De meest bijzondere stranden

Nederland heeft een relatief lang kustgebied en buitenom stranden langst de kust kunt u ook genieten van stranden in de stad. Toch bezit Nederland niet de meeste spectaculaire stranden en als we op vakantie gaan willen we dan ook vooral vaak een zon, zee en een strand. In dit artikel vind u informatie over bijzondere stranden.

Gekleurde stranden

Op de eilanden van Hawaï zijn de meest uit één lopende kleuren te vinden. Onder andere op de eilanden Maui en Big Island kunt u zwarte, rode of groene stranden tegen komen. Als de hete lava van een vulkaan in aanraking komt met het koude water van de zee ontstaat er een stoomexplosie. Hierbij komen lavadruppels in de lucht en in het water terecht die door de snelle afkoeling vulkanisch glas vormen. Een ander woord voor vulkanisch glas is Obsidiaan, deze komen voor in de kleuren groen tot zwart. Samen met het as wat vrij komt kan een strand deze donkere kleuren aannemen. Een rood strand komt aan zijn kleur door de rode vulkanische as.
Een ander rood strand bevind zich in China genaamd Panjin Red Beach. Hier is het echter niet het zand dat de kust rood maakt maar de bloemen op het strand. Het is een soort zeewier die vooral in de herfst een prachtig aanzicht geeft dankzij de felle rode kleur. Op dit strand mag alleen niet worden gelopen, toeristen kunnen een beperkt deel bezoeken door te lopen over wandelpaden op palen.

De meest witte stranden

Veel mensen zouden de meest witte stranden verwachten op een tropisch eiland zoals de Nederlandse Antillen of Hawaï, maar de meest witte stranden ter wereld vind men toch echt in Australië. Hyams Beach heeft zelfs een plek gekregen in het Guiness book of records voor witste strand. Hyams Beach is een lang strand wat tussen twee nationale parken in ligt. Dan is er ook nog op Australië het strand Lucky Bay, dit strand is door wetenschappers verkozen tot het meest witte strand. Het strand wordt niet alleen bewonderd door mensen maar ook door kangoeroes, deze zijn er vaak te vinden en zijn inmiddels ook behoorlijk tam geworden.

Stadsstranden

Het concept stadsstrand is nog relatief nieuw. Een stadsstrand is vaak een kunstmatig aangelegd strand zodat de mensen in de stad niet ver hoeven te reizen om van een strand te genieten. Zo word elk jaar in de zomer een zandstrand gerealiseerd aan de Seine in Frankrijk. Zwemmen in de Seine is verboden maar u kunt heerlijk op het strand liggen of tegenwoordig zwemmen in het zwembad(je) wat erbij wordt geplaatst. Toch blijven we in Nederland zeker niet achter, onder andere in Amsterdam vind men meerdere stadsstranden.

De beste stranden voor watersport activiteiten

De beste stranden voor watersporten vind u langs de kust van Bonaire. U hoeft hier niet met een boot weg om te gaan duiken of snorkelen, u loopt zo het strand af de prachtige tropische zee in. Het onderwaterleven is dan ook beschermd gebied, voor het boud van de natuur zult u dus wel een penning moeten aanschaffen om te mogen snorkelen en/of duiken op één van de 86 locaties. Buitenom snorkelen en duiken kunt u hier ook perfect:
  • windsurfen
  • kiteboarden
  • zeilen
  • kajakken

Binnenstranden

Is het buiten te koud? Dan kunt u in Japan of Duitsland genieten van een binnenstrand. Het Japanse binnenstrand ligt vlakbij het echte strand, maar aangezien de mensen uit die omgeving meestal liever een witte huidskleur hebben hoeven ze zo de zon niet in. Daarbij vermijd u insecten, is de temperatuur altijd aangenaam en zijn de golfen perfect om op te gaan surfen.
Het binnenstrand in Duitsland heeft naast het binnenstrand ook nog een nagebootst regenwoud, zo kunt u overnachten in een tropisch paradijs bij de buren.
© 2012 - 2024 Bembi, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De mooiste stranden rond PortoDe mooiste stranden rond PortoIn het noorden van Portugal rond Porto, de tweede stad van Lissabon, ligt de Costa Verde (Groene Kust). Hier vind je pra…
De mooiste stranden rond SetúbalDe mooiste stranden rond SetúbalSetúbal is een schiereiland in Portugal en ligt onder Lissabon aan de zuidoever van de Taag en ten noorden van het gebie…
Stranden op TenerifeStranden op TenerifeHeerlijk genieten op één van de vele stranden die Tenerife u biedt! De stranden zijn anders als op Fuerteventura of Gran…

Vakantiebeurzen: van kamperen tot verre reizenVakantiebeurzen: van kamperen tot verre reizenOnline 'gaan' is een van de populairste manieren waarop we inspiratie en informatie verzamelen over onze volgende vakant…
Paleis van de hertogen van Braganza in Guimarães bij PortoHet eenvoudige, middeleeuwse kasteel van de hertogen van Braganza staat in het hartje van het historische Guimarães. Het…
Bembi (500 artikelen)
Laatste update: 18-09-2012
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.