Pismo Beach en Kingman: kom tot rust tijdens je rondreis

Pismo Beach en Kingman: kom tot rust tijdens je rondreis Een rondreis langs de westkust van Noord-Amerika is een droom van velen. Het bezoeken van grote steden als San Francisco en het beroemde Hollywood staat op menig lijstje. Ook spreekt een bezoek aan de nationale parken van Noord-Amerika tot de verbeelding. Een valkuil is dat men niet denkt aan hoe overweldigend dit alles is. Hoe heerlijk zou het zijn om tussen alle hoogtepunten door even bij te komen en te verwerken wat u op uw reis allemaal heeft meegemaakt. Pismo Beach in Californië en Kingman in Arizona zijn hier met uitstek geschikt voor.

Pismo Beach

Uitwaaien aan het strand

Pismo Beach, een stadje in het zonnige Californië aan de Pacifische kust. Deze badplaats telt volgens de telling in 2006 ruim 8000 inwoners en bevindt zich halverwege op de route van Los Angeles naar San Francisco. Een plek om tot rust te komen na al het overweldigende dat Noord-Amerika te bieden heeft. Met zijn prachtige stranden, mooie zonsondergangen en vele mogelijkheden tot recreatie is het de juiste plek om tot rust te komen.

Recreatie

Pismo Beach ligt midden in Californië, op een plek waar veelal de zon schijnt. Pismo Beach heeft lange, witte stranden die zich perfect lenen voor lange wandelingen of het kijken naar de vele surfers en de zonsondergang. Bezoek de leuke winkeltjes onderweg naar de Pier van Pismo Beach en breng een bezoek aan het Calofornia Welcome Center voor meer informatie over de omgeving. Voor degenen die liever niet stil willen zitten zijn er meerdere mogelijkheden voor een actieve vakantie. Ga paardrijden, golven, quad rijden door de duinen, vissen op de pier en wie durft kan zelf de oceaan trotseren middels een surfplank.

Eten en drinken

In de buurt van het strand bevinden zich vele (sport)cafés en restaurants. Pismo Beach wordt geroemd om zijn Clam chowder. Dit is een met room gebonden vissoep geserveerd in een rond broodje. Het restaurantje dat de beste Clam chowder serveert is het Splash Café. Let op: u bent niet de enige die de prijswinnende Clam chowder wil proeven. Regelmatig staat er een lange rij tot om de hoek van het restaurant.

Overnachten

Pismo Beach is een populaire badplaats en telt daarom enkele tientallen hotels. Een hoteltip voor een niet te dure overnachting is de Oxford suites. Dit hotel doet rustig aan met zijn kleine appartementjes gelegen rond een zwembad en warme hottub. De kamers zijn groot en van alle gemakken voorzien. ‘s Ochtends wordt een prima ontbijt geserveerd dat binnen dan wel buiten genuttigd kan worden.

Californië

Pismo Beach is gelegen in Californië. Californië is de dichtstbevolkte van de vijftig staten die Noord-Amerika telt. Op Alaska en Texas na is Californië de grootste staat in omvang. Wie aan Californië denkt, denkt meestal aan alle dagen zon. Binnen de staat is er echter veel klimaatverschil waardoor het lastig is een gemiddelde temperatuur aan te duiden. In augustus heeft Los Angeles te maken met een gemiddelde maximum temperatuur van 30 ℃, terwijl San Francisco het moet doen met een gemiddelde maximum temperatuur van 20 ℃. Ontwikkelingen in de staat Californië hebben grote invloed gehad op onze cultuur. Namelijk de filmindustrie, de hippiecultuur, het internet en de pc hadden hier hun oorsprong.

Kingman

Een van de verborgen schatten van Arizona

Kingman lijkt op het eerste oog misschien klein, maar deze stad in de Grand Canyon State heeft volgens de telling in 2006 ruim 27.000 inwoners. De plaats is gesticht in 1882 en is later onderdeel geworden van de historische en alom bekende route 66. Breng een bezoek aan Kingman tussen de bestemmingen Grand Canyon en Los Angeles, aangezien u een lange reis voor de boeg heeft wanneer u geen tussenstop maakt. Daarnaast is Kingman de juiste plek om eens rustig aan te doen en wat te praten met locals.

Recreatie

Kingman is beroemd geworden door zijn ligging aan route 66. Er is dan ook een museum over ingericht. Het museum staat vol met spullen en foto’s uit de tijd dat route 66 een weg naar een beter leven moest zijn. Naast het Route 66 museum heeft Kingman een historisch kunstmuseum dat kunstvoorwerpen van de oorspronkelijke bewoners van de Verenigde Staten tentoon stelt. Wanneer u het niet erg vindt om een klein stukje te rijden met de auto, dan is een bezoek aan een van de ghost towns nabij Kingman de moeite waard!

Eten en drinken

Kingman beschikt over unieke barretjes en restaurantjes. Drink rootbeer (mierzoete frisdrank met vanille ijs) in jaren 50-stijl bij Mr D’z Route 66 Diner. Wie zin heeft in een ultra Amerikaans vleesgerecht kan terecht bij de Redneck’s southern Pit BBQ. Het personeel is er vriendelijk en u kunt er perfect terecht voor een biertje en een echt stuk vlees.

Overnachten

Kingman heeft meerde opties wanneer het gaat om overnachten. De hotels en motels zijn veelal ingericht op een kort verblijf. Een prima locatie om even bij te komen is het Quality inn. Het is een kleinschalig hotel en beschikt over ruime, schone kamers. Daarnaast heeft het een zwembad en prima ontbijtmogelijkheid. Het personeel is er vriendelijk en werkt hard. Geeft u liever de voorkeur aan een hotel met een wat modernere look? Dan is het Ramada Kingman een goede keus.

Arizona

Kingman is gelegen in de staat Arizona. Arizona heeft een rijke geschiedenis. Vroeger werd het gebied bewoond door indianenvolkeren en later trokken ontdekkingsreizigers het gebied binnen. Arizona heeft een zuidelijke ligging en grenst aan Mexico. De staat staat bekend om zijn mooie natuur. Wanneer in Arizona mag een bezoek aan de Grand Canyon niet ontbreken. Een helikoptervlucht over dit natuurwonder is prijzig, maar om nooit te vergeten.

Doorreis

Pismo Beach en Kingman zijn aanraders voor een ieder die op doorreis is langs de westkust van Noord-Amerika. Vele beroemde plekken in deze omgeving zijn een bezoek waard. Pismo Beach en Kingman kunnen een onderdeel zijn van een droomroute langs San Francisco, Los Angeles, de Grand Canyon, Bryce Canyon, en Las Vegas. Op een dergelijke reis wilt u vast het liefst zo min mogelijk slapen om zoveel mogelijk te kunnen zien. Toch luidt het advies: denk na over mogelijkheden tot ontspanning, dit zal bijdragen aan een ultiem geluksgevoel!
© 2016 - 2024 Yuki, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Toerisme in de Verenigde StatenToerisme in de Verenigde StatenDe Verenigde Staten heeft veel te bieden voor de toeristen. Er zijn prachtige steden en natuurgebieden en een rondreis m…
Transforme platenTransforme platenTransforme platen komen niet veel voor op de wereld. Transforme platen staan ook wel bekend als langs elkaar schuivende…
Hoogtepunten op een rondreis in het zuidwesten van AmerikaHoogtepunten op een rondreis in het zuidwesten van AmerikaEen rondreis maken door het zuidwesten van Amerika is voor velen een droom die uitkomt. Je kent Amerika misschien alleen…
Een auto kopen in AmerikaEen auto kopen in AmerikaWie kent die grote wagens nou niet waarmee ze in de Verenigde Staten rijden? Veel mensen dromen van een echte Amerikaans…

Cinque Terre: wandelen door een parel aan zee in ItaliëLigurië is een regio in Italië, ingeklemd tussen de zee en een berggebied. Het gebied strekt zich uit van de Franse gren…
Norfolk Island - Cook, Bounty, gevangenis en gerygoneNorfolk Island - Cook, Bounty, gevangenis en gerygoneWaar de wereld ophoudt, daar ligt Norfolk. Het is een eiland ten oosten van Australië, op 1412 kilometer afstand uit de…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Unsplash, Pixabay
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Californi%C3%AB
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Arizona_(staat)
  • http://www.classiccalifornia.com/
Yuki (3 artikelen)
Laatste update: 29-05-2016
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.