamer en slaapkamer aanwezig is. Het eten is goed! Andere hotelgasten vonden dat het eten niet altijd warm genoeg was, dat er té weinig afwisseling was, ... . Maar prijs/kwaliteit valt het best mee. De synthesiseranimatie kan je missen als kiespijn.
Er is een mooi en aangenaam zwembad met prachtig zicht op zee. Met wat geluk kunnen de receptionisten je zelfs helpen in het Nederlands wat in sommige gevallen wel handig is.
Bar Tasca Alavasca heeft charme en de vriendelijke barman was bereid om voor ons open te blijven tot in de late uurtjes.

Transport: Los Cancajos is op wandelafstand van de hoofdstad Santa Cruz. De wandeling valt wat tegen doordat het pad teveel langs het industrieterrein van het stadje gaat. In Santa Cruz is er een bus naar elke hoek van het eiland, wat je een extra gevoel van reizen geeft. Er zijn taxi's en heel wat mogelijkheden om een auto te huren (dit hebben wij niet gedaan).

Wandelen

Indien het een boeiende wandelvakantie mag zijn,dan is het boekje “La Palma, the finest walk on the coast and in the Mountains” van Klaus and Anita Wolfsperger onmisbaar. La Palma heeft alles om afwisselende wandelingen te maken: prachtige kustlijnen, natuurgebied, gebergte, vulkanisch landschap, ... .

Tijdens ons verblijf (december 2011) hebben we volgende 2 wandelingen gemaakt.

Wandeling 12 wordt terecht als een zware (zwarte) wandeling aangegeven. Ze start met een stevige klim van minstens 2u en op het einde is er een sterke afdaling waar je voortdurend moet bij opletten. Wij zijn er in gelukt om het traject op 6u10 te doen. Je neemt best je tijd zodat je deze klus kan klaren in 6 à 7 uur. Het boekje is zeker handig bij de afdaling, daar er op dit traject geen wegmarkering is. Goede wandelschoenen en een zaklamp zijn een must! Een waterdichte jas kan nuttig zijn, maar ik deed het zonder.
Het startpunt is te bereiken door vanuit Santa Cruz een bus te nemen naar Los Sauces. Hier heb je al meer het gevoel tussen de oorspronkelijke eilandbewoners te vertoeven. Een taxi brengt je naar het beginpunt dat vermeld staat in het boekje. Laat je zeker niet ompraten door de taxichauffeur. Hij gaat je proberen te overtuigen om deze wandeling niet te doen door te vertellen dat er bepaalde gedeelten zijn afgesloten, het niet haalbaar is, … dús gewoon deze man betalen en starten met deze avontuurlijke wandeling!
Na de wandeling hebben we vlot kunnen liften naar Santa Cruz.

Wandeling 5 in San Pedro (bus 300 vanuit Santa Cruz): (blauwe) 'familie' wandeling die toch met een stevige klim begint. Je kan er genieten van de mooie uitzichten!

Uitstapjes

De hoofdstad Santa Cruz kun je best bezoeken rond half vijf zodat je duidelijk het verschil merkt tussen de siëstarust en de levendige (winkel)stad.
Het overdekte marktje is zeker een bezoekje waard om te genieten van een vers fruitsapje. De vrouw zoet het rijkelijk door een rietstengel uit te persen.

In Puerto de Tazacorte (bus 207 vanuit Los Llano's) kan je op gezellige terrasjes heerlijke visgerechten verorberen. Het zonnige zwarte strand heeft als voordeel dat dit eerder uit fijne steentjes bestaat en dus niet blijft plakken. Het is er ideaal voor een verfrissende duik in de zee met schitterend zicht op de kleine baai en bergen!

We hebben geen georganiseerde uitstap gedaan. Onze hotelburen hebben wel enkele uitstappen geboekt. Over de Zuidtoer waren ze eerder neutraal. De dolfijnsafari was wel de moeite waard door de fantastische zeezichten, maar spijtig genoeg hebben ze geen dolfijn gespot. Van de Noordtoer kwamen ze ook niet echt dolenthousiast terug. Te véél bus!

Tot slot...

Quanta Costa? Eten, drinken, taxi, bus... we hebben het gevoel dat de prijs best meevalt. Het is niet zo duur om uit drinken te gaan bv. 2,5€ voor vers geperst fruitsap of 4€ voor een Caipirinha.
Door getrouwd te zijn met een leerkracht ben ik in het hoogseizoen moeten gaan. Kan je er buiten, dan is het zeker een aanrader omwille van de combinatie rust, zon (of toch zeker aangename temperaturen) en heel wat mogelijkheden om te wandelen ( met het boekje zo'n 63)

Om zon-garantie te hebben moet je aan de Westkant van het eiland zijn. Maakt het je minder uit en wil je veel wandeltochten maken dan is Las Olas geen slechte uitvalsbasis. Voor mij was het voldoende: een kunstmatige omgeving opgezet voor de toeristen en een ongedwongen sfeer met spontane ontmoetingen.
© 2012 - 2024 Druide, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het eiland La PalmaSanta Cruz de La Palma is een prachtige stad gelegen op het eiland La Palma. Santa Cruz is de hoofdstad van het eiland e…
Wandelen op La Palma: Santa CruzDe hoofdstad van La Palma is Santa Cruz de La Palma; kortweg Santa Cruz. Deze stad aan de oostkant van La Palma heeft 20…
Toeristische hoogtepunten van La PalmaLa Palma is een ideaal vakantie eiland. Er is veel te doen en veel te zien. Verspreidt over het hele eiland staan pracht…
Wandelen en mountainbiken op La PalmaWandelen en mountainbiken op La PalmaLa Isla Verde (het groene eiland). La Palma is een prachtig groen Canarisch eiland. Het eiland leent zich uitstekend voo…

Cameron House, hotel aan Loch LomondCameron House, hotel aan Loch LomondAan de oever van Loch Lomond staat een prestigieus hotel dat ondanks zijn hoge prijzen al een aantal decennia bestaat. W…
Krk; Het prachtige vakantie eiland van KroatiëKrk; Het prachtige vakantie eiland van KroatiëDe vakantie periode begint er weer aan te komen en dus is het weer tijd om je te oriënteren voor verschillende vakanties…
Druide (23 artikelen)
Gepubliceerd: 09-01-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.