Interessante musea in Londen

Interessante musea in Londen Voor toeristen is in Londen veel te zien en het aanbod aan bezienswaardigheden in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is indrukwekkend. Of je nu geïnteresseerd bent in het modernisme of de geschiedenis van Engeland, er de voorkeur aan geeft om binnen te blijven of buiten in de open lucht te zijn, onder de grond te gaan of bovengronds te blijven, je vindt het allemaal in de musea in Londen. Maar welke musea in de Engelse hoofdstad verdienen een aanbeveling, wat zijn interessante musea in Londen?

British Museum

Het British Museum is de populairste toeristische attractie in het Verenigd Koninkrijk. Het museum heeft een uitgebreide collectie van ruim dertien miljoen items uit de hele wereld en de geschiedenis van een aantal van deze artikelen gaat twee miljoen jaar terug. Hoogtepunten in het museum zijn onder andere de Steen van Rosetta, sculpturen uit het Parthenon, de Griekse oudheden en een aantal mummies.

Dit interessante museum in Londen is gevestigd in een prachtig neoklassiek gebouw uit de 19e eeuw. Het glazen dak in het Great Court-gebouw is prachtig en kan eigenlijk als een attractie in het museum beschouwd worden.

Het British Museum is gratis te bezoeken.

Madame Tussauds London

Madame Tussauds London is het beroemde museum, waar je wassen beelden van beroemde sportsterren als Rafael Nadal, Usain Bolt en Lewis Hamilton, de Britse koninklijke familie en andere bekende personen zoals Winston Churchill, Lady Gaga en Angelina Jolie kunt zien.

Anno 2017 is de toegangsprijs voor volwassenen voor een standaardticket 29 GBP per persoon, terwijl voor toegangskaarten voor kinderen van 3 tot en met 15 jaar een bedrag van 24 GBP betaald moet worden. De allerkleinsten tot en met 3 jaar kunnen gratis Madame Tussauds London bezoeken.

Museum of London

In het Museum of Londen vind je de geschiedenis van de hoofdstad van Engeland, van de prehistorie tot het heden. Het verhaal wordt verteld door middel van straatbeelden en gereconstrueerde interieurs. Er is ook een tweede vestiging van dit museum in de Docklands met de toepasselijke naam Museum of London Docklands.

Net als veel andere interessante musea in Londen, zijn ook het Museum of London en Museum of London Docklands gratis te bezoeken.

Natural History Museum

Het Natural History Museum is gevestigd in een fraaie historische kathedraal die werd gebouwd in 1881. Dit museum bezit 70 miljoen planten, fossielen, dieren, gesteenten en mineralen onderverdeeld in vijf categorieën - plantkunde, mineralogie, paleontologie, zoölogie en entomologie.

De toegang tot het Natural History Museum is gratis, maar je hebt de mogelijkheid om vrijwillig geld te doneren bij de ingang van het gebouw.

Royal Air Force Museum London

Het Royal Air Force Museum is een interessant museum in Londen voor zowel jong als oud. In dit museum kun je zowel buiten als binnen dichtbij 100 historische vliegtuigen komen. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen met uiteenlopende thema’s. In 2017 wordt er aandacht besteed aan het onderwerp ‘Eerste Wereldoorlog in de lucht. Daarnaast is er in het Royal Air Force Museum London ook aandacht voor de helden en heldinnen van de Royal Air Force (RAF) die in de vliegtuigen gevlogen hebben of hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van deze toestellen.

Je kunt dit museum in Londen bezoeken zonder een toegangsprijs te betalen.

Tate Britain en Tate Modern

Uiteraard behoren Tate Britain en Tate Modern ook tot de interessante musea in London. Tate Britain maakt deel uit van de Tate Gallery, dat bestaat uit vier musea, verspreid over het Verenigd Koninkrijk: Tate Liverpool, Tate St Ives, Tate Modern en Tate Britain.

Tate Britain richt zich op de Britse kunst die teruggaat tot het jaar 1500 na Christus en is het nationale museum van de Britse en moderne kunst. Tate Britain is gratis te bezoeken. Voor speciale tijdelijke exposities moet soms een toegangsprijs betaald worden.

Vanaf Tate Britain kun je met de boot over de Thames naar Tate Modern, waar je het internationale modernisme vindt. Als je liever niet per boot reist, dan zijn er uiteraard ook alternatieve transportmogelijkheden om naar Tate Modern te gaan. Tate Modern is ook een geweldige plek om te lunchen. Bij Tate Modern vind je een restaurant, café en espressobar. Het Tate Modern restaurant is gevestigd op de zevende verdieping en biedt een adembenemend uitzicht.

Net als bij Tate Britain, hoef je geen entreegeld te betalen om Tate Modern te bezoeken.
© 2017 - 2024 Rvdz, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een stedentrip naar LondenLonden is de grootste stad van Europa, er is daarom genoeg te beleven en te zien voor een stedentrip.
Stadswandeling door LondenStadswandeling door LondenWanneer je Londen bezoekt, wil je wel graag alle bezienswaardigheden aandoen. Zoveel mogelijk zien en zoveel mogelijk do…
Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen?Wat te doen in Londen? Londen trekt elk jaar weer erg veel toeristen aan. De stad biedt dan ook ontzettend veel beziensw…
Bezienswaardigheden LondenBezienswaardigheden LondenLonden is één van de grootste toeristen trekkende steden. Elk jaar komen er ruim 27 miljoen bezoekers de stad bewonderen…

De Harz in Duitsland, heksen en duivelsDe Harz in Duitsland, heksen en duivelsIn Duitsland ligt het gebied de Harz. Dit gebied staat bekend om zijn stoomtreinen, heuvels, het IJzeren Gordijn en zijn…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hurk, Pixabay
  • https://www.londencity.nl/category/bezienswaardigheden/
  • https://www.rafmuseum.org.uk/london/things-to-see-and-do.aspx
  • https://www.londencity.nl/british-museum/
  • https://www.madametussauds.com/london/en/tickets/
  • https://www.londencity.nl/museum-of-london/
  • http://www.tate.org.uk/
  • http://www.nhm.ac.uk/visit/exhibitions.html
Rvdz (32 artikelen)
Gepubliceerd: 15-08-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.