Noord-Indiana: enkele bezienswaardigheden

Noord-Indiana: enkele bezienswaardigheden Indiana is een regio in de Verenigde Staten die bestaat uit 26 provincies. De natuurlijke omgeving gaat er van grote vlaktes tot golvende heuvels en duinen. Noord-Indiana bestaat grotendeels uit landbouwgrond en telt een grote Amishbevolking (protestantse geloofsgemeenschap). De geschiedenis is er volop aanwezig in de gebouwen, de gemeenschap, de tradities en zelfs de muziek. Maak kennis met het verleden tijdens de jaarlijkse festivals en geniet van de traditionele ambachtelijke producten. Kortom een unieke ervaring.

Beknopte geschiedenis

Noord-Indiana was in het verleden een belangrijke handelsroute en missiepost waarbij de plaatselijke Potawatomi-indianen naar Kansas werden gedeporteerd. Omwille van zijn vruchtbare landbouwgrond trok de regio pioniers en landbouwers aan van over de hele wereld. Vervolgens werd de regio een smeltkroes van verschillende culturen.

In de jaren 20 van de vorige eeuw was het de thuisbasis van de beroemde gangsters Al Capone en Bugsy Malone.

Bezienswaardigheden

Gezien de grote omvang van de regio komen hier slechts enkele bezienswaardigheden aan bod.

Indiana Dunes in Chesterton

Dit prachtige natuurgebied ligt in de Porterprovincie. Het bestaat uit het Indiana State Park en de Indiana Dunes National Lakeshore. De hoge duinen bezitten een grote hoeveelheid verschillende orchideeën en je kunt er talrijke vogels observeren. Je vindt er een meer, lange stranden, talrijke wandelpaden, uitgestrekte graslanden, moerassen en bossen. Ontspan op het strand, maak een wandeling in de weelderige natuur en geniet van de veelzijdige fauna en flora.

Shipshewana

Shipshewana is een stad in Newbury Township in de LaGrangeprovincie. Het is een bruisende gemeenschap met talrijke ambachtelijke winkeltjes die zich vaak dicht in de buurt van een boerderij bevinden waar de goederen geproduceerd worden zonder elektriciteit. Je vindt er gebak, kaarsen, honing, jam, snoep antiek en nog veel meer. Maak een praatje met de eigenaar en maak het productieproces mee terwijl door paard getrokken ouderwetse karren vrolijk door de stad draven. Maak kennis met het unieke Amishvolk dat vrijwillig een eenvoudige levensstijl verkoos. Gedurende het hele jaar door worden er verschillende festivals gehouden en de verlichting tijdens de kerstperiode is werkelijk betoverend.

Menno-Hof Shipshewana

In dit museum kun je kennismaken met de geschiedenis van het Amishpioniersvolk. Het complex bevindt zich midden in een prachtige omgeving. Je vindt er multimediapresentaties, historische informatie en kleurrijke voorbeelden die je meenemen op een fascinerende reis doorheen een unieke wereld.

Pierceton

Deze aantrekkelijke stad in de Kosciuskoprovincie bezit het grootste aantal antiekwinkels in de regio. Je vindt er Victoriaans meubilair, schommelstoelen, juwelen en nog veel meer. Daarbij komt nog dat verschillende winkels het werk van lokale artiesten en ambachtslui aanbieden waaronder schilders pottenbakkers en fotografen. Het is de moeite waarde om er een dagje te winkelen en te genieten in een van de vele restaurants. Hier vind je vast en zeker het geschikte souvenir.

Memorial Opera house in Valparaiso

Het mooie Opera House in de Porterprovincie werd gebouwd in 1893 ter ere van de veteranen uit de burgeroorlog. Het is sinds de opening doorlopend in gebruik en ontvangt jaarlijks talrijke artiesten. Tijdens renovaties wordt de historische waarde van het gebouw steeds behouden.

Zao Island in Valparaiso

Dit pretpark in de Porterprovincie is een avontuur voor zowel volwassenen als kinderen. Je kunt er minigolfen en go carten. Je vindt er een reuze glijbaan, een pizzeria en nog veel meer. Neem een kijkje in the Gator Glades waar je baby-alligators kun voeden.

Anderson Wijngaard in Valparaiso

In de wijngaard van de Andersonfamilie kun je gratis wijn proeven. Sinds 1927 teelt deze familie hun eigen fruit en zijn ze gespecialiseerd in meer dan twintig soorten licht fruitige wijnen. In de souvenir winkel vind je gebak, jam, bier en wijn. De wijngaard ligt in de Porterprovincie.

Besluit

Laat je bekoren door Noord-Indiana met zijn talrijke tuinen, serres en winkeltjes. Wandel doorheen de excentrieke stadjes met hun charme uit vervlogen tijden. Laat je inspireren door de levensstijl en toewijding van het Amishvolk en geniet van de prachtige natuur. Dit is werkelijk een bestemming voor rustige levensgenieters.
© 2017 - 2023 Pipadiamond, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Shipshewana en de amishShipshewana is een plaats midden in een amishgebied. Het ligt in de Amerikaanse staat Indiana en herbergt de vele doopsg…
Bezienswaardigheden: Sydney AustralieSydney is de oudste, grootste en tevens meest bekende stad van Australië. Sydney is een grote internationale reis bestem…
Een bezoek aan Boston: de prachtige haveneilandenEen bezoek aan Boston: de prachtige haveneilandenOp slechts enkele minuten van Boston, net voor de kust, ligt het Boston Harbour Islands National and State Park. Het is…
Op reis naar Belfast, Noord-IerlandBelfast is sinds 1922 de hoofdstad van Noord-Ierland en heeft ongeveer 280.000 inwoners. Belfast ligt aan de Oostkust va…

Vianden: een plaats vol geschiedenis in LuxemburgVianden: een plaats vol geschiedenis in LuxemburgVianden is een plaats in het noordoosten van Luxemburg en kent een uitgebreide geschiedenis. De grootste toeristische tr…
Regio Zuidelijk Afrika: landen, landschappen en gebiedenRegio Zuidelijk Afrika: landen, landschappen en gebiedenZuidelijk Afrika grenst in het westen aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden en het oosten aan de Indische Oceaan. H…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Tpsdave, Pixabay
  • 1,000 Places to See Before You Die: A Traveler's Lifelist: Patricia Schultz
  • Indiana Off the Beaten Path A Guide to Unique Places: Phyllis Thomas
  • Exploring Indiana's Historic Sites, Markers & Museums North Central Edition: Paul R. Wonning
  • Dune Country: A Hiker's Guide to the Indiana Dunes: Glenda Daniel
  • Indiana Wildlife Viewing Guide: Phil T. Seng, David J. Case
Pipadiamond (12 artikelen)
Laatste update: 13-03-2017
Rubriek: Reizen en Recreatie
Subrubriek: Buitenland
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.