Frankrijk: Languedoc Roussillon voor een heerlijk vakantie

Frankrijk: Languedoc Roussillon voor een heerlijk vakantie Frankrijk staat bekend om haar mooie en romantische karakter. Een van de meest geliefde streken in Frankrijk is waarschijnlijk Languedoc Roussilon. Het gebied heeft kilometers lange stranden waar bijna altijd de zon schijnt en een warm klimaat heerst. Langguedoc Roussilon ligt ten zuiden van Frankrijk en beslaat ongeveer vijf procent van het land. Jaarlijks trekken hier velen toeristen naartoe voor een vakantie vol zon, zee en strand maar ook vele andere bezienswaardigheden. Niet voor niets!

Ligging Languedoc Roussillon.

De ligging van dit gebied is ten zuiden van Frankrijk. Het wordt begrensd door de Pyreneeën, de Middellandse Zee, het Garonne-bekken, het Rhonee-dal en het Centraal Massief.
Het vakantie gebied Languedoc Roussillon is verdeeld in de twee delen:
  • Bas-Languedoc in het zuidwesten van het binnenland
  • Haut-Languedoc aan het oosten en aan de Middellandse zee.

De prachtige omgeving van Languedoc Roussillon.

Voor de toeristen is Languedoc Roussillon een prachtig gebied. Het staat vooral bekend om haar mooie en uiteenlopende natuur. Bergketens en de Rivier Rhône en vervolgens het hooggebergte van de Pyreneeën zijn werkelijk een droom voor elke natuurliefhebber. Dankzij aardverschuivingen langs de 200 kilometers aan kust, zijn er aangrenzend nog vele meren en ook moerassen te vinden.
Het welbekende uiterlijk van grillige rotsformaties, door het scheuren van de vele bergketens, is zeer geliefd onder de vakantiegangers.
Het natuurreservaat, Parc du Haut-Languedoc, kent een uitgebreid assortiment aan verschillende planten en dieren en dit dankzij het ideale klimaat en de vegetatie die er heerst. Daarnaast is de Catalaanse cultuur nog sterk aanwezig en zult u tijdens uw vakantie zeker de Middeleeuwse stad Carcasonne niet mogen missen.

Languedoc Roussillon en haar toerisme.

Het gebied staat vol van toeristische monumenten maar ook de sfeer is altijd prettig. Een welverdiende vakantie vindt u dan ook zeker in dit gebied. In de omgeving is zeer veel landbouw en veeteelt te vinden. Schapen, geiten en wijngaarden zijn hier zeer goed vertegenwoordigd en charmeren het karakter van dit gebied. De meest beroemde wijnen komen uit Languedoc Roussillon maar ook de Roquefort-kaas is uit dit gebied afkomstig.
Door het toeristische vakantie karakter van het gebied zorgt Languedoc Roussillon voor een enorm belangrijke economische sector. De drie belangrijkste soorten toerisme die het gebied vertegenwoordigd zijn:
  • Kunst en Cultuur
  • Sportieve toerisme
  • Strand toerisme

Natuurlijk trekken veel vakantiegangers naar de kust van dit gebied. Het prachtige uitzicht, het heerlijke klimaat en de fijne zeekwaliteit zorgen voor ideale omstandigheden om te zwemmen, zonnen of watersporten waaronder duiken. Ook wandelaars en fietsers komen zeer zeker aan hun trekken door de prachtige natuur.
Daarnaast zijn er nog verschillende fantastische bezienswaardigheden de ontdekken zoals: Oude gebouwen van deze historische streek, de hoofdsteden van de streek zoals bijvoorbeeld Montpellier en verschillende natuurreservaten. Maar ook stierenvechten, carnaval en andere evenementen zullen uw welverdiende vakantie compleet maken.

Langeudoc Roussillon: Tot Slot.

Tot slot wil ik u mededelen dat dit gebied echt een must is voor een veelzijdige vakantie. U zult zich geen moment hoeven te vervelen. De bereikbaarheid is zeer goed. Zowel met de auto, trein als met het vliegtuig kunt u prima afreizen.
© 2010 - 2024 Steffie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Waar gaan we naar toe op vakantie? Zuid-Frankrijk?Waar gaan we naar toe op vakantie? Zuid-Frankrijk?De Cote d`Azur ligt in Zuid Frankrijk in de Provence en is een van de meest gewaardeerde vakantie bestemmingen van Frank…
Languedoc-RoussillonLanguedoc-Roussillon is een gebied gelegen in het centrale zuiden van Frankrijk. Het is enorm divers, met delen grenzend…
Vakantie aan het Grevelingenmeer, watersport en recreatieHet Grevelingenmeer is een groot zoutwatermeer in de provincie Zeeland. Het is een heerlijke plek om uw vakantie te houd…
Geschiedenis van de wijnbouw in de Languedoc-RoussillonGeschiedenis van de wijnbouw in de Languedoc-RoussillonDe regio Languedoc-Roussillon is de koninklijke weg naar het zonnige Spanje. Het is een gebied van grote diversiteit in…

Een jaartje ertussenuitEen jaartje weg na de middelbare school, tijdens je studie, of na je studie is tegenwoordig erg populair. Het idee dat e…
Van Antwerpen naar Oost-Vlaanderen voor een leuk dagje uitVan Antwerpen naar Oost-Vlaanderen voor een leuk dagje uitVan de ene provincie naar de andere, over het water en gratis. Van Antwerpen naar Oost-Vlaanderen. Meer bepaald van Lill…
Steffie (51 artikelen)
Gepubliceerd: 12-07-2010
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.