Zuid-Afrika: Kaapstad en de tuinroute

Zuid-Afrika: Kaapstad en de tuinroute In de omgeving van Kaapstad ligt een gebied waar de zomers matig warm zijn en de winters fris. Sommige mensen kiezen voor een safari. Trekt u dit minder dan kunt u ook beroemde Zuid-Afrikaanse wijngebieden bezoeken. De bezienswaardigheden van de tuinroute die ook wel Garden Route genoemd wordt passeren de revue. Een rondreis Zuid-Afrika gaat nogal eens langs deze bekende plaatsen.

Kaapstad: de Tafelberg

Tafelberg in Kaapstad

Een vakantie in Zuid-Afrika zonder dat u een bezoek aan de Tafelberg brengt? De Tafelberg is spectaculair. Deze is het beste te bereiken door een kabelbaan (zie afbeelding) die een ronddraaiende bodem heeft. Bovenop de Tafelberg kunt u een groot gedeelte van Kaapstad en Robbeneiland zien.

Kaap de Goede Hoop

Kaap de Goede Hoop is een mooie locatie. De plek maakt veel indruk als het slecht weer is: het heet hier niet voor niets de “Stormenkaap”. Dit is het puntje van het Kaapschiereland maar niet de plek waar de twee oceanen elkaar echt ontmoeten. De Atlantische en Indische Oceaan botsen met elkaar bij Cape Agulhas, een paar honderd kilometer naar het oosten.

Boulders Beach

Boulders Beach met zijn pinguïns is een belevenis (zie afbeelding). Er bevindt zich een groot bezoekerscentrum met houten vlonders. Zevenhonderdvijftig meter verderop mag u het strand in de vorm van een hoefijzer op. Hier liggen gigantische granieten rotsen waar de pinguïns tussendoor scharrelen. Ze laten zich niet van de wijs brengen door de toeristen. De pinguïns schieten als torpedo’s door het water.De plek is zeer beschut en het strand loopt langzaam af.

Robben eiland
Het gevangeniseiland is alleen met een boot te bereiken. Nelson Mandela heeft jaren vastgezeten op dit eiland. Ex-gevangenen geven rondleidingen. Ze hebben zich bij het verleden neergelegd en vertellen hun verhaal.

Victoria en Albert Waterfront in Kaapstad

Op deze sfeervolle plek in Kaapstad komt de Zuid-Afrikaan funshoppen. De winkels zijn standaard (en ook duurder dan in het centrum) maar het eten is goed. Bij mooi weer ziet u de middenklasse flaneren. Verder is er veel live muziek (marimba) en zingen er folkkoren. De locals participeren enthousiast in de happenings! Sfeervol! U kunt ook een bezoekje brengen aan de bronzen beelden van de vier Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaars:
    1. Nelson Mandela (1993)
    2. LF.W. de Klerk (1993)
    3. Desmund Tutu ((1984)
    4. Albert Luthuli (1960)

De tuinroute: Stellenbosch

Na een uur rijden bent u al in Stellenbosch. Hier liggen prachtige landelijke wijnboerderijen. U kunt deze bezoeken en natuurlijk ook de wijnen proeven. De omliggende wijnplaatsen Franschhoek en Paarl zijn het bekijken waard!

Hermanus

In de periode van juli tot en met november is het walvissenseizoen. Hermanus is dan dé plaats waar u de walvis kunt spotten! U kunt een bootexcursie maken waarbij u de enorme walvissen van dichtbij kunt zien.

Swellendam

Vanuit Hermanus is het ongeveer twee en een half uur rijden naar Swellendam. Het stadje staat bekend om haar “geupgrade” wijnen, zoals port en dessertwijn. Het spierwitte kerkje is mooi om te zien.

Oudtshoorn

Het duurt wel vijf uur om bij Oudtshoorn te komen: een klein, gezellig plaatsje. Daar bevindt zich een struisvogelboerderij. Andere highlights zijn de Cango grotten met stalagmieten en stalactieten. Verder kunt u ook de Swartbergpass rijden.

Knysna

Vanaf Oudthoorn is twee en een half uur rijden naar Knysna. Knysna staat bekend als badplaats. U kunt hier shoppen, eten en een markt bezoeken. De oesters van Knysna schijnen de meest smaakvolle ter wereld te zijn. In de lagune van Knysna ligt het mooie natuurpark Featherbed.

Addo Elephant Nationaal Park

In het Addo Elephant Nationaal Park leven wel vierhonderdvijftig olifanten.

Port Elizabeth: einde van de garden route

Aan het eind van de tuinroute ligt Port Elizabeth. Rekent u op ongeveer veertien dagen om deze route relaxed te kunnen bekijken.
© 2011 - 2024 Tinamoreno, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kaapstad, van VOC-haven tot populaire vakantiebestemmingKaapstad, van VOC-haven tot populaire vakantiebestemmingKaapstad is wel dé stad in Zuid-Afrika die bol staat van de toeristische attracties. Of je het nu zoekt op het gebied va…
Wat te zien en wat te doen in Kaapstad?De naam Kaapstad heeft voor veel toeristen een magische klank. Weinig wereldsteden zijn zo prachtig gelegen en hebben zo…
Zuid-Afrika: een veelzijdige reisbestemmingZuid-Afrika: een veelzijdige reisbestemmingZoek je nog een interessante vakantiebestemming? Denk dan eens aan Zuid-Afrika! Het land heeft veel te bieden, zowel voo…

Vietnam: omgeving van Ho Chi Minh CityVietnam: omgeving van Ho Chi Minh CityIn Vietnam, in de regio van Ho Chi Minh City liggen een aantal gedenkwaardige bezienswaardigheden. Denk aan de Cu Chi Tu…
Lefkas, eiland voor strandliefhebbers en prachtige natuurLefkas, eiland voor strandliefhebbers en prachtige natuurLefkas is een eiland, gelegen in de Ionische zee, langs de westkust van Griekenland. Het eiland is door middel van een b…
Tinamoreno (130 artikelen)
Laatste update: 15-11-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.