Hoogtepunten op een rondreis in het zuidwesten van Amerika

Hoogtepunten op een rondreis in het zuidwesten van Amerika Een rondreis maken door het zuidwesten van Amerika is voor velen een droom die uitkomt. Je kent Amerika misschien alleen uit films en series, zou het daar echt zo zijn als je denkt? Met behulp van reisgidsen en het internet kun je zelf je reis samenstellen. Als je van natuur en grote steden houdt kun je in het zuidwesten van Amerika je hart ophalen. Tot het zuidwesten van Amerika behoren de staten Californië, Arizona, Utah en Nevada. Wat zijn nou echt hoogtepunten in dit grote gebied?

Los Angeles

Waarschijnlijk zal je in Los Angeles of San Francisco aankomen met het vliegtuig. Beide steden liggen in de staat Californië. Op het vliegveld haal je je huurauto op en kun je de stad gaan verkennen. Los Angeles is een uitgestrekte stad met vele gezichten. De stad staat het meest bekend om de filmindustrie. Zo kun je verschillende studio's bezoeken zoals die van Warner Bros, Sony en Paramount. Natuurlijk hoort een bezoekje aan de Hollywood Walk of Fame er ook bij. In Beverly Hills kun je de huizen van (film)sterren bezichtigen.

Pretparken

In en rondom Los Angeles zijn verschillende pretparken. In de wijk Anaheim ligt het allereerste pretpark van Disney, Disneyland, dat zijn deuren opende in 1955. Universal Studio's is een park waar je enerzijds attracties hebt die gebaseerd zijn op een film en anderzijds kun je een kijkje nemen op de filmset van Universal. Als je van achtbanen houdt ben je in Six Flags Magic Mountain op de goede plek. Dit park ligt ten noorden van Los Angeles, in Santa Clarita. Naast het attractiepark bevindt zich Six Flags Hurricane Harbor, een waterpretpark. Verder kun je nog naar Knotts Berry Farm (familiepretpark), Soak City (waterpark) of Pacific Park (klein park op de pier van Santa Monica).

Musea

Los Angeles kent vele musea. De meest bekende zijn Getty Center, Hollywood Bowl Museum, Los Angeles County Museum of Art, California Science Center, Natural History Museum of Los Angeles County en Griffith Observatory. Vanaf Griffith Observatory heb je een prachtig uitzicht over de stad Los Angeles.

Stranden

De stad heeft verschillende stranden. Naast het bekende Santa Monica Beach waar je op de pier een klein pretparkje aantreft kun je ook terecht in Malibu Beach, Long Beach, Manhattan Beach of Venice Beach. Naast Venice Beach vind je The Venice Beach Broadwalk, waar vele artistieke en creatieve mensen hun werken aan het publiek tonen en verkopen.

Grand Canyon

In het noorden van de staat Arizona ligt de Grand Canyon, een extreem diepe en brede kloof. Deze toeristische trekpleister is zo indrukwekkend dat je er niet uitgekeken raakt. De Grand Canyon is zo groot dat je er zelfs met een klein vliegtuigje of helikopter doorheen kunt vliegen. Dit kun je ter plaatse boeken.

Page

Vanuit Page kun je verschillende bezienswaardigheden bezoeken die allemaal op korte afstand van Page liggen.
  • Rainbow Bridge National Monument, de grootste natuurlijke brug ter wereld
  • Lake Powell, het één na grootste stuwmeer van Amerika waar je met een boot overheen kunt varen
  • Horseshoe Bend, een hoefijzervormige bocht in de Colorado River
  • Antelope Canyon, een kloof door rode rotsen die je onder begeleiding van een gids kunt bezoeken

Bryce Canyon / Bron: StockSnap, PixabayBryce Canyon / Bron: StockSnap, Pixabay

Bryce Canyon

Wandelen door Bryce Canyon is een echte aanrader als je op rondreis bent door Zuidwest-Amerika. Dit prachtige nationale park bevindt zich in het zuidwesten van de staat Utah. Er zijn prachtige wandeltochten die je al dan niet onder begeleiding van een gids kunt afleggen.

Zion National Park

Zion National Park is een groots natuurreservaat met vele bossen en bergen. Dit park ligt vlakbij Bryce Canyon in de staat Utah. Je kunt hier mooie wandelingen maken of het park ter paard verkennen.

Monument Valley

Deze bekende rotsformaties zijn een ieder wel bekend. Er zijn verschillende uitkijkpunten waar je prachtige foto's kunt maken. Naast de wandel- en paardrijtochten kun je er souvenirtjes kopen die gemaakt zijn door de indianen.

Death Valley / Bron: DEZALB, PixabayDeath Valley / Bron: DEZALB, Pixabay

Death Valley

Death Valley ligt in zowel Californië als Nevada. Dit woestijnachtige gebied is de heetste plek op het westelijk halfrond en de droogste plek van Noord-Amerika. In juli en augustus kan de temperatuur er oplopen tot zo'n 50 graden Celsius. Als je hier doorheen rijdt kun je op een aantal uitkijkpunten hele bijzondere foto's maken. Verder is het door de warmte vooral een plek om snel weer te verlaten.

Las Vegas

Vanuit het niets tref je in een grote woestijn in de staat Nevada een grote stad aan, Las Vegas. Deze stad staat vooral bekend om de vele grote hotels en casino's maar heeft veel meer te bieden dan dat. Als je in Las Vegas verblijft is het wel een must om een hotel op The Strip te boeken. Je zit dan echt in het hart van de stad waar alles zich afspeelt.

Hooverdam

Vanuit Las Vegas ben je in een klein uurtje bij Hoover Dam, de op één na hoogste dam in Amerika. Deze bekende bezienswaardigheid trekt elk jaar vele bezoekers van over de hele wereld. Naast het bezoek aan de dam kun je ter plekke ook een rondleiding boeken die door de dam heen gaat. Je gaat dan onder andere door de machinekamer en de inspectietunnels.

Yosemite / Bron: McRonny, PixabayYosemite / Bron: McRonny, Pixabay

Yosemite

In de staat Californië ligt het prachtige park Yosemite National Park. Hier tref je onder andere de gigantische Sequoia bomen aan die wel 90 meter hoog kunnen worden. Daarnaast zijn er vele uitkijkpunten in het park waar je verschillende kanten van het park kunt bewonderen. Er zijn watervallen en er leven ook zwarte beren, eekhoorns, herten en vele reptielsoorten.

San Francisco

San Francisco is een grote stad in het noorden van de staat Californië. Deze stad kent vele bezienswaardigheden die de moeite waard zijn zoals:
  • The Golden Gate Bridge
  • Fisherman's Wharf of Pier 39, winkeltjes en restaurantjes op een pier met daarnaast vele zeeleeuwen
  • The Painted Ladies
  • Union Square, een groot plein in het shopwalhalla van San Francisco
  • Chinatown
  • Lombard Street

Alcatraz

In de baai van San Francisco ligt een eiland dat van 1934 tot 1963 gebruikt werd als gevangenis voor zware criminelen. Tegenwoordig is het een museum, je kunt er met een audiotour een beeld vormen van hoe het leven in de gevangenis vroeger was. Het is aan te raden om een aantal maanden voor je bezoek aan Alactraz vast online kaarten te kopen, ter plekke is meestal geen kaart meer beschikbaar.
© 2017 - 2024 Beldibi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Westkust Amerika, een geweldige vakantieAmerika lijkt een steeds populairder vakantieoord te worden. Mensen willen graag een keer naar bijvoorbeeld New York of…
Pismo Beach en Kingman: kom tot rust tijdens je rondreisPismo Beach en Kingman: kom tot rust tijdens je rondreisEen rondreis langs de westkust van Noord-Amerika is een droom van velen. Het bezoeken van grote steden als San Francisco…
Toerisme in de Verenigde StatenToerisme in de Verenigde StatenDe Verenigde Staten heeft veel te bieden voor de toeristen. Er zijn prachtige steden en natuurgebieden en een rondreis m…
Voorbeeldreis Het Wilde WestenDe laatste decennia zijn de Verenigde Staten van Amerika een steeds populairdere reisbestemming geworden. Populair zijn…

Logeren in Parador in Spanje is kennis maken met luxe hotelsLogeren in Parador in Spanje is kennis maken met luxe hotelsSpanje kent van oudsher veel mooie gebouwen die als parador zijn ingericht. Het zijn hotels gevestigd in kastelen, kloos…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Schnabel1967, Pixabay
  • Tripadvisor
  • https://www.nps.gov
  • Afbeelding bron 1: StockSnap, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: DEZALB, Pixabay
  • Afbeelding bron 3: McRonny, Pixabay
Beldibi (13 artikelen)
Gepubliceerd: 16-10-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.