Vietnam: omgeving van Ho Chi Minh City

Vietnam: omgeving van Ho Chi Minh City In Vietnam, in de regio van Ho Chi Minh City liggen een aantal gedenkwaardige bezienswaardigheden. Denk aan de Cu Chi Tunnels die nog aantal symbool staan voor het verzet van de Vietnamese mensen tegen allerlei bezetters. Maar Ho Chi Minh City bezit ook vele mooie plekjes: de Ben Thanh Markt en bijvoorbeeld de Quan Am Pagode

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City: de stad zelf is de grootste stad van Vietnam en barst van de energie. Er wordt aangeraden de stad te voet of per fiets te verkennen. Het is een gekrioel van jawelste op straat. Er rijden tienduizenden brommers en fietsers rond. Vietnam was vroeger een Franse kolonie en dat kun je merken! Denk aan de Franse kathedraal, het postkantoor enzovoorts. Deze gebouwen worden nog steeds gebruikt.

Ben Thanh Markt

In de overdekte Ben Thanh markt kun je van alles kopen. Eten, stoffen, kleding, huishoudelijke artikelen enzovoorts. De kwaliteit is wisselend. Als je echt iets wilt kopen moet je goed onderhandelen. Er werd (2010) aangeraden om een derde van de gevraagde prijs te betalen.

Franse kathedraal

Vietnam was een Franse kolonie van ongeveer 1800 tot 1950. De indrukwekkende Notre Dame kathedraal werd tussen 1863 en 1880 gebouwd. Het bevat onder meer twee klokketorens die 58 meter hoog zijn. De originele bouwmaterialen werden geïmporteerd uit Frankrijk. De tegels zijn gemerkt met Guichard Carvin, Marseille St André Frankrijk. Op sommige tegels staat de inscriptie "Wang-Tai Saigon". Een aantal onderdelen die door de oorlog zijn beschadigd zijn nu in Saigon gemaakt. De ruiten zijn van de firma Lorin firm uit Chartres. Op het Pigneau de Behaine plein voor de kathedraal staat een mooi beeld van de maagd Maria. Men zegt dat ze in oktober 2005 heeft geweend. Iedereen kwam kijken en alles leidde tot complete verkeersopstoppingen. De kerkelijk leiders van de kerk in Vietnam hebben echter verklaard dat het beeld niet heeft gehuild.

Het centrale postkantoor

Het mooie postkantoor tegenover de kathedraal is een van de mooiste gebouwen in Ho Chi Minh City. Het is gebouwd in het begin van de twintigste eeuw in gothische stijl en ontworpen door Gustave Eiffel.

Cho Binh Tay

Chinatown wordt ook wel district 5 genoemd. In verband met de veiligheid wordt aangeraden met minimaal vier personen rond te gaan wandelen. Cho Binh Tay is de belangrijkste markt van Cho Lon (Chinatown). In dit enorme complex wordt een mengeling van goederen en verse spullen verkocht. Je kunt er groenten, kop, tassen,fruit etcetera kopen. De markt is chaotisch en lawaaiig. Let op voor zakkenrollers!

Thien Hau Temple

Deze tempel die ook in Chinatown ligt is gewijd aan Thien Hau: de dame van de zee (ook wel Mazu genoemd). Binnen bij de tempel kom je op een gedeeltelijk overkapte binnenplaats, met aan het einde een altaar voor Thien Hau. Het open gedeelte van de binnenplaats bevat wierookbranders. Het dak is versierd met porceleinen dioramas. Deze laten scėnes van een negentiende eeuwse Chinese stad zien.

Quan Am Pagode

Men zegt dat de Quan Am Pagode een van de oudsten in Ho Chi Minh stad is. In ieder geval is hij erg geliefd. Hij is gewijd aan de bodhisattva Quan Am en is erg populair onder Vietnamese en Chinese boeddhisten. Het dak van de pagode bevat verhalen en de wanden zijn bedekt met lakschilderingen. De tuin bevat een kunstmatige vijver en fontein. In het midden staat een miniatuur eiland op miniatuur formaat met een rotsachtig terrein en een paviljoen.

Rond Ho Chi Minh City: Cu Chi Tunnels

Ongeveer 35 km vanaf Ho Chi Minh City bevinden zich de Cu Chi tunnels. Dit uitgebreide netwerk (250 km) van tunnels strekt zich uit vanaf Saigon tot aan de grens van Cambodja. Dit bouwwerk laat de verbetenheid van het verzet zien. Eerst tegen de Fransen, toen tegen de Amerikanen. Met de bouw van de tunnels werd al begonnen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. De VS probeerden eerst van binnenuit de tunnels te verslaan: het voetvolk werd het complex in gestuurd. Hun lichaamsgrootte en hun onbekendheid met de tunnels werkten sterk in hun nadeel. Ondanks al de bombardementen waren de Cu Chi in staat hun leven onder de grond voort te zetten. Zij aten, sliepen, planden aanvallen, genazen de zieken en gaven hun kinderen les. Sommige trouwden zelfs ondergronds en bevielen ondergrond. Meer dan 10.000 personen stierven ondergronds. Bij aankomst wordt een een zwart-wit propagandafilm vertoond. De gids toont verborgen ingangen naar de tunnels en verschillende vallen en huisgemaakte wapens. De tunnels zijn extreem klein met een gemiddelde hoogte tussen de een meter en een meter en dertig centimeter.

Rond Ho Chi Minh City: Cao Dai

Na een bezoek aan de tunnels kun je een stop maken bij de Holy See (hoofdtempel) van het Cao Dai-geloof in Tay Ninh. Misschien kun je dan in de met zuurstokkleurtjes gedecoreerde kathedraal een ceremonie meemaken. Cao Dai bestaat nog niet zo lang (1926) en is een poging om Noord- en Zuid Vietnamese religies te verenigen. "Cao Dai" betekent letterlijk "hoge toren". In deze regio zijn de meeste volgelingen. In totaal schijnen het er zon 3 miljoen te zijn. Het doel van dit geloof is oosters: het ontsnappen uit de reïncarnatiecirkel. De hiërarchie is geënt op de christelijke kerk. De Caodaïsten geloven ook nog in geesten die tijdens seances boodschappen aan mediums openbaren. De leken dragen wit. Ze dienen tien dagen (en slapen in speciale slaapzalen). Daarna gaan ze weer naar huis naar hun normale leven. De dienst duurt tussen de 30 en 45 minuten en is een mix tussen Tao- en Boeddhisme. Mannen en vrouwen gaan apart zitten met de priesters voorop. Een muziekgroep completeert het geheel met gongs.
© 2011 - 2024 Tinamoreno, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Vietnamoorlog; een koude oorlogsconflictDe Vietnamoorlog; een koude oorlogsconflictDe Vietnamoorlog speelt zich af midden in de koude oorlog. Dit is echter niet het enige verband tussen de Vietnamoorlog…
Zelfmoord of opoffering?Zelfmoord of opoffering?Saigon, 11 juni 1963 Thich Quang Duc, een boeddhistische monnik, leent van een broeder een turkooizen Austin Westminst…
Vietnam, een land met een fijne sfeerVietnam, een land met een fijne sfeerVietnam is een land gelegen in Azië. Het grenst aan China, Cambodja en Laos. Ook grenst Vietnam aan de zee Golf van Tonk…

Leuke en bijzondere restaurants in AntalyaVeel mensen die een vakantie boeken in het Turkse Antalya komen in een hotel terecht waar ze volgens een all inclusive c…
Zuid-Afrika: Kaapstad en de tuinrouteZuid-Afrika: Kaapstad en de tuinrouteIn de omgeving van Kaapstad ligt een gebied waar de zomers matig warm zijn en de winters fris. Sommige mensen kiezen voo…
Tinamoreno (130 artikelen)
Laatste update: 17-06-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.