Westkust Amerika, een geweldige vakantie

Amerika lijkt een steeds populairder vakantieoord te worden. Mensen willen graag een keer naar bijvoorbeeld New York of andere plaatsen in het Oosten. Toch is er voor een paar uurtjes extra vliegen een geweldige vakantie te beleven in het Westen. De westkust , met als bekendste staat Californië, heeft enorm veel te bieden. Niet alleen is hier de echte Amerikaanse cultuur te vinden, ook is dit het echte Wilde Westen uit de bekende films. Tevens zijn er geweldige steden om te bezoeken en de natuur is op sommige plaatsen overweldigend. Natuurlijk is het shoppen in Amerika voordeliger dan in Nederland. Het is een fantastisch gebied om een rondreis te maken. Zo'n reis zou in 3 weken, maar ook in 2 maanden kunnen want er is enorm veel te zien.

De reis

Er zijn veel reisbureaus die een dergelijke reis aanbieden. Bij u in de buurt of via internet zal vrij snel iets te vinden zijn. U zult de reis naar eigen wens kunnen invullen, zo kunt u meer de nadruk leggen op de steden of juist op de natuur. Het aanbod is enorm groot. Zo kunt u onder andere naar de Grand Canyon, de hoofdstad van het gokken Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, Yosemite Park etc. Kortom, keuze genoeg. Het zal voor de meesten wel even sparen zijn, maar uiteindelijk zullen veel mensen deze reis kunnen bekostigen.

Het Amerikaanse leven

Ook aan de Westkust kunt u genieten van het echte Amerikaanse leven. Alles lijkt net even iets meer relaxed te zijn dan in Nederland. De 'gespeelde' beleefdheid van winkelmedewerkers kan als vervelend worden opgevat, doch heeft men wel het gevoel dat men wordt opgemerkt. Als u nog nooit in Amerika geweest bent zult u zich vast afvragen wat er waar is van de dikke mensen daar. Nou, die zijn er wel degelijk. Dat is ook niet zo verwonderlijk met zo veel fast-food restaurants, die werkelijk overal langs de weg te vinden zijn. Ook dit is een onderdeel van de samenleving wat echt bij Amerika past. Tevens zijn deze 'restaurants' als de Mc Donalds en Burger King een stuk goedkoper dan groente in de supermarkt of gezond eten in een normaal restaurant. Een overeenkomst tussen deze restaurants is wel dat uw drankjes eindeloos gratis bijgevuld worden, en vaak een stuk groter zijn dan we gewend zijn.

Verder is het verwonderlijk wat er allemaal op de weg rijdt in Amerika, van golfkarretje tot enorme vrachtwagen, werkelijk alles mag op de openbare weg rijden. Over auto's gesproken, dit is echt veel goedkoper dan hier, niet alleen de aanschaf maar ook de benzineprijs scheelt een heel stuk.

De steden

In dit gebied zijn een boel aantrekkelijke steden om te bezoeken. Denk hierbij aan:

San Francisco

Een erg compacte stad en aangenaam om doorheen te wandelen. Bekende dingen hier zijn de Golden Gate Bridge, een enorme rode brug over de San Francisco Bay. Verder kunt u hier een bezoek brengen aan de Fishermans Wharf(een erg gemoedelijke vismarkt), Union Square waar u heerlijk kunt winkelen of een terrasje kunt pakken, Alamo Square waar de Painted Ladies te vinden zijn. Dat is een rijtje van 7 erg beroemde huizen. Natuurlijk is in San Francisco het grootste Chinatown van Amerika te vinden en als laatste is er Alcatraz, het eiland in de San Francisco Bay dat in de jaren '50 als gevangenis diende. Deze gevangenis is beroemd door de film 'Escape from Alcatraz'.

Las Vegas

Dé gokstad van de wereld. Overdag gebeurt er hier erg weinig vanwege het extreem warme weer. Deze stad ligt namelijk midden in de woestijn waardoor de temperatuur rond de 50 graden kan zijn. 's Avonds komt het circus hier tot leven. Het ene hotel is nog gekker dan het andere, en als alles verlicht is kunt u dat mooi bewonderen. Op de begane grond van elk hotel is een enorm casino met werkelijk alle speelautomaten en van pokertafels tot blackjack. Verder zijn er grote shows zoals de Lion King musical in het Luxor Hotel, wat geheel in Egyptische stijl gebouwd is en er uit ziet als een piramide. Verder is er bijvoorbeeld het New York hotel inclusief de Brooklyn Bridge, een kermis op de 1e etage en een achtbaan rondom het hotel.

Los Angeles

Qua inwonertal de 2e stad van Amerika, en dat is te merken. Per dag rijden hier 12 miljoen auto's rond en er wonen meer dan 20 miljoen mensen. Hier bevinden zich belangrijke filmstudio's, voornamelijk in Hollywood. Hier wonen overigens de rijkste mensen van de stad. U kunt genieten van de pracht en praal in Beverly Hills, Bel Air en veel te dure winkels bekijken op Rodeo Drive. Misschien spot u hier nog één van de vele celebrities die een huis in de omgeving hebben.
Ook vindt u op de Hollywood Boulevard de Walk of Fame. U kunt rondgeleid worden door de stad met één van de vele city-tours die zichzelf overal aanbieden. Op een dergelijke tour herkent u ongetwijfeld plaatsen uit films.

De natuur

De natuur in dit gebied is overweldigend. Het hoogtepunt is natuurlijk de Grand Canyon, de bekendste en grootste kloof ter wereld. Er zijn veel mogelijke wandelingen die u hier kunt maken, ook is het een absolute aanrader om hier overheen te vliegen met een helikopter, het zicht op de Grand Canyon is dan adembenemend.

Verder is er de Bryce Canyon, een heel stuk kleiner dan de Grand Canyon maar net zo speciaal. Door erosie zijn hier een soort piramides te zien die heel dicht op elkaar staan, en dat alles in een kloof. Bekende natuurparken hier zijn Yosemite Park en Sequoia Park. Die laatste is bekend vanwege haar enorm hoge en dikke bomen. Hier vind u de grootste bomen ter wereld. Yosemite Park kent meer afwisseling, hier zijn ook zogenaamde 'mammoet' bomen, maar ook watervallen en schitterende uitzichtpunten over de vallei. Deze uitzichtpunten zijn echter geen partij voor één van de mooiste uitkijkpunten ter wereld wat te vinden is in Zion Park. Hierbij kijkt u vanaf een hoge rots uit over de vallei, wat bij zonsondergang een schitterend panorama oplevert.

Aanrader

Kortom, deze reis is echt een aanrader. Alle aspecten van het Amerikaanse leven zijn hier te vinden en u kunt genieten van zowel schitterende natuur als erg mooie of gekke steden.
© 2010 - 2024 Tim29, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Grand Canyon in AmerikaGrand Canyon in AmerikaDe Grand Canyon, een machtige grote kloof in de Amerikaanse staat Arizona. In verschillende films zijn er opnamen te zie…
Pismo Beach en Kingman: kom tot rust tijdens je rondreisPismo Beach en Kingman: kom tot rust tijdens je rondreisEen rondreis langs de westkust van Noord-Amerika is een droom van velen. Het bezoeken van grote steden als San Francisco…
Leven in de Grand CanyonHoewel het canyonlandschap er op het eerste gezicht doods en kaal uitziet, is het rijk aan flora en fauna. Zo komen in d…
Van Las Vegas naar de Grand CanyonBijna iedereen die Las Vegas bezoekt, bezoekt ook de Grand Canyon. De Canyons behoren tot de mooiste natuurwonderen van…

Bolivia - rijk aan cultuurBolivia is door de geïsoleerde ligging eeuwenlang afgesneden geweest van de bewoonde wereld en heeft daardoor zijn eigen…
Rajasthan, deelstaat van IndiaRajasthan is een deelstaat in het noordwesten van India, grenzend aan Pakistan. De hoofdstad is Jaipur. Rajasthan beslaa…
Tim29 (18 artikelen)
Gepubliceerd: 06-09-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.