Turkije Marmaris: geliefd Turkije

Eén van de meest geliefde Turkse badplaatsen bij Nederlanders is Marmaris, aan de Egeïsche Kust. Deze badplaats is sfeervol en uitgestrekt, gelegen langs een mooie baai. De stad biedt alles wat nodig is voor een heerlijke, ontspannen of juist spannende, vakantie.

Stad

Marmaris biedt natuurlijk tal van mogelijkheden op het gezellige en uitgebreide strand. Zo zijn hier talloze watersportactiviteiten terug te vinden. Maar ook biedt Marmaris een idyllisch haventje, waar het genieten is van een mooie zonsondergang. In het nachtleven schiet Marmaris ook zeker niet tekort, met talloze barretjes, discotheken en bars. In de bazaar, waar van alles te vinden is van potten en kruiken tot sieraden en kleding valt prima te winkelen.

Het strand van Marmaris is klein en smal. De stranden van nabijgelegen steden als Içmeler zijn ruimer. Deze stranden zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Marmaris.

Excursies

Even geen zin meer in het strand? Er worden in Marmaris talloze excursies aangeboden die het mogelijk maken het land beter te leren kennen. Zo kunt u zich verdiepen in de cultuur van Turkije, zoals haar geschiedenis en gewoonten. U kunt een bezoek brengen aan het nabijgelegen Griekse eiland Rhodos, een jeepsafari doen of een bezoekje brengen aan een typisch Turks bad.

Physkos

Physkos is de naam die vroeger aan Marmaris gegeven werd. De eerste bewoning vond al plaats 3500 jaar voor Christus. Daarna is de stad onder meer in handen van de Egyptenaren, de Grieken, de Perzen, de Romeinen en de Byzantijnen geweest, tot de Ottomanen het uiteindelijk overnamen. Bekende historische gebouwen zijn de zestiende eeuwse citadel, de moskee van Ibrahim Agha en de Ottomaanse woonkazerne.

Toerisme

Naast Nederlanders zoeken vooral Russen, Scandinaviërs en Engelsen Turkije op als vakantieland. Er zijn twee grote uitgaanscentra, namelijk Barstreet en Long Beach. Long Beach wordt voornamelijk door Engelsen bezocht, terwijl Nederlanders hun heil zoeken in de Barstreet. Daar komen ook veel Scandindaviërs en Turken. In deze straat bevinden zich tevens de grootste discotheken.

Naast een dagtocht naar Rhodos, is het ook mogelijk om duiktochten te doen rond de kust, of naar steden af te reizen, waaronder Dalyan waar een zwavelbad te nemen is of de koningsgraven te bezoeken zijn en Efeze waar zich talloze ruïnes bevinden.

Hotels

Hotel Green Nature, Hotel Kervansaray, Hotel Marmaris Palace en Hotel Magic Life Club zijn populaire hotels in Marmaris. Tevens zijn er verschillende appartementen terug te vinden, verdeeld in verschillende prijsklassen. Populaire appartementencomplexen zijn onder meer Verona, Maxwell Holiday Club, Club Amaris en Karakas.

Vluchten naar Marmaris

Vanuit Nederland is het ongeveer 3 uur en 45 minuten reizen naar Marmaris. Er zijn luchthavens in Bodrum en Dalaman. Wie naar Turkije gaat dient in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs dat na thuiskomst nog minstens drie maanden geldig is. In Turkije dient een visum gekocht te worden.

Dalaman

Dalaman biedt de dichtstbijzijnde luchthaven naar Marmaris. De rit van Dalaman naar Marmaris kan anderhalf uur duren. De luchthaven is ongeveer vijf kilometer verwijderd van het stadscentrum van Dalaman.
© 2009 - 2023 Paulsmiezen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is er allemaal te doen in de Turkse badplaats MarmarisMarmaris is een toeristische badplaats in aan de Lycische Kust in Turkije. Marmaris staat vooral bekend om de zon, het s…
Op vakantie naar naar de Turkse badplaats MarmarisOp vakantie naar naar de Turkse badplaats MarmarisMarmaris is een badplaats in Turkije. Wegens de verschillende mogelijkheden is Marmaris geschikt voor jong en oud. Voor…
Turkije, meer dan zonnen, eten en drinken!Turkije, meer dan zonnen, eten en drinken!Turkije is een geliefd maar veelbesproken vakantieland. Veel mensen (Nederlanders en Russen zie je er veel) vinden het h…
Op vakantie naar TurkijeTurkije is een erg populair bestemming voor een zonvakantie, het is ook een goedkoop land om te verblijven.

Turkije Datça: een rustig stukje TurkijeDe Egeïsche Zee en de Middellandse Zee worden van elkaar gescheiden door een langwerpig schiereiland. Hierop bevindt zic…
Turkije  Bodrum: van jetset tot badplaatsTurkije Bodrum: van jetset tot badplaatsMet een gemiddelde temperatuur van om en nabij de dertig graden in juli en augustus, is Bodrum een geliefd oord voor men…
Paulsmiezen (97 artikelen)
Laatste update: 04-05-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.