Wat is er allemaal te doen in de Turkse badplaats Marmaris

Marmaris is een toeristische badplaats in aan de Lycische Kust in Turkije. Marmaris staat vooral bekend om de zon, het strand, de haven, het lekkere eten en het uitgaan. Uiteraard zijn er buitenom deze opties nog meer dingen te beleven in Marmaris. Het is een plaats waar jong en oud zich kunnen vermaken en dat op ongeveer drie en een half uur vliegen vanaf Schiphol.

Hammam

In Marmaris vindt u een van de grootste badhuizen van Turkije genaamd "Armutalan Hamam". Een Turkse Hamam is een goede manier om uw vakantie te beginnen. Uw huid is daarna ook goed verzorgt om mooi egaal bruin te kunnen worden. Een uitstapje naar de Hamam neemt ongeveer twee uur de tijd in beslag. Onthou goed wat er bij uw prijs in zit. Het kan zijn dat ze ter plaatsen bijvoorbeeld nog een extra massage aan proberen te bieden waarbij de kosten niet heel duidelijk worden vermeld. Vraag bij het reserveren hoeveel mensen er die dag al worden verwacht. U spreekt een tijd af bij de reservering, maar het kan soms erg druk zijn. Er zijn meerdere Turkse badhuizen in Marmaris te vinden, maar Armutalan Hamam is de grootste met drie Hamam kamers, twee bubbelbaden, twee sauna's en een grote massage ruimte. Een Hamam is de perfecte manier om goed aan uw vakantie in de Turkse zon te beginnen. U kunt er heerlijk ontspannen, maar u kunt zich ook verbazen over de prachtige inrichting van het badhuis.

Watersporten

Langs het strand van Marmaris vindt u meerdere stands die watersporten aanbieden. Soms kunt u gelijk terecht, maar het is verstandig om van te voren te reserveren. Dit kunt u doen bij de stand zelf. Dragon Water Sports is de naam van een van de bedrijven die op meerdere locaties langs de kust van Marmaris watersporten aanbiedt. U kunt deelnemen aan onder andere de volgende activiteiten:
  • parasailen
  • huren van een speedboot
  • varen op een bananenboot
  • probeer te blijven liggen op de airstream of ringo
  • huren van een waterfiets met kleine glijbaan

Boottocht

In de haven van Marmaris liggen vele boten die verschillende tochten aanbieden. De ene boot is luxer dan de ander en qua prijzen valt er vaak goed te onderhandelen. Handige dingen om na te vragen zijn:
  • wordt er harde muziek gedraaid?
  • hoeveel mensen gaan er maximaal mee?
  • zijn er genoeg bedjes voor iedereen?
  • wordt er ook Engels gesproken?
  • wat zit er bij de toch in(eten en/of drinken)?
  • hoelang blijf je weg?
  • hoeveel stops worden er gemaakt om te zwemmen?
  • hoelang zijn de stops?

Het zijn nogal wat vragen, maar aangezien het aanbod qua boten zo groot is kunt u beter veel vragen stellen zodat u met een geschikte organisatie op pad gaat. Als u op reis bent onder een Nederlands reisbureau dan hebben zij vaak ook een keer a twee keer per week een boot ter beschikking. Dit dient u vaak bij aankomst te reserveren omdat daar wel een beperkt aantal bedjes aanwezig zijn. Bij deze tocht is er meestal een Nederlands sprekende gids aan boord wat het voor sommige toch wat makkelijk maakt. U bent met alle boottochten meestal wel een hele dag op weg. U stopt op verschillende plaatsen, kunt heerlijk zonnen op het dek en de meeste bieden de mogelijkheid om onderweg te snorkelen of duiken. De kosten liggen ongeveer tussen de 15 tot 40 euro afhankelijk of u ervoor kiest om aan boord te eten en drinken.

Jeepsafari

Tijdens een jeepsafari krijgt u de natuur van Marmaris meer te zien. De stops verschillen per organisatie, maar de meeste stoppen in ieder geval bij een waterval, een strand waar gezwommen kan worden en een eetgelegenheid. Er wordt door de bergen gereden, tussen de bomen met bijenkorven(voor de honing), langs oude kleine dorpjes en u komt zo langs prachtige uitzichten. Er wordt meestal in groepjes gereden van 5 tot 15 jeeps. De tocht neemt een hele dag in beslag, maar de lunch is meestal bij de prijs inbegrepen. De prijs ligt rond de 15 tot 30 euro per persoon inclusief verzekering.

Icmeler

Het plaatstje Icmeler ligt op 9km van Marmaris. U kunt de Dolmus(kleine busjes die rondrijden) naar Icmeler nemen of een taxiboot. Icmeler ligt net als Marmaris aan een baai. U kunt er dus net zoals in Marmaris gezellig winkelen, lekker aan het strand liggen of eten in de vele restaurants. Icmeler is iets minder toeristisch dan Marmaris, maar het horeca aanbod is hierdoor ook minder groot. Er zijn mensen die het strand van Icmeler iets mooier vinden dan het strand van Marmaris. Het zal er echter op het strand niet veel rustiger zijn. Toch kunt u zo met 15 minuten rijden toch een andere Turkse stad beleven.

Overige bezienswaardigheden

  • Amphitheater - Een groot openluchttheater waar nog shows worden gegeven, maar wat ook zonder show spectaculair is om te zien.
  • Standbeelden - In Marmaris vindt u vele standbeelden. De bekendste is het standbeeld van Mustafa Kemal. Hij was de grondlegger van het moderne Turkije. Het standbeeld wordt ook wel Atatürk genoemd wat betekent 'vader van de Turken'. Het standbeeld is te zien op de afbeelding.
  • De dansende fontein - Een fontein die op de dag normaal lijkt verandert in de avond in een sprookjesachtig tafereel. De fontein begint te dansen met lichten op muziek.
  • Waterpark - Aan het strand van Marmaris vindt u het Atlantisch waterpark. Dit waterpark heeft onder andere 8 glijbanen en een golfslagbad.
© 2013 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nusa Lembongan een idyllisch eilandje voor de kust van BaliEen reis naar het Indonesische eiland Bali is op zichzelf al een unieke ervaring. Maar het is ook zeker de moeite waard…
Turkije, meer dan zonnen, eten en drinken!Turkije, meer dan zonnen, eten en drinken!Turkije is een geliefd maar veelbesproken vakantieland. Veel mensen (Nederlanders en Russen zie je er veel) vinden het h…
Op vakantie naar naar de Turkse badplaats MarmarisOp vakantie naar naar de Turkse badplaats MarmarisMarmaris is een badplaats in Turkije. Wegens de verschillende mogelijkheden is Marmaris geschikt voor jong en oud. Voor…
De meest bijzondere strandenNederland heeft een relatief lang kustgebied en buitenom stranden langst de kust kunt u ook genieten van stranden in de…

120 jaar Hurtigruten: van postboot naar cruiseschipAl 120 jaar lang vertrekt dagelijks de Hurtigruten vanuit het Noorse Bergen naar Kirkeness en weer terug. Begonnen als e…
Denemarken; Møns Klint op het eiland MønDenemarken; Møns Klint op het eiland MønMøns Klint (de witte kliffen bij de blauwe zee) op het eiland Møn is één van de mooiste plekken in Denemarken. Een prach…
Bronnen en referenties
  • www.oad.nl
  • www.marmarisinfo.com
  • http://www.hamamcilar.com/en/
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 20-03-2020
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Europa
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.