Turkije – Bodrum: van jetset tot badplaats

Turkije – Bodrum: van jetset tot badplaats Met een gemiddelde temperatuur van om en nabij de dertig graden in juli en augustus, is Bodrum een geliefd oord voor mensen die de zon op zoeken. Mooie zandstranden, omgeven door palmen, en een kristalheldere zee geven het gevoel in het paradijs te zijn. Oorspronkelijk was Bodrum een dorp waar vooral de jetset vakantie vierder. Intussen is Bodrum uitgegroeid tot een van de belangrijkste badplaatsen in Turkije.

Egeïsche Kust

Gelegen aan de Egeïsche Zee hebben we hier te maken met de bekende Egeïsche Kust, waar ook andere belangrijke badplaatsen aanliggen, zoals Datca, Marmaris, Kusadasi, Bitez, Torba en Turgutreis.

Zonsondergang

Met vijfendertigduizend inwoners is Bodrum betrekkelijk klein. Toch heeft het alles te bieden wat een toerist zich wensen kan. De haven is sfeervol en zeker in het licht van de zonsondergang sprookjesachtig. Er zijn winkels in alle soorten maten terug te vinden. Ook zijn er tal van gezellige restaurants – waaronder ook Nederlandse – en nachtclubs en discotheken.

Halikarnas

De bekendste discotheek van Turkije is in Bodrum gelegen. Het is Halikarnas, wat ‘The Club’ betekent. De discotheek is vooral bekend door haar foamparties in het weekend. Tevens biedt de club een schitterend uitzicht over Bodrum.

Turkse cultuur

Wie zich minder op het uitgaansleven stort, komt ook niets te kort in het Turkse Bodrum. De cultuur van Turkije heeft veel moois in petto en een glimp daarvan is ook in Bodrum op te vangen. Echter, hiervoor zul je als toerist verder naar het achterland moeten. Het is een stukje reizen, maar het heeft bijzonder veel te bieden en het is zeker de moeite waard om er eens te gaan kijken.

200.000 toeristen

Omdat Bodrum zo’n populaire plek is, kunnen er in het hoogseizoen zo’n 200.000 toeristen tegelijkertijd in en rondom de stad verblijven. Daarmee worden de stranden en het centrum van Bodrum erg druk. Door de drukte stijgen ook de prijzen. Hoe drukker, hoe hoger de prijzen in hotels, restaurants en winkels. De verkoopprijs van artikelen ligt zo’n beetje tien keer hoger dan de productieprijs. Voor de toerist maakt dat echter weinig uit. Die denkt na het afdringen met een koopje naar huis te gaan. Niet gek dus dat veel van de handel wordt gedreven door Turken die in de winter ergens anders wonen en in de zomer hun centen komen verdienen aan het toerisme. Ze verdienen in een paar maanden tijd meer dan in de rest van het jaar.

Vliegen naar Bodrum

Bodrum heeft – 40 kilometer buiten de stad – haar eigen luchthaven, namelijk Bodrum Milas. In de zomer zijn er rechtstreekse chartervluchten vanuit Nederland, maar ook vanuit België en Duitsland. In ongeveer 3,5 uur vlieg je vervolgens naar Bodrum. Ook is het mogelijk om via Istanbul te vliegen. Deze route wordt aangeboden via Turkish Airlines en wordt voornamelijk in de winter veel gekozen.
© 2009 - 2024 Paulsmiezen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat maakt Turkije zo aantrekkelijk als tweede-woningland?Een woning kopen in Turkije, meer en meer Europeanen doen het. Spanje, tot nu toe hèt vakantieoord bij uitstek voor twee…
Turkije – Turgutreis; een geliefd oordMet haar vele badplaatsen is Turkije de laatste jaren uitgegroeid tot de nummer één van vakantiegangers uit Nederland, m…
Karaada: een Turks eilandKaraada, ook wel geschreven als Kara Ada, is een Turks eiland dat zich in de Egeïsche Zee bevindt. Het kleine eiland beh…

Turkije – Marmaris: geliefd TurkijeEén van de meest geliefde Turkse badplaatsen bij Nederlanders is Marmaris, aan de Egeïsche Kust. Deze badplaats is sfeer…
Het land India (bevolking, werk, vlag, taal)India is één van het dichtstbevolkte land ter wereld en tevens ook één van de armste. Het land telt in totaal 415 versch…
Paulsmiezen (97 artikelen)
Laatste update: 04-05-2009
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.